erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Kopor Tihamér
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 6. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet: 

 1. Minden hónap első hétfőjén lakossági fogadóórát tartok, a Sárd utcai fiók- könyvtárban, ahol általában 3 - 5 fő érdeklődő jelenik meg.
 2. Az Érdi Újságban rendszeresen megjelenő elérhetőségeimen, havi szinten 5 – 10 alkalommal folyamatosan megkeresnek különböző problémákkal:

-          közvilágítás hibái, hiányosságai

-          szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli anomáliák jelzése

-          úthibák jelzése

Néha előfordul, hogy dicséretet is kapok a megoldott problémák kapcsán

 1. Minden hónapban személyesen viszem ki a babacsomagokat. Ez 6 – 8 közvetlen családi kapcsolatfelvételt jelent. Ezekre az alkalmakra rendszeresen meghívom a helyi sajtót is (Érd Televízió, Érdi Újság), így közvetetten több száz, vagy akár több ezer érdi polgárral kommunikálok.
 2. Ebbe a sorba tartozik az idős csomagok személyes házhoz vitele, ami 3 – 5 közvetlen kapcsolatfelvételt jelent. Ilyenkor szintén jelen van a sajtó is és beszámolnak ezekről az ünnepi eseményekről.
 3. Január 22-én az Érdi Kőrösi Csoma Általános Iskolában, mint a Köznevelési és Művelődési Bizottság tagja részt vettem az iskola által rendezett szavalóverseny zsűrijében.
 4. Február 24-én interjú készült velem az Érd Tv-ben a Duna utcai szelektív hulladékgyűjtő szigetnél elkövetett közterületi szemetelés leleplezése és hatóságnak való átadása kapcsán.
 5. Április 7-én, meghívottként részt vettem a Bolyai Nyugdíjas Klub összejövetelén és a városvezetés nevében köszöntöttem a nyugdíjasokat.
 6. Megszerveztem a „Hulladékért – facsemetét!” akciót, melyre április 18-án került sor a Temes utca – Duna utca találkozásánál lévő P+R parkolóban, ahol közel kétszáz érdi polgár vett részt a programban. Meghívott volt T. Mészáros András polgármester úr is. Az eseményről beszámolt a teljes helyi sajtó, rendkívül pozitív visszhanggal.
 7. A 16. héten a Fürdő-utcában egy gondatlanságból bekövetkezett baleset során, a vétlen szomszéd (Fürdő utca 24/A) ingatlanán keletkezett kár elhárítása kapcsán a családdal felvettem a kapcsolatot és a polgármester úr segítségét igénybe véve a város rendelkezésükre bocsájtotta a szükséges számú konténert, hogy a tűz során keletkezett hulladékot el tudják a telkükről szállítani.
 8. Május 21-én lakossági tájékoztatót szerveztem a Sárd utcai közműcserék és az utca helyreállításával kapcsolatos kérdések megbeszélésére ahol az adott területek szakmai vezetői válaszoltak a kérdésekre. A részvevők száma 20 fő volt.
 9. Szeptember 20-án a Érdi Kőrösi Csoma Általános Iskola által szervezett országos mesemondó versenyen zsűritag voltam, a résztvevőket köszöntöttem a Köznevelési és Művelődési Bizottság és a városvezetés nevében.
 10. Október 26-án részt vettem az Érdi Ipartestület által szervezett fórumon, ahol dr. Vereczkey Zoltán a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke tartott fórumot a világban zajló gazdaságpolitikai folyamatok és azok hazai összefüggéseiről. A helyszín a Korona Étterem (Osváth Étterem) volt.

A fentieken túl az Érdi Lapban rendszeresen írok politikai publicisztika műfajban, amely írások a megjelent példányszámnak megfelelő számú helyi lakoshoz jutnak el. A különböző rendezvényeken, de egyéb személyes találkozások alkalmával is sok pozitív visszajelzést kapok az olvasók részéről. Fontosnak tartom ennek a megemlítését is, mert az írásaim tartalma nem csak belső meggyőződésemet fejezik ki, de képviselő munkám részének is tartom azokat. 

Érd, 2015. december 02.

 

 

Kopor Tihamér

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria