ÉRD Megyei Jogú Város hivatalos honlapja vakok és gyengénlátók számára
Nyitólap / Mi újság Érden? / Polgármesteri Hírlevél
2016.03.22. kedd 15:43

2015.07.29. szerda 10:27

Tisztelt Érdiek!

Évente 8 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány Érd fejlődését öt éven keresztül a Modern Városok Program keretében. Az erről szóló együttműködési megállapodást július 3-án írtam alá Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ezzel az összesen 40 milliárd forint fejlesztési forrással történelmi lehetőséghez jutott városunk: megvalósíthatjuk a Batthyány 2020 Programban megfogalmazott célokat.


2015.06.11. csütörtök 15:38

Tisztelt Érdiek!

Érden mindig is sok gondot okozott az utak állapota, ez a város életének egyik legégetőbb problémája. Ezért is örömteli, hogy ebben az évben közel százmillió forintot fordíthatunk az érdi utak karbantartási munkálataira. Ebből 60 millió jut az aszfaltos utak javítására, kátyúzására, ami várhatóan 5500 m2 aszfaltburkolat javítását teszi lehetővé 2015-ben. A murvás, martaszfaltos utak rendbetétele a számítások szerint 45-50 millió forintba kerül majd. A munkálatokat előre meghatározott ütemezés szerint végzik az ÉKFI munkatársai. (Az ütemezésről, az aktuálisan érintett utak listájáról havi bontásban az Érdi Újság számaiból tájékozódhat.) Az elmúlt években 40 km új utat sikerült építeni a városban, ezzel mintegy 40 százalékkal nőtt a burkolt utak száma Érden. Bár ez több, mint amennyi az elmúlt évtizedekben összesen épült, még mindig sok, minimum 300 km utat kellene megépíteni. Ehhez a csatornaprogrammal megegyező nagyságrendű forrásra, azaz legalább 30 milliárd forintra lenne szükség, ám ez sajnos jelenleg nem áll rendelkezésre. A városvezetés azonban folyamatos tárgyalásokat folytat a kormánnyal érdi fejlesztési pénzek bevonásáról.


2014.06.03. kedd 13:52

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Új uniós költségvetési időszak előtt állunk, ezért itt az idő, hogy mi, érdiek megbeszéljük az elkövetkező évek céljait, lehetőségeit!

Ahhoz, hogy városunk EU-s forrásokhoz juthasson, a 2014-2020 közötti időszakra egy fejlesztési tervet kell készítenünk. Megbízott szakembereink felmérték, hogy eddig mit sikerült elérni a városban és melyek a még megoldásra váró problémák. A helyzetfelmérés azonban csak akkor lehet teljes, ha megkérdezzük a leginkább érintettek, az itt lakók véleményét.


2014.05.06. kedd 09:31

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Örömmel tájékoztatom, hogy lényegében befejeződött városunk évtizedek óta tervezett beruházása, a csatornázás.

Az első szó természetesen a köszöneté. Köszönetet mondok Önnek és családjának a kezdetektől tartó bizalomért és támogatásért és türelemért! Köszönettel vettük az odafigyelést, a hibajelzéseket, a jobbító szándékú javaslatokat is. Ezek kellettek ahhoz, hogy sikeres legyen Érd történelmének legnagyobb beruházása.


2013.08.26. hétfő 11:28

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Érd város történelmének legnagyobb környezetvédelmi beruházása, a valamennyi itt élő ember életkörülményét javító csatornázási program a célegyeneshez ért. Most már nagyon kevés építendő csatornaszakasz van, inkább az ellenőrzések, az ennek nyomán szükségessé váló javítások zajlanak. Gyorsuló ütemben állítják helyre a csatornaépítés érdekében elkerülhetetlenül megrongált utakat. Komplett városrészek újultak meg, ahol a csatornázás után soha nem látott mennyiségű új burkolatot sikerült építeni.


2013.05.06. hétfő 10:26

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Kétfajta – csatornázással érintett – utunk van Érden: amit már helyreállítottak a kivitelezők és amit ezután fognak helyreállítani. Húsz hónapja tart Érd városának legnagyobb beruházása. Ennek során túl vagyunk egy tavalyi aszályos nyáron, egy korábbi években nem tapasztalt keménységű télen és egy erősen csapadékos tavaszon. Érthető tehát, hogy mindenki nagyon várja már, hogy az építkezési munkák végre befejeződjenek és visszatérhessen a normális életvitel a városba.

Köszönöm a türelmét és támogatását abban, hogy az építkezéssel járó elkerülhetetlen kellemetlenségek – zaj, por és sár – ellenére segíti az építők munkáját, hogy minél hamarabb befejeződhessen a komfortos, környezetkímélő, európai színvonalú életvitelt lehetővé tevő beruházás.


2012.11.20. kedd 10:30

Tisztelt Érdi Lakótársam!

A gyermekes családok és az egész város számára jó hírrel kezdhetem az e havi hírlevelet. Két óvodapályázatunk is sikeres volt, így az elmúlt években közel 40 milliárd forint pályázati pénzt elnyert városunkban hamarosan 130 férőhellyel bővülhet az óvodai ellátás.


2012.09.20. csütörtök 10:35

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Érd Megyei Jogú Város vezetése az elmúlt években igyekezett könnyíteni a városban élők adóterhein. Az adófizetés mindenki számára kötelesség, a város vezetőinek azonban az is felelőssége, hogy lehetőségei szerint enyhítsen a rászorultak terhein. Ezért most újból a helyi adókkal kapcsolatos mentességekre és kedvezményekre hívom fel a figyelmüket. A Hírlevél természetesen nem ad módot arra, hogy az érvényes jogszabályokat részletesen ismertessem. Ezért arra kérem, hogy a részletekről tájékozódjon Hivatalunkban, illetve az ügyfélszolgálati irodán. Ezúton szeretném felhívni a figyelmét arra is, hogy az érdi TESCO-ban (Budafoki út 2-4.) új kihelyezett ügyfélszolgálati irodát nyitottunk, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre. Reméljük, ezzel is hozzájárulhatunk hivatalos ügyeik hatékony és gyors rendezéséhez.


2012.08.29. szerda 08:33

Tisztelt Érdi Lakótársam!

Örömmel értesítem, hogy augusztus 1-jén megnyílt az önkormányzat kihelyezett ügyfélszolgálati irodája az érdi TESCO-ban.

A 2013 júniusáig tartó csatornaépítés munkálatainak félidejéhez érkeztünk. A kivitelezők jelentése alapján a lefektetett csatornacsövek tekintetében is túlléptük a „felezővonalat”: az Érden összesen megépítendő kb. 240 km csatornából több mint 120 km már elkészült.