erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
CIVIL PÁLYÁZATOK 2007.
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Működési Keret, Pályázati Önrész Keret pályázat civil szervezetek részére
2007.04.20. péntek 16:55

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló 4/2007. (II.26.) rendeletében foglaltak alapján  Érd MJV Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző Bizottsága pályázatot hirdet az Önkormányzat közigazgatási területén működő civil szervezetek részére.

 

Pályázati űrlap 

Működési Támogatás Keretre pályázhatnak


mindazon civil szervezetek, amelyek Érd Megyei Jogú Városhoz kapcsolódó vagy a település lakosait érintő programokat szerveznek, feladatot látnak el; feladataik ellátása érdekében működésükhöz szükséges technikai, tárgyi és műszaki feltételek megteremtésének elősegítésére, valamint működési költségeik biztosítására támogatási igénnyel élnek.

 

Működési Támogatás Keretre pályázni az alábbi feltételekkel lehet:

 

 • azon jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet, amelyet a bíróság a pályázat kiírása előtt legalább egy évvel nyilvántartásba vett, és az alapszabályának (alapító okiratának) megfelelő tevékenységét ténylegesen folytatja;
 •  

 • azon önálló jogi személyiséggel nem rendelkező öntevékeny közösségek és csoportok, amelyek a pályázat kiírását megelőzően legalább egy éve – dokumentálhatóan – folyamatosan működtek, és stabil taglétszámmal rendelkeznek;
 •  

  feltéve mindkét esetben, hogy az Önkormányzat közigazgatási területén székhellyel rendelkeznek, vagy helyi szervezetét ott működtetik.

   

  Pályázati Önrész Keretre pályázhatnak

   

  Mindazon civil szervezetek, melyeknek nem helyi szinten (régió, állam, Európai Unió, stb.) benyújtott pályázataik Érd Megyei Jogú Városban megvalósítandó tevékenységek végrehajtását célozzák.

   

  A támogatás további feltétele, hogy a civil szervezet közvetlen politikai tevékenységet nem folytathat, és a támogatással pártpolitikától mentesen, a településhez kapcsolódó vagy a település lakosait érintő közhasznú feladatot kíván ellátni és (amennyiben volt ilyen) elszámolt az előző évben kapott támogatással, nincs lejárt köztartozása, illetve köztartozását folyamatosan, az előre meghatározott törlesztő részlettel teljesíti, és ezt hatvan napnál nem régebben kiállított közokirattal igazolja.

   

  A pályázat a kiírást követő legkésőbb 1 éven belüli időszakra vonatkozik.

   

  A pályázatokat a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodájára az Érdi Újságban történő megjelenéstől számított 45 napon belül kell leadni egy példányban.

   

  Pályázni csak formanyomtatványon lehet, ami a Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Irodáján (Érd, Alsó u. 1.) vehető át, vagy letölthető a város honlapjáról.

   

  A beérkezett pályázatok elbírálásáról és a támogatás odaítéléséről Érd Megyei Jogú Város Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző Bizottsága dönt.

  A pályázaton elnyerhető legnagyobb támogatás összege legfeljebb 600.000 Ft lehet.

   

  Az önálló bankszámlával nem rendelkező pályázónak pályázatában kötelezettségvállaló szervezetet kell megjelölnie, amely a támogatási összeg fogadására saját bankszámláját az önálló bankszámlával nem rendelkező kedvezményezett részére biztosítja.

   

  A nyertes pályázókkal az önkormányzat támogatási szerződést köt.

   

  A pénzügyi támogatás kizárólag a támogatási szerződésben foglalt támogatási célra használható fel.

   

  A Pályázati Önrész Keretből elnyert támogatás estén a nyertes pályázó számára az önkormányzat úgy biztosítja az önrészt, hogy azt akkor adja át a pályázónak, amikor az elnyeri a program megvalósításához szükséges támogatást és ezt a támogatási szerződés bemutatásával igazolja.

   

  A civil szervezet a támogatás összegének felhasználásáról köteles elszámolni, illetve a megvalósulásról szakmai beszámolót készíteni, melynek benyújtási határideje a pályázati cél megvalósulását követő 30. nap

  Az elszámolás és szakmai beszámoló elfogadásáról a Pénzügyi és Költségvetést Ellenőrző Bizottság dönt.

   

  A támogatási szerződésben rögzített céltól eltérő felhasználása, valamint a feladat teljesítésének elmaradása esetén, illetőleg, ha a civil szervezet a támogatás igénylésekor lényeges körülményről, tényről valótlan vagy hamis adatot szolgáltatott, vagy a felhasználásról nem számol el, a támogatás összegét vissza kell fizetni.

   

  A döntésről valamennyi pályázót írásban értesítjük.

  Nyomtatás
  Ajánlás a Facebook-on Share
  Események
  2018. október
  HKSzCsPSzV
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031
  Felhívások
  Meghívó
  2018.10.24. szerda 15:00
  Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
  2018.10.24. szerda 17:00
  Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
  2018.10.25. csütörtök 10:00
  Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
  foldrajzi.jpg
  katasztrofa
  erdi_ujsag_2016.jpg
  Érdi Lap
  tamop
  napraforgp
  Érdi galéria