erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- KÉPVISELŐI TÁJÉKOZTATÓK 2016.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Tájékoztató a képviselői tevékenységről - Szűcs Gábor
2016.12.22. csütörtök 15:15

Tájékoztató a képviselői tevékenységről

Tisztelt Közgyűlés!

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (2) bekezdésének k) pontja szerint a települési képviselő a törvényben foglaltaknak megfelelően köteles kapcsolatot tartani a választópolgárokkal, akiknek évente legalább egy alkalommal tájékoztatást nyújt képviselői tevékenységéről.

A fenti rendelkezés végrehajtása érdekében az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 31/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelet 46. § (2) bekezdése előírja, hogy a képviselői munkáról szóló tájékoztatót a képviselőnek írásban be kell nyújtani a Közgyűlésnek.

A 2014. évi önkormányzati választásokon történt megválasztásom óta törekedtem a képviselői munkám során a folyamatos kapcsolattartásra az érdi választópolgárokkal, lakosokkal. A folyamatos kapcsolattartásért állandóan hívható telefonszámom és heti rendszerességgel szerdánként tartott hivatalos fogadóórám az Érdi Újságban is megtalálható. Meggyőződésem szerint a képviselői munka az szolgálat. Az elmúlt időszakban a hozzám forduló lakosok problémáinak a Közgyűlésen való felvetésével, mind pedig az önkormányzat segítségével való megoldásukkal próbáltam szolgálni az itt élőket. Lakossági megkeresések alapján többször szólaltam fel a közgyűlésben többek között a Papi-földek mielőbbi vízrendezéséért, a Zámori út környékének vízelvezetési problémáinak megoldásáért, a Tállya utcai óvoda mielőbbi felújításáért, Egy komplex nagyberuházásért, ami lakótelepi közterületek fejlesztését jelentené, az Érdligeti posta katasztrofális helyzete miatt, az alközpontok fejlesztéséért, a közvilágítás időszakos meghibásodásai okán, az érdi aszfalt utak és járdák bővítéséért és a városi közbiztonság és a közterületek rendezetlenségével kapcsolatban.

A közgyűlési felszólalások és kérdések mellett konkrét problémák megoldásával vagy a probléma jelzésével igyekeztem szolgálnia az engem megkereső polgárokat és a város összes lakóját. Ilyen probléma a közvilágítást eltakaró, illetve az utak melletti és közterületeken lévő rendezetlen növényzet kérdése amelyről számtalan panasz érkezett hozzám. A lakossági panaszok miatt a polgármesteri hivatal illetékes irodájához fordultam és segítségüket kértem, hogy a város egész területén levő, kivágást vagy más beavatkozást igénylő munkákat végezzék el. A felém jelzett problémák egy részét már orvosolták kérésemre az illetékes szervek és a fennmaradó munkák is reményeim szerint az idén befejeződnek. Hasonlóan tudtam több az egész város területén jelentkező kisebb útkarbantartási és vízelvezetési problémára megoldást találni.

Sajnos voltak olyan jelzések és problémák, amelyek megnyugtató megoldására még várnunk kell, de mint eddig is ezután is képviselem az ügyeket és mindent megteszem a mielőbbi megoldásukért. A teljesség igénye nélkül ilyen a lakótelepi fejlesztés kérdése. A lakótelepen élők megérdemlik, hogy egy nagy volumenű közterület fejlesztést kapjanak, amely során megújulnának a parkok, játszóterek és kutyafuttató, sportpálya és utcai illetve közterületi bútorok kerüljenek elhelyezésre, amelyek 21. századi minőséget és színvonalat képviselnek. Valamint fontos lenne, hogy a lakótelepnek külön körzeti megbízottja legyen, aki vigyázz a rendre. Mindent megteszem a jövőben is azért, hogy az önkormányzat kényszerítse rá a Magyar Államvasutakat a területeinek tisztántartására illetve a területén lévő vízelvezetők karbantartására, mert amit a MÁV művel a városunkban az a hanyagság tűrhetetlen. Remélem a jövőben sikerül elérni, hogy megszűnjön a Balatoni úton tapasztalható veszélyhelyzet, amit a takarékszövetkezetnél található rosszul kiépített zebra jelent, át kell építeni és biztonságossá kell tenni. Nem szabad, hogy újból tragédia legyen a vége, mint ami az idei évben történt.

Fontosnak tartottam, hogy részt vegyek a városi intézmények és a városi rendezvényeken is. Többek között volt szerencsém részt venni az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium és az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium több rendezvényén is, de igyekeztem a Szepes Gyula Művelődési Központ, az Érdi Galéria, Csuka Zoltán Városi Könyvtár programjain is megjelenni.

Hiszek abban, hogy szolgálnunk kell a városunkban élőket ezért kapcsolatot kell tartanunk a helyi civil és érdekképviseleti szervezetekkel is, az elmúlt időszakban többek között jártam az Érdi Ipartestület rendezvényén, a Pest Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamaránál, az Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesületnél és folyamatosan próbálom tartani a kapcsolat a város nyugdíjas közösségeivel is.

Fontosnak érzem, hogy a képviselő szolgálata során részt vegyen a város vérkeringésében, ezért amikor csak tehetem, kézilabda meccsekre is kilátogatok illetve részt vettem az adventi ünnepségeken és sok más egyéb önkormányzati és nem önkormányzati szervezésű rendezvényeken is. Az elmúlt időszakban tartalmas és értékes beszélgetéseket folytattam sok városi prominens személyiséggel, egyházi személyekkel, sportolókkal, amelyek mind segítettek abban, hogy szeretet városom iránti szolgálatomat még jobban tudjam teljesíteni.

Kérem a közgyűléstől rövidített tájékoztatom elfogadását.

Érd, 2016. december 02.

 Szűcs Gábor

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria