ÉRD Megyei Jogú Város hivatalos honlapja vakok és gyengénlátók számára
Nyitólap / Mi újság Érden? / Hírek / Korábban írtuk 2010...
2010.12.20. hétfő 17:05

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a december 16-ai ülésén megtárgyalta és a 342/2010. (XII.16.) KGY. határozatával elfogadta a Bio-Genezis Környezetvédelmi Kft által készített fenntarthatósági tervet, Local Agenda 21 a Fenntartható Fejlődés Helyi Programja címmel.

A Local Agenda 21 program letöltése.


2010.12.16. csütörtök 14:29

T. Mészáros András polgármester levélben fordult az illetékes minisztériumhoz annak érdekében, hogy az önkormányzat számára a folyékony hulladék kezelésével kapcsolatban kötelezően előírt határidőket vizsgálják felül azért, hogy a környezetünk védelme érdekében végzett jelentős beruházásaink találkozzanak a helyi társadalom elvárásaival és teherbíró képességeivel. Ismert, hogy jelenleg felsőbb szintű jogszabály írja elő a díjfizetés módjának megváltoztatását 2010 december 31-ig. Ha ezt a határidőt sikerül módosítani, akkor nem lesz kötelező változtatni az eddig rendszeren.

Az államtitkárhoz írt levél szövegét az alábbiakban olvashatják:


2010.12.16. csütörtök 10:52


2010.11.29. hétfő 20:17

Az érdi önkormányzat úgy döntött, hogy a Local Agenda 21 elnevezésű stratégiai dokumentumot 2010. december 31-ig elkészíti. Az Önkormányzat honlapján a Felhívások rovatban elérhető kérdőív kitöltésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a város jövőjét alakító döntések során minél több vélemény, szempont épüljön be.

 

Az eddig elkészült munkarészek megvitatására 2010. december 9-én - csütörtökön - 17,00 órakor a Polgárok Házában lakossági fórumot tartanak, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!


2010.10.25. hétfő 12:57

Az Ercsi úti temető halottak napjához kapcsolódva:

Október 29-étől november 1-jéig  8.00 és 21.00 óra között tart nyitva.

A Juhász közt október 29-én 12.00 órától november 1-jén 21.00 óráig  lezárják  a forgalom elől.

 


2010.10.19. kedd 15:51

ÚJRAKEZDÉS

 

ADOMÁNYGYŰJTŐ

koncert

 a vörös iszap sújtotta területen élők javára

 A Szent István Alapítvány valamint

Magyar Róbert és művész barátai jótékonysági estet rendeznek a

Szepes Gyula Művelődési Központban (2030 Érd, Alsó utca 9.)

 2010. október 23-án 17 órai kezdettel

A zenei gálára a belépés díjtalan


2010.10.15. péntek 14:16

Cél a vörösiszap által elöntött területeken élők megsegítése

Október 17-én, vasárnap a Magyar Televízió Zrt. által kezdeményezett országos pénzgyűjtési akcióhoz Érd városa is csatlakozik. Az így összegyűjtött összeget a magyar kormány által létrehozott Magyar Kármentő Alap a Veszprém megyében történt ipari-katasztrófa károsultjai részére adja át.

Vasárnap reggel nyolc és este nyolc óra között a városháza bejáratánál felállított urnába a város lakossága bedobhatja azt az összeget, amellyel támogatni tudja a vörösiszap által elöntött településeket.

A Magyar Televízió egész nap beszámol az országos akció menetéről, este kilenc órakor pedig élő adásban jelentik be az adakozók által összegyűjtött összeg végeredményét.

Arra kérjük az érdi polgárokat, lehetőségükhöz mérten, járuljanak hozzá az összefogás sikeréhez. Kérjük és várjuk magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, multicégek felajánlását. Kérjük, hogy vasárnap a Városházán (Alsó utca 1.) elhelyezett gyűjtőurnába helyezzék el adományaikat.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a tegnapi alakuló ülésén döntött arról, hogy a két károsult családot 500-500 ezer forinttal támogat.

Érd, 2010. október 15.

A gyűjtés sikerében bízva, köszönettel:

T. Mészáros András


2010.09.03. péntek 11:25

Érd Megyei Jogú Város Polgármestere az államháztartásról szóló 1992.évi XXXVIII. törvény 50/A.§ (4) bekezdése alapján jelentést tesz közzé Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának vagyoni és pénzügyi helyzetéről a 2006-2010.évekre vonatkozóan, valamint a későbbi éveket terhelő pénzügyi kötelezettségekről.

A jelentés teljes szövege elérhető itt.


2010.08.17. kedd 13:30

KEDVES ÉRDI POLGÁROK!

TISZTELT VENDÉGEINK!

 

    Amikor az Érdi Napok programsorozat rendezvényeit ajánljuk figyelmükbe, tulajdonképpen magunkat ajánljuk: egy egész várost és az annak környékét megmozgató utcabált. Igaz, ezúttal új helyszínen, de a korábbiaknál is változatosabb programokkal, minőségibb gasztronómiai kínálattal.

    Az Érdi Napok rendezvénysorozat városunk egyik legizgalmasabb, legtartalmasabb kulturális eseménysorozata. Ebben az egy hónapban mindenki, gyerekek és felnőttek megtalálhatják a kedvükre és ízlésüknek való szórakozás lehetőségét: a könnyűzenétől a komolyzenéig, a musicalelőadástól a drámai színjátékig, a múzeumi kiállítástól a sportrendezvényeken át a különböző tematikájú konferenciáig. Mert Érd ebben az egy hónapban is sokszínűséget kínál. Megmutatja arcát nemcsak az itt lakóknak, hanem az ország különböző szegleteiből hozzánk látogatóknak. Érd az ország egyik legfiatalabb átlagéletkorú, ugyanakkor az 1200-as évekre visszanyúló múlttal rendelkező települése. És mint ilyen, az elmúlt években igazán fiatalos lendületet vett városunk. Fejlődtünk, gyarapodtunk. Virágzó kertvárossá lettünk. Ezért is ajánljuk magunkat! Ajánljuk a remeknél remekebb éttermek ízeit, a Duna partjához közel megbúvó minaretet, könyvtárunk megnyíló kertjének értelmes és emlékező csendjét, kávéházaink derűs nyugalmát. Ha elzarándokolnak a Magyar Földrajzi Múzeumba, minden magyar világjáróról, az általuk felkutatott tájakról láthatnak kiállítást, de az Érdi Napok keretében a magyar földrajztudomány legnagyobbjait is hallhatjuk. A képek szerelmesei sem maradnak élmény nélkül, ahogy az irodalom, a botanika, vagy a zene kedvelői sem. A kiállítások nem csupán színfoltot jelenthetnek, de közénk varázsolják a műfaji sokszínűség és a gondolat örök, mesteri vizuális jeleit.

    Szeretettel várjuk hát programjainkra! Hisszük, hogy a kultúra közösséget teremt. Ismerjen meg bennünket, legyen részese kulturális életünknek. Mert ahogy az író mondta bölcsen: „Az ünnep a közösség kezdete”.

    Ünnepeljen velünk!

 

T. Mészáros András

polgármester

 

Érdi Napok - szeptember 3-22. - Programfüzet letöltése


2010.07.27. kedd 13:37

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is féláron látogathatják az Agárdi Popstrand koncertjeit az érdi lakcímkártyával rendelkezők.