erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Költségvetési beszámolók (zárszámadás)
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
2006. évi zárszámadás szöveges indoklása
2007.05.29. kedd 17:07

Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII.30.) Kormányrendelet 22. számú mellékletében szereplő előírásoknak megfelelően az alábbiakban közzé tesszük a 2006. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklását.

 

A zárszámadásról szóló  rendelet

A zárszámadás mellékletei

Önkormányzati feladatellátás általános értékelése Következő >>


Az államháztartásról szóló – többször módosított – 1992. évi XXXVIII. Törvény 80. §-a, valamint a 249/2000. (XII. 24.) Kormányrendelet 7. §-ának (1) bekezdése értelmében az önkormányzat a 2006. évi gazdálkodásáról elkészítette számszaki költségvetési beszámolóját, melyet az alábbi szöveges beszámolóval egészítek ki:

 

Önkormányzati feladatellátás általános értékelése:

 

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata az önkormányzati törvényben előírt kötelező feladatait 2006. évben is el tudta látni, az intézmények és a Polgármesteri Hivatal működését biztosítani tudta. Ez a 2006. októberében elfogadott, az önkormányzat likviditási helyzetének helyreállítása érdekében meghozott intézkedéscsomag végrehajtásának volt köszönhető.

 

A likviditás helyreállítása érdekében az alábbi intézkedés sorozatot dolgozták ki a Hivatal szakemberei és a felkért szakértők:

 

 • Valamennyi hatályos szerződést felül kellett vizsgálni és azokat az Önkormányzat érdekeinek megfelelően módosítani kellett, vagy fel kellett mondani.
 •  

 • A célra zárolt számláról a Gárdonyi iskola rekonstrukciójára elkülönített összeget fel kellett szabadítani, különös tekintettel arra, hogy nem lehetséges megoldás az, hogy intézmények működőképességének megőrzése tekintetében négyévenként újítunk fel egy intézményt és a többi intézményben nem teszünk semmit annak érdekében, hogy az ellátási színvonal beruházásokkal illetve felújításokkal javuljon.
 •  

 • A még fel nem használt és szerződéssel le nem kötött költségvetési előirányzatok mind addig zárolásra kerültek, ameddig a Polgármesteri Hivatal és Intézmények átvilágítása meg nem történt, a helyzet diagnosztizálása és hatékonysági vizsgálat szempontjából.
 •  

 • A folyamatos likviditási kontrol megteremtése érdekében célszerűvé vált olyan költségvetési munkacsoport felállítása, amelyik a munkafolyamatokat „művezetői” szinten irányítja. Ennek a munkacsoportnak a tagjait egyrészt a hivatal biztosította, másrészt külső szakértők közreműködése mellet a Pénzügyi Bizottság elnöke, a költségvetési tanácsnok is tagja lett, aki a közgyűlési kontrolt látja el.
 •  

  Ezen túlmenően az önként vállalt feladatok ellátása is megoldott volt. A működés finanszírozásához az év elején likviditási hitel felvétele vált szükségessé, mivel az önkormányzat sajátos működési (adók) és felhalmozási bevételei szakaszosan folytak be a folyószámlákra. 2006. december 31-én a folyószámla hitelkeret 1.000.000 E Ft volt. A folyószámlahitel (vagy annak egy része) átstrukturálása érdekében tárgyalásokat kezdeményeztünk annak érdekében, hogy egy olcsóbb, az önkormányzat gazdálkodásába könnyen beilleszthető hitelkeret álljon rendelkezésre. Mind az önállóan, mind pedig a részben önállóan gazdálkodó költségvetési intézmények finanszírozására továbbra is a kiskincstári rendszert alkalmaztuk.

   

  Az önkormányzat önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési intézményei alaptevékenységükön kívül általános műveltséget megalapozó önként vállalt feladatokat is elláttak. Az intézményrendszer részét képező Városi Művelődési Központ, Csuka Zoltán Városi Könyvtár és Magyar Földrajzi Múzeum kiemelkedő szerepet töltöttek be az állami és városi rendezvények, kulturális események lebonyolításában. Az önkormányzat szakbizottságai pályázati úton támogatták a városban működő civil szervezeteket, egyesületeket, társadalmi szervezeteket, ezzel is elősegítve a városi közösségek működését.

   

  Az önkormányzat Közgyűlése, a Polgármesteri Hivatal és az intézmények nagy hangsúlyt fektettek a különböző pályázati lehetőségek feltárására, ezzel is elősegítve a működési és fejlesztési források növelését.

   

  Nyomtatás
  Ajánlás a Facebook-on Share
  Események
  2018. november
  HKSzCsPSzV
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930
  Felhívások
  Meghívó
  2018.11.19. hétfő 18:30
  Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
  2018.11.22. csütörtök 18:00
  Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
  foldrajzi.jpg
  katasztrofa
  erdi_ujsag_2016.jpg
  Érdi Lap
  tamop
  napraforgp
  Érdi galéria