erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Donkó Ignác
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről 

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 7. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. Az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

Megválasztásom óta három bizottság munkájában veszek részt a közgyűlési munka mellett – Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság; Köznevelési és Művelődési Bizottság; valamint Vagyonnyilatkozati, Összeférhetetlenségi és Méltatlansági Bizottság. Rendszeresen részt veszek a bizottsági üléseken a képviselő-testület döntéseinek előkészítésében és a testületi üléseken a döntéshozatalban. Az Önkormányzat valamennyi rendezvényén részt veszek.

Kapcsolatot tartok a választópolgárokkal, úgy is, hogy a választókörzetemet rendszeresen végig járom. Telefonon bármikor elérhető vagyok. Bejelentett panasz esetén többnyire aznap felkeresem a panasztevőt és intézkedem a probléma megoldásában.

Számos megkeresés közül néhányat kiragadva:

Gyakori megkeresés volt még mindig a szelektív hulladékgyűjtő helyek tisztántartásával kapcsolatban. Szerencsére felszámolásra kerültek, így a körülötte lévő szeméthegyek is eltűntek.

Nagyon sok az elhagyatott ingatlan, ahol nyakig érő a gaz, az ÉKFI-t kellett kérni a gaz eltávolítására. Sokan vannak, akik az ingatlanjaik környékét nem tartják rendben, pl.  fűkaszálás, ároktisztítás.

A Hivatalnak több ízben jeleztem a Géza utca – Huba utcasarkon lévő Alföldi-ingatlan áldatlan állapotát, ahol életveszélyes építmények vannak, melyeket le kellene bontani, több mint 5 éve húzódik ez az ügy, (Járás hatáskörébe tartozik).

A közvilágításra egyre kevesebb panasz érkezett, miután a lámpatesteket kicserélték. Most inkább a hiányzó lámpatestekre érkezett panasz, a Gereben utcából és a Gyula utcából. Sajnos ez ügyben nem tudtam intézkedni azon kívül, hogy az igényt leadtam.

Az ott lakók kérték a József térre az útjelző táblákat, mivel itt az öt utca kereszteződésében játszótér van. Remélem, hogy ez hamarosan meg is valósul.

Még mindig nagyon sok a probléma a zúzottkővel borított utcákkal, száraz időben poros, esős időben felázik, kátyúsodik az út.

A körzetből sokan az utak állapota miatt hívtak fel, intézkedni tudtam a felsorolt utcák karbantartásánál: Kálmán utca, Károly utca, Damjanich utca, Aggteleki utca, Liptói utca, Martinovics utca, István utca, Géza utca.

A körzetben a lakók kérésének megfelelően, javaslatomra 800 m szilárdburkolatú út épült. Megépült a Bakonyi utcának a Murányi utca – Radnai utca közötti szakasza szegélykővel, vízelvezetéssel ellátva, ezáltal átjárhatóvá vált a Bajcsy-Zsilinszky út – Lőcsei út közötti szakasz.

Ugyancsak megépült a Nógrádi utca a Murányi utca – Aradi utca közötti szakasz csaknem teljes hosszban szegélykővel, vízelvezetéssel ellátva. Idáig télen a Nógrádi utcának és Bakonyi utcának ezek a szakaszai szinte járhatatlanok voltak (nagyon sok volt a panasz). Nem beszélve róla, hogy esőzések idején a dombról lezúduló víz az ingatlanokat is elöntötte. Nagyon örülnek a környék lakói a megépült útszakaszoknak. A kivitelezőknek köszönet (ÉKFI, PUHI-Tárnok)!

Régóta kérem és sürgetem a Tárnoki útnak a Lőcsei út – Kolozsvári utca közötti szakaszának a megépítését. A kiviteli terv elkészült, jóváhagyás megtörtént, már csak a Gázműveken múlik, hogy jövőre a kivitelezés megkezdődhessen, melyet az ott lakók nagyon várnak. 

Érd, 2015. december 05.

Donkó Ignác

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria