erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - dr. Bács István
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Választópolgár!

Közel 2 éve képviselem a 4. számú választókerületet Érd Megyei Jogú Város Közgyűlésében. Legutóbb tavaly ősszel számoltam be képviselői és alpolgármesteri tevékenységemről, e levélben az elmúlt évben végzett munkámról szeretném tájékoztatni.

Tavaly nyáron Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András polgármester megállapodott Érd középtávú fejlesztéséről, s azóta ez, a Modern Városok Program végrehajtása a legfontosabb teendőnk.  Miniszterelnök Úr az általunk összeállított „Batthyány 2020” Program mind a 26 programpontját támogatásra érdemesnek találta, és biztosította a várost arról, hogy a megvalósításhoz szükséges mintegy 40 milliárd forint a következő 5 évben Érd rendelkezésére áll. Történelmi lehetőséget kapott tehát a város!

Megmutatkoztak az első eredmények is, hiszen a januárban folyósított első 4 milliárd forintból sikerült megvásárolni a volt téglagyár területét Ófaluban, valamint a Parkvárosi oktatási központnak helyet adó telektömböket a Búvár és a Burkoló utca között. Ingatlanokat biztosítottunk a Szociális Gondozó Központ és az új Bíróság számára is. Elkészültek a kiviteli tervek Fácán közi óvoda, valamint az új parkvárosi óvoda vonatkozásában, jelenleg az engedélyeztetési eljárás zajlik az Egyesített Szociális Intézményre, a Batthyány Általános Iskola és Gimnázium, a Kós Károly Szakiskola, valamint a Bagoly utca orvosi rendelő tekintetében. Bízom benne, hogy az említett két óvoda építkezése még idén elkezdődhet. A tervezett beruházások közül még a KLIK érdi központjának kialakítása és az ófalusi orvosi rendelő felújítása tartozik feladataim közé. Folyamatosan tárgyalok a NIPÜF Zrt-vel a létesítendő ipari parkról, valamint egyeztetek a BMSK Zrt-vel az új Multifunkcionális Sportközpont építéséről.

Fentiek mellett a választókerületet ügyes-bajos dolgaira is jut idő. A tavalyi évhez hasonlóan idén nyár elején is bejártam a választókerület összes utcáját. Sok apró hibát sikerült ugyan megoldani (árkok takaríttatása, kidőlt villanyoszlop elszállíttatása stb.), de be kell vallani, nem csak nekem, hanem valamennyi szomszédnak bosszúságot okoznak azok az ingatlantulajdonosok, aki nem tartják rendben a saját telkük előtti utcaszakaszt, nem tisztítják az árkot, nem gondozzák a zöldfelületet. Pedig csak együtt tehetjük szebbé közvetlen környezetünket!

A tavalyi évben a rendelkezésemre álló 5 milliós képviselő keretből a vízelvezetés gondjainak megoldására koncentráltam. A Vörösmarty utcai árok megépítése a 14., 15. és 16. szavazóköröket érintette, ezt a feladatot még 2015 nyarán sikerült befejezni. Kapacitás hiányában sajnos csak idén februárban-márciusban sikerült megvalósítani a Gyula utcai árokburkolást, amely a 15. szavazókör belvíz szempontjából leginkább sújtott utcájában hozott könnyebbséget.

Az idei évben már megvalósult a járdaépítés a Miklós utca azon rövid szakaszán, ahol eddig a gyalogos közlekedés nem volt megoldva (az „S” kanyar legveszélyesebb részén), a 16. szavazókörben. Járdaépítést tervezek még az idei évre az Alispán utcának azon a szakaszán is, ahol a gyalogosok megfelelő minőségű járda hiányában az úttesten közlekednek. Egy év közbeni költségvetés módosítás lehetőséget biztosított a képviselői keret 7 millió forintra emelésére. Így még az idei évben tervezem a Hivatalnok utcában a vízelvezető árok kiépítését a Kálvin tér és az Esküdt utca között, és a Gábor-Péter utcákban a Gyula utca és a Gellért utca közötti szakaszon.

Tisztelt Választópolgár!

Október 2-án sorsdöntő népszavazás elé néz nemzetünk. Az elmúlt másfél évben tucatnyi, az Iszlám Államhoz, annak követőihez köthető támadás érte az európai polgárokat. Közel ezer ember esett áldozatául e fanatikusok által végrehajtott szörnyű bűncselekményeknek. Az Európai Unió egyes vezetői ennek ellenére a mai napig sem tettek le arról a tervükről, hogy Európa befogadja ezeket az embereket, s nem tettek le arról sem, hogy tagállamai számára kötelezővé tegye a betelepítési kvótát. Ma már minden felelősen gondolkodó számára világos tény, hogy a terroristák tudatosan és jól szervezetten elvegyülnek a bevándorlók tömegében. Az európai rendőri együttműködés hivatalos szerve, az Europol jelentése szerint már most is több száz potenciális terrorista van Európában.

Ezt a terrorista veszélyt akarja erővel szétteríteni Brüsszel szerte Európában a kötelező betelepítési kvóta bevezetésével. Ezt a veszélyt Magyarország csak akkor tudja elhárítani magától, ha pártállástól függetlenül mindenki, aki felelősséget érez az ország és családja, gyermekei, unokái biztonságáért, elmegy október 2-án és nemmel szavaz a népszavazáson.

Ahogy eddig, úgy a jövőben is fokozott figyelmet fordítok a választókkal való kapcsolattartásra. Ha Önnek bármilyen javaslata, észrevétele vagy kérdése van, bizalommal kereshet a 06-70-201-4786-os és a 06-23-522-313-as telefonszámokon, vagy írjon nekem a bacs.istvan@erdifidesz.hu e-mail címre.

Köszönettel fogadom azok jelentkezését is, akik segíteni szeretnének a népszavazás sikeres lebonyolításában!

Érd, 2016. augusztus 22.

dr. Bács István

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria