erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Csornainé Romhányi Judit
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről 

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon mandátumomat az Együtt a Korszakváltók Pártja színeiben listásként szereztem.

A Közgyűlés munkájában MSZP-DK-Együtt frakció tagjaként veszek részt.

A Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság és a Szociális és Egészségügyi Bizottság tagja vagyok. A bizottsági ülésekre kiküldött anyagokat lelkiismeretesen átolvasom, hangsúlyt fektetek arra, hogy minden témához hozzá tudjak szólni, vagy a számomra nem egyértelmű részekre rákérdezzek.

A testületi ülésekre frakciónknak több előterjesztése, módosító javaslatunk is volt, de ezeket rendre leszavazta a többség.

Megszavaztunk, támogattunk minden olyan rendelet tervezetet, határozatot, amely a lakosság javát, érdekeit szolgálja, szociális helyzetüket javítja, terheiket csökkenti és komfortérzetüket növeli, továbbá a város fejlődését elősegíti.

Rendszeresen tartunk sajtótájékoztatókat, ahol elmondjuk véleményünket a lakosságot érintő aktuális kérdésekről.

A lakosság részére mindig elérhető vagyok. Úgy érzékelem, egyre többen élnek is ezzel a lehetőséggel, városunk minden pontjáról. Mégis leginkább a lakókörnyezetem talál meg a gondjaival. A legtöbb megkeresést telefonon és e-mail-en kapom. Facebook-om, politikusi oldalamat is napra készen vezetem, nagy látogatottsággal.

Idén több esetben is kitelepültünk a város több pontján, ahol minden alkalommal, sok lakossal sikerült személyes beszélgetnem, megismernem a városunk legégetőbb problémáit.

A felém jelzett kérdéseket, problémákat az illetékes helyi hatóságok felé jelzem, intézem, illetve próbálok választ kapni rájuk. Van, hogy maradéktalanul sikerül, van, hogy ellenállásba ütközöm.

A kapott válaszok ismeretében a felém bizalommal forduló embereket tájékoztatom, segítem, illetve minden esetben visszajelzek nekik.

A legjellemzőbb problémák még mindig az utak állapota, kátyúk, járdahiány. Ezekre nézve kaptam jelzéseket a Nagy Lajos király utcából, a Nógrádi utcából, a Kutyavári utcából, a Ciklámen utcából, a Jegenyefa utcából, stb.

Sok megkeresést kaptam a szelektív kukák kiosztásával kapcsolatban, amire korrekt válaszokat adtak az illetékesek.

Sajnos még mindig megoldatlan probléma az illegális szemétlerakás, ilyen jelzéseket is szép számmal kaptam fotókkal illusztrálva.

Jelenlegi slágertéma a zöldhulladék időben történő el nem szállítása.

Nyáron a parlagfüves gazos területekről, telkekről kapok panaszokat, és visszatérő probléma a vasúti töltések elhanyagoltsága.

Rendszeres sebességmérést intéztem felháborodott lakosok felkérésére a száguldozó autósok megfékezésére a Felsővölgyi út – Alsóvölgyi útra.

Adó és ingatlanügyekben segítettem eljárni a hozzám fordulóknak.

Magányos nyugdíjasokat, mozgáskorlátozottat közösséghez, klubokhoz irányítottam, elesett, rászoruló emberek helyzetén próbáltam javítani a szociális osztály segítségével.

Még vízhiány kérdésével kapcsolatban is megkeresést kaptam.

Valamennyi városi és intézményi rendezvényen, amelyikre meghívást kapok, igyekszem részt venni. Rendszeresen ott voltam a városi koszorúzásokon, megemlékezéseken, kiállítás megnyitókon, iskolai ünnepségeken, ételosztáson, sporteseményeken, testvérvárosi találkozókon, stb.

Részt vettem lakossági fórumokon, tájékoztatókon.

A hozzám bizalommal fordulókat sosem hagyom válasz nélkül.

Munkámat eredményesebben és látványosabban tudnám végezni, ha részemre is rendelkezésre állna a mindenkori képviselői keretösszeg.

Érd, 2016. december 02.

Csornainé Romhányi Judit

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria