erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - dr. Veres Judit
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi helyi önkormányzati választáson a 11. számú egyéni választókerület megválasztott képviselője lettem, a Fidesz-KDNP támogatásával. Az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

Az Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöki feladatát kaptam meg. Nagy megtiszteltetés ez számomra, hiszen ekkora városban a lakosság egészségügyi alapellátása, a szociális ágazat munkájának a figyelemmel kísérése nagy felelősség. A Parkvárosi választási körzet pedig sok – sok feladatot ad, de, nagy kihívást is jelent számomra! – mivel ez a városrész rendkívül elmaradott területe volt a városunknak. Évtizedes lemaradásokat kell behozni itt!

Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és a város Fideszes vezetése, T. Mészáros András polgármester segíti a munkámat.

A Közgyűléseken, frakcióüléseken és a bizottsági üléseken felkészülten vettem részt, képviseltem a választási körzetem, az itt lakók érdekeit, hangot adtam az Egyebekben történő hozzászólásaimban, harcoltam azért, hogy az itt lakóknak kulturált körülmények épüljenek ki. Nagy eredménynek tartom, hogy óvodaépítésre, bővítésre, korszerűsítésre, berendezésekre több mint egy Milliárd forintot szavazott meg a T. Közgyűlés a 2017 évre városunkban!

A Közgyűléseken kapott információkról tájékoztattam a megbízóimat.

Fogadóóráimat rendszeresen megtartottam a Polgárok Házában, szükség szerint a helyszínen, ha a választópolgár úgy kérte. Sok-sok elintézésre váró problémával kerestek meg az emberek személyesen, telefonon, vagy e-mail-en.

Ebben az évben a Szociális és Egészségügyi Bizottság az Érd Egészségügyéért díjra” Dr. Bognár Sára házi gyermekorvost terjesztette a Közgyűlés elé - a képviselők egyhangúan megszavazták a doktornőt.

Fogadó óráimon leggyakrabban az utak állapota volt a fő téma. Rosszak az utak – mint a Kárpitos utca, a Kályhás utca, a Kerékgyártó utca¸ a Tekercselő utca stb. Nyáron a nagy por, a gyors hajtás jelent problémát pl. a Símító utcában¸ a Szénégető utcában, a Szilfa utcában, a Fűzfa utcában, de a Drégely utcában és a Dévai utcában is, azonkívül, hogy kátyúsak, a víz kimossa az utat. Ha esik, a csapadékvíz okoz gondot. A víz elvezetés hiánya miatt sokat szenvedtek az emberek a választási körzetemben. Pl. a Somogyvári utcában, ahol ma már kész a vízelvezető árok. Sajnos a Sóskúti úton és a Szovátai utcában még nincs kiépítve a csapadékvíz elvezető. Remélhetően hamarosan itt is megépül, és megszűnik, hogy a garázsokat, az udvarokat és a kerteket elönti a víz. Nagyon hiányzik a járda.

Megépült a Kádár utca kritikus szakasza a Szövő utca és a Takács utcák között, útszegéllyel, kocsi beállókkal, és mivel itt csapadék vízelvezetőt kiépíteni nem lehet, szikkasztóval oldották meg a víz elvezetését, az Iparos úton vízelterelővel, járda szakasszal.  Kész az Alsóerdősor útnak a játszó tértől a Felsővölgyi útig vezető szakasza is, valamint a Nyírfa útnak a Fügefa utca – Felsővölgyi útig terjedő szakasza szilárd burkolat, útszegély, kocsi beállókkal.

A közvilágítás hiánya probléma volt a Hegesztő utcában, a Tetőfedő utcában és a Kéményseprő utcában, az ott lakók gyakran hívtak emiatt. A Hegesztő utcában ma már kész a világítás, reméljük, karácsonyra a többi utcákban is lesz fény.

A Szivárvány óvoda előtti parkoló elkészült 25 gépkocsi parkolóval, a képviselői keretem terhére. Nagyon hiányzott, a parkoló mindig telve! Ha az InterSpar megépül ez a zsúfoltság bizonyára enyhülni fog. Az áruház gőzerővel épül. Átkerül a Posta, lesz Önkormányzati ügyfélszolgálat. Ma már kész a Hegesztő utca, a Gépész utca, az Aszfaltozó utca, a Fűtő utak. Szilárd burkolattal, szegéllyel, csapadékvíz elvezetővel, járdával, és füvesítettek is. Körforgalom, gyalogos átkelők segítik az áruház biztonságos, kényelmes megközelítését. Kulturált buszmegállók kerülnek hamarosan a végleges helyükre.

Az autópálya lehajtó időre elkészült, kiépültek a sávok, a lámpák megkönnyítik az érdiek közlekedését, a le- és a felhajtást az autópályára. Az M7-es autópálya mellett egy szakaszon hiányzik a zajvédő fal, sokan panaszkodnak miatta, kérésüket továbbítottam, várjuk, hogy megépüljön.

Köszönjük a lakosság megértő türelmét az autópálya le-felhajtó és a Bem téren zajló építkezés, a körforgalom megépítése alatt!

Ma már a csomópont kész, növényekkel beültetve, nyáron virágok voltak a kandelábereken, most karácsonyi kivilágítás szolgálja az érdiek kulturált közlekedését.

Az időseknek: 80, 90 éveseknek összeállított születésnapi ajándékcsomagok átadását nagy megtiszteltetésnek veszem. Gazdag életutak, érdekes emberi sorsok tárulnak fel előttem, ami nekem, mint gyermekgyógyásznak rendkívül érdekes munka. Van, aki puszit ad érte, de van, aki elküld, - Igen, van, aki az ajándékot, a kedvességet is gyanúval fogadja! - Megértem, nem kényeztettek bennünket az elmúlt 50 év alatt! Szokatlan az ilyen megkeresése az időseknek.

Az érdi újszülöttek értékes babacsomagot kapnak ajándékba, ha Érdre be van a kicsi jelentve.

Elértük azt, hogy a Parkvárosi Művelődési Házban kihelyezett irodája van a szociális ágazatnak. Szociális ügyekben rendszeresen megkeresnek. Az esetek többségében közösen a hivatal segítségével találunk megoldást a nehéz problémákra.

Az Év Családja díjra ebben az évben a Szociális és Egészségügyi Bizottság a Nagycsaládosok javaslatára: Kardos Botond Szabolcs családját terjesztette fel, majd ítélte oda a Közgyűlés nekik a díjat, aki a feleségével példaértékűen neveli a gyermekeit.

A Nyugdíjas klubok vidám nyári lecsó fesztiválján, mint felkért zsűri tag voltam jelen, amit nagy örömmel vállaltam. Jó volt látni a sok vidám kedves érdi nyugdíjast. Parkvárosban a nyaranta megrendezett Napközis tábor gyermek orvosi ügyeletét kezdettől fogva szervezem, a Nyitó- és a Záró ceremóniákon meghívott vendégként részt is veszek. Önkéntes Karitatív munkaként végzem a Parkvárosban lévő LEA Otthon gyermekorvosi ellátását az intézet fennállása óta, ahol az otthonukból elzavart, menekülő anyák, a gyermekeikkel találnak otthonra, védelemre, segítségre, megnyugvásra.

November 23-án adta át ünnepélyesen Polgármester Úr a Bajcsy-Zs. út 47. sz. alatti Gyermekegészségházat, ahol kb. 4.000 gyermek egészségügyi ellátása biztosított kulturált körülmények között. Köszönjük a szülők és gyermekek türelmét a nehézségek elviseléséért, de talán megérte, egyik látogató mondta: Európai színvonalú rendelőt kapott a városrész!

Háziorvosi rendelő is elkészült a Bajcsy-Zs. út 40. sz. alatt, a BENU Gyógyszerforgalmazó Zrt. jóvoltából, remélhetően hamarosan megkezdik itt is az orvosok a betegek ellátását kényelmes, a kor igényeinek megfelelő, szépen berendezett, felszerelt rendelőkben, és vásárolhatják meg az emberek a gyógyszereiket a rendelő mellett lévő igényes, tágas BENU patikában.

A Parkvárosiak végre kulturált, rendezett körülmények között élhetik az életüket.

Megoldódik a posta, a buszmegállók méltatlan helyzete – ezek miatt nagyon-nagyon sokan kerestek meg panaszkodva, segítséget kérve. A városrészben hiányoznak a kerékpár utak!

Hiányzik egy piac!  A járdák építését folytatni kell!

Kiépítésre vár a Törökbálinti út és a Sóskúti út járdái és még sok-sok többi utcán. Különös tekintettel várják az emberek a Szövő utca – Folyondár utca – Törökbálinti út kereszteződésének a kiépítését.

Valamint a Felsővölgyi utca – Törökbálinti út – Tetőfedő utak kereszteződése is megépítésre vár!

Korszerű gyalog átkelőhelyekkel, amit a sérült, a fogyatékos emberek is igénybe tudnak venni. Remélem, a Szent István kis templom is megújul, megszépül az elkövetkező évben.

Ha a posta elköltözött, a Bem köz is felszabadul, kényelmesen kiépül.

Az Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola korszerűsítését lehet folytatni, befejezni.

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény (ahol közel 90.000 ember egészségügyi szakellátása történik) régi szárnyának a felújítását, az energetikai rendszerének korszerűsítését, a felszerelések, a műszerek pótlását folytatni kell a lakosság korszerű, igényes, egészségügyi ellátásáért.

Igen, csak lépésről-lépésre lehet haladni!

Érd, 2016. december 01.

Dr. Veres Judit

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.13. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria