ÉRD Megyei Jogú Város hivatalos honlapja vakok és gyengénlátók számára
Nyitólap / Fontos / - Felhívások, tájékoztatók
Natura 2000 - készülő fenntartási tervek véleményezése
2015.02.13. péntek 10:05

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Natura 2000 területek fenntartási terveinek készítéséhez nyújtandó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 43/2012. (V. 3.) VM rendelet alapján, a 275/2004. (X. 8.) Korm. rendeletben foglalt tartalommal többek között az Érd-Tétényi plató (HUDI20017) és az Érd-Százhalombattai táblarög (HUDI20052) kiemelt jelentőségű természetmegőrzési terület Natura 2000 fenntartási tervének elkészítését végzi 2013-2014-ben. 

 A fenntartási tervek 275/2004. (X. 8.) Korm. rendeletben rögzített tartalommal történő elkészítésének egyik feltétele az érintett területek érdekeltjeivel történő kapcsolattartás, majd az így nyert tapasztalatok és javaslatok beépítése a tervezési folyamatba.

Emellett szándékunk az is, hogy a Natura 2000 területeken gazdálkodók jobban megismerhessék a Natura 2000 hálózat kijelölésének és fenntartásának céljait, valamint az ezzel járó támogatási lehetőségeket, és ezek tudatában integrálni tudják a gazdálkodásba a természetvédelmi szempontokat is.

Kérjük, az alábbi linken megtalálható Natura 2000 fenntartási terv tervezetét (megkeresésünkkel együtt) szíveskedjenek 15 napra kifüggeszteni az önkormányzati hirdetőtáblára, illetve lehetőség szerint tegyék elérhetővé az önkormányzat hivatalos honlapján is. A kifüggesztés napjától számított 15 napon belül a fenntartási terv tervezetére a vagyonkezelő, a gazdálkodási tevékenységet folytatók, illetve a természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdek-képviseleti szervezetek is észrevételt tehetnek.

Kérjük, hogy a kifüggesztés idejének elteltével a fenntartási terv kifüggesztésének tényét igazoló dokumentumokat szíveskedjenek eljuttatni Igazgatóságunk részére.

Tájékoztatjuk, hogy a fenntartási tervet megalapozó dokumentáció – amely nem képezi a véleményezés tárgyát – Igazgatóságunk központi irodájában (1121 Budapest, Költő utca 21.) betekintésre rendelkezésre áll.

Kérjük, hogy szíveskedjék 15 napon belül írásban megadni a fenntartási terv tervezetével kapcsolatos észrevételeit. A készülő fenntartási terv megtekinthető a  oldalon.