erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - dr. Csőzik László
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről 

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon listás – 20-30-as – képviselőként közgyűlési tevékenységemet továbbra is összehangolom Egyesületünk külső bizottsági tagjaival, Csengeri Attilával és Martin Norberttel.

A Közgyűlés ülésein a legfontosabb témákban többnyire hozzászólok, véleményt alkotok, kérdéseket teszek fel. Igyekszem képviselni azoknak az érdekeit, akik nem kívántak pártokra szavazni, voksukat civil szervezetekre adták, illetve az ún. politikai középhez tartoznak.

Az ellenzék frakcióhoz nem kötődő tagjaként a kormányzó jobboldali többség által beterjesztett költségvetési rendeleteket, és más, a városvezetés közvetlen politikai tevékenységéhez és érdekeihez fűződő javaslatokat nem szavaztam meg, a hivatali, szakmai jellegű előterjesztések, illetve a rendeletalkotások és – módosítások nagy részét ugyanakkor magam is támogattam a döntéshozatalok során. Amikor az ellenzék részéről megnyilvánuló képviselőtársamat érték az ellenzéki jogosítványok gyakorlásával kapcsolatban kifogásolható tartalmú vagy hangvételű kritikák a kormányzó többség részéről, kiálltam mellette.

Amióta képviselő vagyok, azaz 2002 óta, szakadatlan kapcsolattartási lehetőséget biztosítok az Érden élő polgárok számára. Továbbra sem tartok állandó időponthoz kötött fogadóórát, a polgárok e-mailen és mobiltelefonon keresnek meg, melyet szükség szerint követ a személyes találkozó.

2016-ban is Érd teljes területéről fordultak hozzám problémáikkal érdi lakosok, a legváltozatosabb – többnyire azonban egyedi – témákban kérve közbenjárásomat, segítségemet, vagy csak tájékoztatásomat. Egyre többen keresnek jogi vonatkozású gondjaikkal, tudván, hogy ügyvédként dolgozom.

A panaszok elsöprő többsége az én esetemben is az utcák burkolatára vonatkozott. A csatornázás utáni rendbetétel minőségét kifogásolták a legtöbben, illetve magát a szilárd útburkolat hiányát, ahogyan azt évtizedek óta szóvá is teszik. Azokban a konkrét esetekben, ahol a tarthatatlan helyzetet a Közgyűlés elé „vittem”, a Polgármesteri Hivatal, illetve az közterület-fenntartó intézmény segítséget is nyújtott a helyzet kezelésében, a probléma orvoslásában.

A Modern Városok Programra vonatkozó előterjesztéseket – óvatos optimizmussal – támogattam, természetesen fenntartva a lehetőséget, hogy annak nem az alapszerződések, kormányhatározatok stb. szerinti, illetőleg nem az előre leegyeztetett, beígért fejlesztéseket felvonultató, vagy netán szabálytalan megvalósítása esetén az ellenzéki oldal a megfelelő módon lépjen fel ezen jelenségekkel és intézkedésekkel szemben.

Végezetül fontosnak tartom rögzíteni azt is, hogy a város közösségformáló közéleti, kulturális és sportprogramjain aktívan részt veszek, Egyesületemmel több ilyen rendezvény megszervezésére is eredményesen vállalkoztunk a 2016-os évben is.

Érd, 2016. december 2.

Dr. Csőzik László

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria