erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Pályázatok, álláshirdetések
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Érdi Építészeti Nívódíj pályázat
2008.06.18. szerda 15:57

I. PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 152/2008 (V.29.) KGY. számú határozata alapján pályázatot hirdet a városban létesült épületek építészeti színvonalának díjazására.

A pályázat célja, hogy a díjban részesített és publikálásra kerülő megvalósult épületek minta értékkel szolgáljanak a városunkban egyre növekvő számban építkezők számára. A pályázat elősegítheti az épített környezet alakításában közreműködők – döntéshozók, beruházók, tervezők, kivitelezők – közötti kapcsolat javítását. Lehetővé teszi, hogy a közvélemény figyelmét felhívjuk épített környezetünk fejlesztésének fontosságára.

 

II. PÁLYÁZATON  VALÓ  RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

A pályázat nyilvános, Érd Megyei Jogú Város közigazgatási területén megvalósult városépítészeti alkotással (épület, létesítmény, kertépítészeti terv stb.)  részt vehet minden olyan személy, aki az épület megvalósításában felelős tervezőként, generálkivitelezőként vagy tulajdonosként közreműködött, és a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az épület, alkotás megvalósításában közreműködők együttesen jelentkezhetnek, egy épület, épületegyüttes egyéb alkotás csak egy pályázatként vehet részt a pályázaton. Amennyiben a tervező egyedül nyújtja be a pályázatot, akkor ehhez mellékelnie kell a tulajdonos, illetve annak képviselője írásos beleegyezését. Ha a tulajdonos nyújtja be a pályázatot, akkor az építész-tervező írásos beleegyezését kell mellékelnie. A kivitelezőnek az építész-tervező és a tulajdonos írásos beleegyezését egyaránt mellé­kel­nie kell. A pályázatra csak olyan épülettel lehet jelentkezni, amelynek tervezője azonos az építési és használatbavételi engedélyben feltüntetettel.

Feltétel továbbá:

§        A pályázat beadásának időpontját megelőző három éven belül került sor az épület ill. egyéb létesítmény használatbavételi engedélyének megadására, jóváhagyására megvalósítására, létrehozására

§        Építésnél, telepítésnél az országos szakmai előírásokat, és az érvényes szabályozási tervben rögzített előírásokat maradéktalanul betartották, az engedély kiadását követően a megvalósítás során építésrendészeti eljárásra okot adó szabálysértés nem történt.

§        A pályázók és az ehhez hozzájárulásukat adók vállalják a teljes nyilvánosságot.

§        A pályázóknak biztosítaniuk kell a Bíráló Bizottság számára – ha a Bizottság kéri – a létesítmények és azok környezetének részletes megtekintését, feltéve, hogy a látogatás időpontjáról szóló értesítést legalább 8 nappal korábban megkapják.

III. A  PÁLYÁZATOK BEADÁSA

1.   A pályázatot 2008. augusztus 1-jéig kell az érdi Polgármesteri Hivatal Főépítészéhez személyesen vagy postán eljuttatni (2030 Érd, Alsó u. 1.).

2.   A pályázati dokumentációt zárt borítékban (a pályázat megnevezését feltüntetve) elhelyezve egybekötve (vagy fűzve) kell összeállítani.

3.   A Bíráló Bizottság a határidő után vagy hiányosan benyújtott pályaműveket kizárhatja a pályázatból. A pályázók azzal, hogy pályázatukat benyújtották, a pályázati kiírás feltételeinek és a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat.

IV. A  PÁLYÁZATRA BENYÚJTANDÓ MUNKARÉSZEK

A pályázatra benyújtandó munkarészek az alábbiak:

·       nevezési lap továbbá a nem pályázó, de érintett tervező és (vagy) építtető, megbízó hozzájárulási nyilatkozataival (ezeket csomagoláson belül kell elhelyezni),

·       teljes építési engedélyezési vagy jóváhagyási tervdokumentáció, eredeti vagy még értékelhető méretűre kicsinyített méretarányban (műszaki leírás, alaprajzok, metszetek, homlokzatok, helyszínrajz),

·       építési és használatbavételi engedély, vagy egyéb létesítmény esetén az ezzel egyenértékű okirat,

·       fényképek: legalább 4 db a létesítményről, különböző nézőpontokban felvéve.

A dokumentáció legkisebb mérete A/4, legnagyobb mérete A/3 lehet.

V. BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

     A Bíráló Bizottságot a Város Polgármestere, Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Városfejlesztési, Műszaki és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke, a Művelődési Ifjúsági és Sport Bizottság Elnöke, a Pest Megyei Építész Kamara Elnöke, felkért építész oktató, vagy más szaktekintély, és a Városi Főépítész alkotják. A Bizottság elnöke a Polgármester, előadója a Városi Főépítész. A Bíráló Bizottság egyszerű többségi szavazással dönt.
 

VI. A PÁLYAMŰVEK ELBÍRÁLÁSA, DÍJAZÁSA

 

1.      A  pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az alábbiak:

·     az épület, létesítmény, telepítése, környezetbe illesztése,

·     az alaprajzi és a térbeli belső elrendezés megoldása,

·     a létesítmény építészeti formálása,

·     a szerkezet kialakítása, a részletképzések színvonala.

2.           A Bíráló Bizottság a beérkezett pályaműveket a beadási határidőtől számított 15 napon belül elbírálja és javaslatot tesz a Képviselő testületnek a díjazásra.  Egy évben legfeljebb két díj adható ki.

3.           A pályázat díjazására az Érd Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló önkormányzati rendelet szerinti összeg (200.000,- Ft) áll rendelkezésre. A díjazott pályázatok alkotói emlékplakettet és oklevelet vehetnek át .

VII. A PÁLYAMŰVEK BEMUTATÁSA, VISSZAADÁSA, FELHASZNÁLÁSA

A pályázaton eredményt elért pályaművek a helyi sajtóban bemutatásra kerülnek. A díjazásban nem részesített terveket az eredményhirdetéstől számított fél éven belül lehet átvenni személyesen a városi főépítésznél.

 

ÉRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

      KÖZGYŰLÉSE

A pályázati kiírás és nevezési lap beszerezhető 2008. május 30-tól az Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Főépítészi Irodájában (Érd 2030 Budai út 10. 127. sz. iroda), További felvilágosítást ad Fehérné Tölgyesi Ildikó a 06-23-522-396 telefonszámon.

  Nevezési  lap

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria