erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Kéri Mihály
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 10. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. Az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

A Sport és Ifjúsági Bizottság tagjaként és a Köznevelési és Művelődési Bizottság elnökeként, valamint a FIDESZ frakció tagjaként dolgozom. A testületi üléseken illetve a bizottságokban a város értékeit és érdekeit, valamint választóimat képviselem és a várost vezető többségi frakció várospolitikai céljainak érvényesítését támogatom munkám során.

Mindez természetesen a helyi lakossággal, az itt élő polgárokkal, intézményekkel kialakított rendszeres kapcsolat révén lehet eredményes.

Az elmúlt év legfőbb feladata a Modern Városok Programja néven a városban már megismert Érdre vonatkozó 40 milliárd forint összértékű fejlesztési feladatok kimunkálása volt (a program- elemek meghatározása, a tervezési feladatok kijelölése, a pénzügyi források biztosítása stb.). Az említett feladatok az önkormányzat egészén túl elsősorban a városvezetés számára jelentettek mindennapos munkát, de egyéni képviselőként észrevételeimmel és az Ófalut illető tervekkel kapcsolatban írásos véleményemmel is próbáltam hozzájárulni a formálódó koncepcióhoz és a végül kialakult programokhoz.

Támogatásomról biztosítottam úgy a humánpolitikai (nevelési, szociális, egészségügyi beruházások), gazdasági (ipari park), turisztikai fejlesztéseket. Különösen a választókerületemet is érintő csapadékvíz elvezetését szolgáló beruházásokat.

A Köznevelési és Művelődési Bizottság folyamatosan figyelemmel kísérte a város óvodáinak és közművelődési, közgyűjteményi intézményeinek (művelődési központ, könyvtár, múzeum, galéria) munkáját. Áttekintette az éves munkaterveket és beszámolókat. A város által kiírt tanulmányi ösztöndíjakra számos pályázat érkezett, ezek közül a bizottság több mint száz tanuló részére állapított meg ösztöndíjat.

A Kulturális Alap terhére pénzügyi támogatást nyújtottunk a civil szféra kulturális kezdeményezései számára.

Közreműködtünk a városi nagyrendezvények programjainak kialakításában. Támogattuk az Érdi Napok Fesztivál megújítását. A színes, színvonalas programok és a fesztivál iránti érdeklődés igazolta az új arculattal és műsorstruktúrával megjelenő rendezvényt.

A 2016-os év országszerte és Érden is az 1956-os forradalom és szabadságharc jegyében telt. A város méltó módon emlékezett meg a korabeli eseményekről és emléktáblát avatott a forradalom érdi áldozatainak.

Választókerületemben az év során ismétlődően, elsősorban az utak állapota és az évente előforduló nagy esőzések okoztak gondot az itt élők számára.  A gyakori lakossági panaszokra csak időleges segítséget tudtam nyújtani, már ahol ez lehetséges volt. Lényeges fejlemény, hogy a Modern Városok Programja során a felszíni vízelvezetés kiépítése megkezdődött a választókerületben is. A teljes beruházás tervei is elkészültek. A következő évben az eddigieken túl további területeken is elkezdődik a munka.

Több mint egy éve kezdeményeztük a környék néhány lakójával egy új játszótér építését az Almafa utca – Égerfa utca – Ébenfa utcák határolta területen. Az ott folyó vízelvezetési munkákkal párhuzamosan ősszel átadásra került – mondhatom – a város legszebb játszótere.

Érd, 2016. december 02.

Kéri Mihály

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria