erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Mórás Zsolt
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 3. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet: 

Megválasztásom óta a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke és a Köznevelési és Művelődési Bizottság tagja vagyok.

Rendszeresen részt veszek a bizottságok munkájában, az általam ismert terület közgyűlési anyagainak előkészítésében, illetve a döntéshozatalban.

A választópolgárokkal a kapcsolattartásom rendszeres, ugyan nincs fogadóórám, de a telefonomon folyamatosan elérnek a körzetben lakó emberek. A panaszokat minden alkalommal kivizsgálom, ha olyan, akkor a helyszínen megtekintem, meghallgatom a panaszt és amennyiben lehetőség van rá, megoldást keresek a problémákra.

Tavaly, hasonlóan az elmúlt évekhez a legtöbben az utak és az esővíz elvezető árkokkal kapcsolatban kerestek meg. A legproblémásabb eseteket az ÉKFI-vel közösen megoldottuk. Itt köszönöm meg az ÉKFI dolgozóinak különösen Incze Józsefnek a munkáját, aki mindig segítőkész és a megoldást keresi az adott helyzetben.

A 2015-ös esztendőben a kerületben jó pár utcát mart aszfaltos burkolattal láttunk el, ami természetesen nem elég, hiszen sokan kerestek meg azokból az utcákból ahol még nem ez a fajta út van, de remélhetőleg az elkövetkezendő időszakban ide is eljutunk. A földes-, illetve az un. murvás utakat folyamatosan próbáljuk karbantartani, illetve a legproblémásabb utcákban a kátyúzást folytatjuk. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, hiszen Érdnek köztudottan nagy az úthálózata, de ezen a téren is megteszünk mindent, hogy a lakók minél jobban érezzék magukat a lakóhelyükön.

Három évvel ezelőtt kezdtük el a madár nevű utcák felszíni vízelvezetési problémáinak megoldását, konkrétan a Szalonka- és a Pelikán utcákban építettünk árkot, kivezetve a vizet a Zámori útra. Ebben az esztendőben a munkálatok a környékbeli lakók megelégedésére befejeződtek, ezzel a beruházással a terület vízelvezetési problémáit nagyban javítottuk. Természetesen ezek mellett is akadnak problémák a vízelvezetéssel - eldugult átereszek, benőtt árkok, stb -, de ezeket is a bejelentések után a lehető leggyorsabban orvosoljuk. Itt kell megemlítenem, hogy nagy probléma, a lakók egy részének hozzáállása a házuk előtti árok takarításához. Sokan nem takarítják, ezzel generálva sok problémát magának és a szomszéd lakóknak is. Én, ha ilyennel találkozom, minden alkalommal felhívom a figyelmet az önkormányzati rendeletre, ami előírja, hogy a lakónak kötelessége a háza előtti árkot tisztán tartani.

Szinte hetente kerestek meg a Bölömbika utca és Bagoly utca sarkán elhelyezkedő szelektív hulladék-gyűjtőnél a hétvégéken kialakult helyzet miatt. Sajnos az emberek egy része még mindig szemétlerakónak nézi ezt a helyet.  Az ÉKFI dolgozói ezt a problémát is hetente orvosolják, és összeszedik az elszórt szemetet. A lakók jelentős része örült a tájékoztatásomnak, hogy az un. szelektív hulladékgyűjtő-szigetek hamarosan meg fognak szűnni a városban.

A területrész egyik legnagyobb problémája a Vadlúd utca és a Zámori utca kereszteződése, ahol szinte napi rendszerességgel történnek koccanásos balesetek. Itt jelentősen megnőtt a forgalom, véleményem szerint itt egy körforgalmat kellene létesíteni a biztonságosabb közlekedés érdekében.

A másik égető problémánk a Bölömbika utcában lévő rendelő állapota, nagyon sokan jelezték ezt, nem mondtak újat, hiszen magam is nap, mint nap elmegyek a rendelő előtt és én is látom, hogy ezen az épületen a teljes renoválás, vagy egy új rendelő építése segít. Bízom benne, hogy a következő évek valamelyikében ezen a területen is sikeresek leszünk.

Érd, 2015. december 02.

 

 

Mórás Zsolt

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria