erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2015.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Szabó Béla
2015.12.11. péntek 14:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről. 

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek. 

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 12. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. A megválasztásom óta eltelt időben az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

- A Zengő utca lakói 3-4 alkalommal reklamáltak a fehér murvás útjavítás miatt, nyáron nagy a por. A kátyúk miatt grédereztek, fellazult az útfelszín, még az autók lassú haladásánál is rendkívüli módon porzott az úttest.

- A Faragó utca lakói a kátyúk kijavítását kérték, az egyik lakótól pedig nem vitték el az átemelő szivattyúk beépítése után a maradék földet. A Faragó- Sóskúti utca kereszteződésében a köztéri átemelő szivattyú-rendszer bűzelzáró szűrője hiányzott, rendkívüli bűzt árasztott. Intézkedésemre a vállalkozók megoldották a problémákat.

- A Bádogos utcában a nyári esőzések folyamán szinte járhatatlanná vált az úttest, hatalmas vízmosások keletkeztek. Ugyanez történt a Fűtő utca középső szakaszán is, mindkét esetben intézkedtem, megtörtént az útjavítás.

- Lakók jelezték, hogy a Darukezelő utca aszfaltrétegének széle több helyen beszakadt. Ugyancsak a Darukezelő utcában besüllyedt egy útátvágás, kezdeményeztem a javításokat.

- A Darukezelő utca város határa felé eső részén az Önkormányzat által karbantartott nagy átmérőjű csapadékvíz-átereszt kellett kitisztítani.

- A Fuvaros utca Darukezelő utca és az Esztergályos utca közötti szakaszán a lakók hónapokon keresztül méltatlankodtak a rendkívüli murvapor miatt, ezért a nyáron az ötmilliós képviselői keretemet ennek az útszakasznak az aszfaltozására költöttem.

- Az évtized legvadabb vihara az én választókerületemet sújtotta legjobban. Az orkánszerű szél kidöntötte a hatalmas fenyőfákat, a kidőlt fák a villany és kábelvezetékekre zuhanva több helyen rádőltek a vasbeton villanyoszlopokra, ezek pedig kerítéseket zúztak szét, illetve az úttestre zuhanva elzárták az utcák forgalmát. A városrész nagy területein megszűnt az áramszolgáltatás. (Szövő utca, Iparos utca, Festő utca és Fazekas utca környéke)

- A havária miatt napokig jártam az utcákat, tucatjával kerestek meg a lakók a problémáikkal. Általában 24 órán belül helyreállt az áramszolgáltatás, több helyen azonban 3 - 4 napig nem volt áram. A kisgyermekes családoknál volt a legsúlyosabb a helyzet, például az Olvasztár utcában generátort ajánlottunk fel a bajbajutott családoknak. Folyamatosan tartottam a kapcsolatot a villamos művek szakembereivel, sürgettem a helyreállítást.

- A Favágó utca lakói nagyszámú leánder elhelyezését kérték tőlem, ezt a Nyári Napközis Tábor területén sikerült megoldani.

- A Betonozó utcában a Bem téri építkezésekkel kapcsolatban önkormányzati ingatlan területén deponálót hoztak létre vállalkozók. Az utcában lakók a nagyfokú zaj (billencs kamazok) és porterhelés (deponált mart aszfalt, homok, stb.) miatt több fórumon kérték a deponáló megszűntetését. Több utcai lakossági fórumon próbáltam megoldást találni, végül az ez év novemberi közmeghallgatáson elhangzott ígéretek után várhatóan nyugvó pontra jut ez a probléma. ( Már csak 4-5 hónapig tart ez a munka, utána soha nem adjuk bérbe ezt az ingatlant vállalkozásoknak, játszóteret, szabadidő központot alakítunk ki, továbbá a Betonozó utca Földmunkás - Fényező utca közötti szakaszát leaszfaltoztatjuk.)

- Választókerületem lakói hosszú időn át kifogásolták, hogy az ígéretek ellenére nem kezdődött el az M7-es lejáró megépítése sem és az InterSpar építkezés sem. Majd pedig az építkezések megindulása óta napi szinten kell foglalkoznom a forgalom elterelések, lassítások, az M7-es aluljáró ideiglenes lezárása illetve a Székesfehérvár felé illetve a Székesfehérvár felől lezárt fel - és lejáró okozta forgalmi problémákkal.(Különösen reggel iskola - óvoda nyitáskor, és délután a munkaidő végén jelentkező csúcsforgalom idején.)

-  A Kovács utca és a Köszörűs utca lakói évek óta folyamatosan jelezték, hogy a javítgatások ellenére szinte járhatatlan, vízmosásokkal szabdalt az úttest. Ebben az évben sikerült mindkét utca útburkolatát mart aszfalttal ellátni.

- LEA Anyaotthon (Bádogos utca) előtt tavasszal olyan mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze, hogy az ingatlan megközelíthetetlenné vált. Szikkasztó árokrendszer megépítésével hárítottuk el a problémát. Ugyanitt a fentiekben már említett vihar a tetőszerkezet egy részét leszakította. Soron kívül javították meg a tetőt a szakemberek.

- Folyamatosan érdeklődnek a lakók a Sóskúttól átvett területek, illetve a volt katonai bázis további sorsát illetően. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatást a közgyűléseken, a helyi újságokon és a helyi televízión keresztül rendszeresen megtesszük.

- Csapadékvíz, talajvíz átfolyások, beömlések nehezítik a Kövező utca, a Bányász utca, a Napszámos utca, a Fűtő utca és a Mázoló utca lakóinak életét. A kapcsolat folyamatos, a megoldás időigényes és rendkívül költséges.

- Közvilágításban bekövetkező műszaki hibákat megjavíttattam. (Szövő utca, Fazekas utca, Esztergályos utca, Festő utca)

- A Városfejlesztési Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság elnöke, valamint a Sport Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság tagja vagyok. A képviselői munkám jelentős részét az ezeknek a szakbizottságoknak a hatáskörébe tartozó előterjesztések, határozati javaslatok és önkormányzati rendeletek előkészítésében, megvitatásában, a döntések meghozatalában való munka teszi ki. 

Érd, 2015. december 02.

 

 

Szabó Béla

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.10. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.10. hétfő 17:30
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.11. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria