erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Kopor Tihamér
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi helyi önkormányzati választásokon a 6. számú egyéni választókerület mandátumát nyertem meg. Az alábbiakról szeretném tájékoztatni a választókörzetemet:

1.      Minden hónap első hétfőjén – az előző évek gyakorlatához hasonlóan - lakossági fogadóórát tartok, a Sárd utcai fiók- könyvtárban, ahol általában 3-5 fő, érdeklődő jelenik meg.

2.      Az Érdi Újságban rendszeresen megjelenő elérhetőségeimen, havi szinten 5-10 alkalommal folyamatosan megkeresnek különböző problémákkal:

-         közvilágítás hibái, hiányosságai

-         szelektív hulladékgyűjtő szigetek körüli anomáliák jelzése

-         úthibák jelzése

3.      Minden hónapban személyesen viszem ki a babacsomagokat. Ez ebben az évben is havi 6-8 közvetlen családi kapcsolatfelvételt jelentett. Ezekre az alkalmakra rendszeresen meghívom a helyi sajtót is (Érd Televízió, Érdi Újság), és ezen keresztül elmondhatom több száz, vagy éppen több ezer érdi polgárnak, hogy a városvezetés és a megválasztott képviselő testület miért és mi módon igyekszik segíteni és szolgálni a fiatal családok és az idősebb korosztály érdekeit.

4.      Ebbe a sorba tartozik az idős csomagok személyes házhoz vitele, ami havi 3-5 közvetlen kapcsolatfelvételt jelent. Ilyenkor szintén jelen van a sajtó is és beszámolnak ezekről az ünnepi eseményekről.

5.      Mind a babacsomagok-, mind pedig az idős csomagok házhoz vitele során lehetőség van az adott családdal egy bensőséges beszélgetésre, különböző gondok és javaslatok meghallgatására, amit a bizottsági üléseken, vagy a közgyűlés során közvetítek a városvezetés felé.

6.      A közösségi on-line média lehetőségeit folyamatosan és rendszeresen használom a választókerületemben lakossági kapcsolatépítésre. Létrehoztam az Érdligetiek közössége facebook csoportot, amelynek már több mint 300 tagja van. Ezen a felületen rendszeresen tájékoztatom a csoport tagjait a város és Érd-liget aktuális eseményeiről, ezen túl pedig olyan érdekes híreket osztok meg, amelyek már kedveltté tették mások számára is az oldal látogatását. A csoport tagjai maguk is aktívan használják a felületet és erősítik az Érd-ligetiek közösségéhez való tartozás pozitív élményét.

7.      Ez év január 22-én a Kőrösi Iskolában, mint a Köznevelési és Művelődési Bizottság tagja részt vettem az iskola által rendezett szavalóverseny zsűrijében.

8.      Március 1-én, meghívottként részt vettem a Bólyai nyugdíjas klub összejövetelén és az őket érintő aktuális kérdésekről beszélgettünk.

9.      Március 30-án részt vettem és képviseltem a Köznevelési és Művelődési Bizottságot is az Érdligeti Általános Iskola Pedagógiai Módszertani Napján.

10.  Idén áprilisban ismét megszerveztem a „Hulladékért – facsemetét!” akciót, mely három helyszínen zajlott. 1. Az Érdligeti vasútállomás P+R parkolója volt a fő helyszín. Ezen túl csatlakozott a programhoz az Ifjúsági önkormányzat is és az általuk bonyolított csereakció a 2. Érdi Kós Károly Szakiskola udvara volt. Továbbá szintén csatlakozott az akcióhoz az Érd Roma Nemzetiségi Önkormányzat Rafael Attila elnök úr vezetésével és a résztvevők az úgynevezett 3. papi földeken hulladék összegyűjtésével és a környezet kitakarításával lettek részesei a programnak.  Meghívott volt T. Mészáros András polgármester úr is. Az akció nem sikerülhetett volna az Elvira majorban működő Gyümölcskutató Kft. vezetője Makay Miklós úr segítsége és az ÉTH tevékeny részvétele-, és Rottkel Dávid úr koordinációs munkája nélkül.  Az eseményről beszámolt a teljes helyi sajtó, rendkívül pozitív visszhanggal.

11.  Augusztus 3-án és 4-én részt vettem a testvérvárosi delegációk fogadásán, valamint elkísértem őket a kőszegi kirándulásukra.

12.  Részt vettem az Idősek Napja rendezvény kapcsán meghirdetett novellaíró pályázat bíráló bizottságában, valamint a Szepes Gyula Művelődési Házban rendezett eredményhirdetésen.

13.  Október 1-én az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola által szervezett országos mesemondó versenyen zsűritag voltam, a résztvevőket köszöntöttem a Közművelődési Bizottság és a városvezetés nevében.

14.  Október első hétvégéjén az Érdligeti Református Gyülekezet családi napján tevékeny résztvevő voltam, ahol gyermekes családok számára készítettünk különböző foglalkoztató programokat.

15.  November második felében a képviselői keretem felhasználásával elkezdtük a Sárd utcába torkolló mellékutcák (Nyitra utcától a Tétényi utca irányában található utcák) vízelvezető árkainak betonelemekkel való helyreállítását, amivel egyrészt majdnem teljes mértékben megoldódik a rendkívül mélyen fekvő terület csapadékvíz és talajvíz elvezetése, másrészt ezek már előkészületek lehetnek ezen utcák szilárd burkolattal való ellátására.

16.  Helyi kapcsolatrendszeremre való tekintettel egy édesipari termékeket gyártó ismerősöm felajánlott több mint 4.000 darab kiváló minőségű marcipán tallér-, egyenként csomagolt édességet Mikulás napi ajándékként érdi óvodásoknak, bölcsődéseknek, valamint esetleges egyéb gyermekprogramok részére. A felajánlást egyrészt átadtam az érdi bölcsődék és óvodák részére, másrészt felajánlottam a város főterén ilyenkor szervezett Mikulásnapi ünnepség szervezőinek, harmadrészt pedig olyan helyi szervezetek részére, ahol gyermekekkel foglalkoznak.

Érd, 2016. december 06.

Kopor Tihamér

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria