erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - dr. Veres Judit
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 11. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet: 

A Közgyűlések, frakció ülések és a bizottsági ülések anyagát lásd a mellékletekben. A Bizottsági üléseken a Közgyűlések anyagát alaposan megtárgyaltuk, előkészítettük a megkapott anyagot a Közgyűlésre. A frakcióüléseken is körbejártuk a napirendi pontokat, megtárgyaltuk, felkészültünk a Közgyűlésekre. Az üléseken rendszerint aktívan részt vettem, képviseltem a választási körzetem, az ott lakók érdekeit, hangot adtam a kéréseiknek. Az interpellációimban, az egyebekben történő hozzászólásaimban. A Közgyűlések után tájékoztattam a megbízót a kapott válaszról.

Fogadó órámat minden hónapban megtartottam, szükség szerint lehetőleg a helyszínen, ha a panaszos úgy kérte, illetve a Polgárok házában.

Sajnos a Hegesztő utcában, a Tetőfedő utcában és a Kéményseprő utcákban közvilágítás nincs, még mindig, az ott lakók gyakran hívnak emiatt, reméljük, hamarosan kiépül.

A baba csomagokat havonta kiszállítottam, kivéve amikor elutaztam a családommal szabadságra. Az időseknek összeállított születésnapi ajándékcsomagokat hasonlóan, amit nagy megtiszteltetésnek éreztem, mert nagy örömmel fogadták.

Elértük azt, hogy a Parkvárosi Művelődési Házban kihelyezett irodája van a szociális ágazatnak.

Legnagyobb problémát az utak állapota jelenti a választási körzetemben, és a csapadékvíz elvezetése, nagyon sok megkeresés volt ez ügyben az elmúlt évben!

Az M7-es autópálya mellett hiányzik a zajvédő fal, sokan panaszkodnak miatta, kérésüket továbbítottam.

Sokan kerestek telefonon a júliusi viharkár miatt, amit rögtön továbbítottam, így  az esetek 90%-ban gyors segítséget kaptak az Önkormányzattól!

Szociális ügyekben rendszeresen keresnek, amit az esetek többségében közösen a szociális ágazat segítségével oldunk meg.

Az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskolával, a Szivárvány óvodával napi kapcsolatban vagyok, kölcsönösen tájékoztatjuk egymást az aktualitásokról. Rendszeresen meghívnak a Tantestület, a Szülői Munkaközösség üléseire, az ünnepségeikre, és a közösségi programjaikra.

A Parkvárosban lévő Nyári Napközis tábor Gyermek orvosi ügyeletét kezdettől fogva szervezem, a Nyitó- és a Záró ünnepségeken részt veszek.

Önkéntes Karitatív munkaként végzem a Parkvárosban lévő LEA Otthon gyermekorvosi ellátását fennállása óta. A képviselői keretem ebben az évben a VÁLASZTÓK kérésére a Nyárfa út vízelvezetésének a megépítésére, valamint a Bajcsy Zsilinszky úton a Penny markettől. Az adventista templomig a járdaépítésre lett  felhasználva, amit a novemberi kellemes időjárás lehetővé tett, hogy  befejezzék!  -  Az ott lakók KÖSZÖNIK !!!

Örvendetes, hogy a nyáron megkezdődött az autópálya lehajtó megépítése és ezzel az InterSpar hozzá kezdhetett a „várva várt” áruház építéséhez. Reméljük, ezzel rendeződik Parkváros és a Bem tér. Az ott lakók végre kulturált, rendezett körülmények között élhetik az életüket. Megoldódik a posta, buszmegálló méltatlan helyzete – ezek miatt sok panaszt kaptam.

A városi ünnepségeken a Parkvárosi 11. választási körzet lakóit rendszeresen képviselem. 

Érd, 2015. december 01. 

 

 

dr. Veres Judit

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria