erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Kéri Mihály
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 10. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet: 

A választásokat követő egy év munkája két főbb feladatra bontható:

egyrészt a képviselőtestületben végzett feladatokra, másrészt a választókerületben végzett tevékenységre, a választópolgárokkal történő  kapcsolattartásra. 

-   Rendszeresen részt vettem a FIDESZ-KDNP frakció tagjaként a Közgyűlés munkájában.

Mint a Köznevelési és Művelődési Bizottság elnöke, részt vettem a bizottság hatáskörében elkészült előterjesztések előkészítésében, vezettem a bizottság üléseit. A Közgyűlésre előterjesztett javaslatokat képviseltem a testület előtt. A bizottság 2015. évi munkatervének meghatározása szerint végezte feladatát és ennek megfelelően 10 rendes és 3 rendkívüli ülésen 28 napirendet tárgyalt. A napirendek és a közgyűlés napirendi vitáin és döntés előkészítése során képviseltem a FIDESZ-KDNP frakciójának közösen kialakított álláspontját. Mindezek, a rám bízott feladatoknak megfelelően a város köznevelési, közgyűjteményi, közművelődési feladatainak irányításában és ellenőrzésében segítették az említett közfeladatok ellátását.

- Ezen túl a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság tagjaként részt vettem a bizottság munkájában, a döntések előkészítésében.

-A Közgyűlésben és a bizottsági munkában jelentkező feladatokon túlmenően, a választókerületemben adódó problémák megoldása, a lakossági panaszok, észrevételek képviselete, a választópolgárokkal történő kapcsolattartás jelentette számomra a képviselői munka mindennapi feladatait. Ez a fogadóórákon jelentkező bejelentések ügyintézésén túl, személyes helyszíni megbeszéléseket, konzultációkat jelentett. Így sikerült a város legnagyobb útépítéséből (Cseresznyefa utca és Diófa utca) adódó lakossági panaszok enyhítése, azok figyelembe vétele az ott élők számára türelmet igénylő munka során. Személyes beavatkozást igényelt az év során két esetben is rendkívüli esőzés és vihar károkozásának helyrehozása, a lakosság tájékoztatása a kártérítés lehetőségeiről.

Általában is elmondható, hogy többnyire képviselői eljárást igényelnek a kerületben jelentkező, tipikusnak mondható gondok, mint az utak állapota, a közvilágítás, a közterületek tisztasága, a felszíni vízelvezetés megoldatlansága. 

Végül a tájékoztatóhoz tartozik természetesen a képviselők számára, így számomra is biztosított 5 milliós képviselői keret felhasználása. Több éves lakossági igény az Égerfa utca és az Almafa utca által határolt teresedés rendbetétele, ott egy közpark és játszótér kialakítása. A képviselői keret felhasználásával és a polgármester hozzájárulásával ez a munka elkezdődött. A tervek elkészültek és a terület vízrendezésével együtt a téli hónapokat követően a kivitelezés is megtörténik. 

Érd, 2015. december 02.

 

 

Kéri Mihály

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria