erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Felhívások, tájékoztatók
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
A fesztiválozás veszélyei
2017.08.14. hétfő 10:10

Napfény járja át a szívem újra…

 

…csak a legszükségesebbeket viszem el az útra! Az ősrégi sláger tanácsait néha nem árt megfontolni. Köznapi nyelven: minél kevesebb értéket vigyen magával!

 

Sziget fesztivál, Zamárdi Strand Fesztivál, B.my Lake és a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a közismert magyarországi fesztiválok közül a Pálinkafesztet, az augusztus 20-ai ünnepségeket, a debreceni Virág-karnevált, az Etyeki Pikniket, a Summerfestet, a Törökbálinti Ifjúsági Festivált, et cetera….

 

Számtalan szórakozási lehetőség a kultúra különféle megnyilvánulási formáiban. Ahány fesztivál, rendezvény, annyi esély bűncselekmény áldozatává válni. Az ínycsiklandó lángost, csülköt, házi készítésű süteményeket és kézműves termékeket árusító standok mellett a tolvajokat is megtaláljuk a vásárokon, mulatságokon, akik kapnak az alkalmon, ha nem fordít kellő figyelmet értékei védelmére.

 

  • Táskáját tartsa maga előtt, testéhez szorítva! Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jól érezze magát és biztonságban haza jusson!

 

  • Parkoló autójában semmilyen értéket ne hagyjon! A gépkocsit távozáskor zárja be!

 

  • Koncert hallgatása közben könnyen belefeledkezhet a zenébe, és hogy a táska ne zavarja a táncban, a hátára dobja. Ez lehetőséget biztosít a zsúfolt tömegben a zsebtolvajnak, hogy észrevétlenül eltulajdoníthassa belőle a mobiltelefont, pénztárcát, személyi iratokat. Ehhez hasonló helyzetben értékeit lehetőség szerint tartsa belső zsebében (amennyiben lehetséges), illetve rögzítse ruházatához díszlánccal vagy táskaőrrel!

  • A rendezvényeken, fesztiválokon gyakran zsebtolvaj csoportok„ dolgoznak”. Míg a banda egyik tagja magatartásával vagy egy kérdéssel eltereli az áldozat figyelmét, addig társa elköveti a bűncselekményt. Szórakozás, bulizás közben is figyelje az ön körül állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lenne figyelmes vagy esetleg bűncselekmény elkövetését észlelte, azonnal szóljon a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget is értesítik!

 

  • Buli alkalmával is figyeljen barátaira, társaira! Sose hagyják egyedül a társaság ittas tagját, hiszen álomba szenderülve vagy védekezésre képtelen állapotban fokozottan ki van téve annak, hogy bűncselekmény áldozatává váljon! Rosszullét esetén értesítsék az egészségügyi szolgálatot vagy hívják a mentőket!

 

Segélyhívó számok: 107,112

 

Kellemes nyarat és jó szórakozást kíván a:

 

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési Osztálya

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2017. október
HKSzCsPSzV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Felhívások
Meghívó
2017.10.26. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme
2017.11.03. péntek 06:00
Polgárok Háza 117-es terem
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria