erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Felhívások, tájékoztatók
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
ÉTV Kft. tájékoztatása
2017.01.11. szerda 13:51

Kímélje a pénztárcáját! Előzze meg a vízhálózat fagyásából adódó károkat!

Tisztelt Ügyfeleink!


Az elmúlt napok szélsőségesen hideg időjárása miatt diszpécser szolgálatunkhoz tömegesen érkeztek segélykérő hívások, mivel a háztartásokban egyszer csak nem folyik víz a csapból. A helyszínre érve kollégáink a legtöbbször azt tapasztalják, a felhasználók nem gondoskodtak a vízmérő és a belső ivóvízhálózat fagymentesítéséről, megfelelő védelméről, és ebből adódik a szolgáltatás elégtelensége. A vezetékben keletkező jégdugó először csak a vizet apasztja el, később a csőrendszerben is kárt okoz, ami vízelfolyáshoz, csőtöréshez vezethet. Ilyenkor sajnos sok esetben már nem lehet segíteni a vízmérőn sem, csak a készülék teljes cseréje oldja meg a gondot, amit pedig meg lehetett volna előzni. A télen is lakott ingatlanokon túl az éppen lakatlan házakban, üdülőkörzetekben további százas nagyságrendben lehetnek még fel nem fedezett fagyások, ahol folyamatos a vízelfolyás és az ebből adódó anyagi kár.


A vízmérők és a belső ivóvízhálózat fagy elleni védelme tehát nemcsak felhasználóink szerződéses kötelessége, de anyagi érdeke is. Néhány egyszerű lépéssel elkerülhetőek a csőtöréssel járó anyagi károk és az, hogy olyan vízfogyasztásért kelljen fizetni, amit nem is használtunk el.

Hogyan járjunk el a fagyveszély elhárítására?

ü  A vízmérő készüléket érdemes meleg, jó szigetelést biztosító textíliával beborítani.

ü  A vízakna felső nyílását valamilyen szigetelésre alkalmas anyaggal pl. hungarocellel fedhetjük be, mielőtt rázárjuk az akna fedőlapját.

ü  Az akna fedőlapját kívülről is érdemes hőszigetelő anyaggal, hungarocellel letakarni, a havat pedig ne takarítsuk le róla, hiszen az is jó szigetelést biztosít.

ü  Fontos, hogy a fagy elleni védekezésre használt anyagok, tárgyak ne akadályozzák a mérő készülék leolvashatóságát.

ü  A vízmérő aknáját télen tanácsos havonta legalább egyszer ellenőrizni.

ü  A vízmérő és a belső hálózat állapotát télen a nyaralókban, nem használt ingatlanokban is érdemes időről-időre ellenőrizni, hiszen a későn felfedezett fagyás a nem állandó lakosoknak is komoly károkat okozhat.

Ügyfeleinknek fontos tudniuk, hogy a fagyási károkból eredő kiszállások munkadíja, a fagyott vízmérők cseréjének költsége, és az ilyen okból elfolyt víz díja is a felhasználókat terheli. Fontos továbbá, hogy mivel társaságunk közszolgáltatási tevékenysége a szolgáltatási pontig terjed, azon túl, azaz a vízmérőt követően az ingatlanon belüli belső ivóvízhálózaton a csőtörés helyének megkeresése és a hiba elhárítása nem munkatársaink feladata. Ilyen esetekben külön szakember segítségét kell igénybe venni.


Fagykároktól mentes, szép telet kívánunk valamennyi ügyfelünknek!

Érd és Térsége Víziközmű Kft.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.10. hétfő 08:00
Polgárok Háza - Érd, Alsó u. 1-3. II. emelet 205. szoba
2018.12.10. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.10. hétfő 17:30
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria