erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Donkó Ignác
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 7. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet: 

Megválasztásom óta rendszeresen részt veszek a bizottsági üléseken a képviselő-testület döntéseinek előkészítésében és rendszeresen részt veszek a testületi üléseken a döntéshozatalban. Az Önkormányzat valamennyi rendezvényén ott voltam. Az önkormányzati képviselők képzésében részt vettem.

Kapcsolatot tartok a választópolgárokkal. Telefonon bármikor elérhető vagyok. Bejelentett panasz esetén lehetőleg aznap felkeresem a panasztevőt és intézkedem a probléma megoldásában.

Számos megkeresés közül néhányat kiragadva:

Gyakori megkeresés volt a szelektív hulladékgyűjtő helyek tisztántartásával kapcsolatban. ÉTH gyors intézkedésével időnként sikerült a szeméthegyek felszámolása.

Sokszor kellett kérnem az ÉKFI-t az elhagyatott ingatlanok körül a nyakig érő gaz eltávolítására. (Sajnos nagyon sokan az ingatlanjaik környékét nem tartják rendben, pl.  fűkaszálás, ároktisztítás.)

A nyári viharok után többen felkerestek problémáikkal, legtöbb esetben segítséget tudtam nyújtani abban, hogy mit hol lehet intézni (fakivágás, vízszivattyúzás, megrongálódott tetők, stb.).

Sok a panasz a közvilágításra, kicsi a fényerő. A Gereben utcában hiányzó lámpatestek.

Sokan kerestek meg sebességkorlátozó és egyéb útjelző táblák kihelyezése végett, főleg ott, ahol szilárdburkolatú utak épültek, de az esetek többségében nem volt indokolt.

Nagyon sok a probléma a zúzottkővel borított utakkal, száraz időben poros, esős időben felázik, kátyúsodik az út.

Rendszeresen ellenőrzöm az utak állapotát, ahol szükséges volt, kértem a karbantartását, melynek következtében több helyen szilárdburkolatú és martaszfaltos út épült.

A körzetben az Aradi utca, a Krasznahorkai utca és a Kőszegi utca közötti szakasza, valamint a Zrínyi Miklós utca, a Munkácsy Mihály utca és a Könyves Kálmán utca közötti szakasza szilárdburkolattal, az Imre utca, a Radnai utca és a Bihari utca mart aszfalttal lett felújítva, az ott lakók megelégedésére. 

Régóta kérem és sürgetem a Tárnoki út, Lőcsei út és a Kolozsvári utca közötti szakaszának a megépítését. A kiviteli terv elkészült, jóváhagyásra vár és utána megkezdődhet a kivitelezés, melyet az ott lakók nagyon várnak. 

A Tárnoki út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Lőcsei út közötti szakaszán lakók többen kérték a vízelvezetés kiépítését, mivel esőzések idején az úttestről lefolyó víz sok esetben elöntötte a járdát és az ingatlanokba is befolyt. Ez a beruházás a képviselői keretből készült el. A munka kivitelezője az ÉKFI volt, színvonalas munkát végzett. A vízelvezetési munkák mellett tereprendezés is volt.  A lakók elégedettek az elkészült munkával. 

Igyekszem képviselői feladataimat lelkiismeretesen teljesíteni. 

Érd, 2015. december 02.

 

 

Donkó Ignác

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria