erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Pulai Edina
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választópolgárokat: 

Képviselői munkám legfontosabb eredményének a város Ifjúsági Önkormányzatának megalakítására tett javaslatom tartom.

Az Ifjúsági Önkormányzat megalakítása igen fontos lépés volt városunk életében, mint azt az eltelt időszak tapasztalata is bizonyította. A város fiatalsága nagy örömmel és lelkesedéssel fogadta ezt a lehetőséget, melynek keretein belül megvalósíthatják saját elképzeléseiket, és ehhez a város közössége anyagi forrást is biztosít.

A város Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának elnökeként, és a Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság tagjaként a bizottsági üléseken, és a Közgyűlés munkájában rendszeresen részt veszek, és igyekszem hasznos javaslatokkal élni a városban élő közösség érdekében. Ennek egyik bizonyítéka, a város új szociális rendeletével kapcsolatos módosító javaslatom, mely szerint a családtagjukat otthon gondozó, ápolási díjban részesülők ezen ellátás mellett is vállalhassanak négyórás munkát.

Az új hulladékkezelési technológiát alkalmazó hulladék-feldolgozó üzem létrehozására alakított munkacsoport tagjaként több javaslattal éltem a pályázati kiírással kapcsolatban.

Mivel fontosnak tartom a nemzeti öntudat helyben történő érősítését is, javaslatot tettem arra, hogy az ún. ötös körforgalom közelében kialakított teret Atilla királyról nevezzük el, de legnagyobb sajnálatomra ez a javaslat nem talált támogatásra. 

A város lakosságával tartott kapcsolatom rendszeres. Személyes megkeresés esetén, szívesen találkozom az arra igényt tartó lakossal. Amennyiben segítséget kének tőlem, a törvény adta keretek között annak mindig eleget teszek.

Év elején lakossági fórumot szerveztem, melynek fő témája országos jelentőségű volt, de a fórum keretein belül a megjelent lakosok helyi problémáit és javaslatait is megbeszéltük. Ennek további közösségért végzett munkámban igen nagy hasznát vettem. 

Képviselői munkám mellett karitatív tevékenységet is vállalok. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével minden év végén közös ételosztást szervezünk az arra rászorulóknak, valamint alapító tagságot vállaltam településünk Egészségügyi Intézményének javára létrehozott alapítványban. 

Érd, 2015. december 02.

  

 

Pulai Edina

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria