erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
PUMUKLI NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODA
2015.12.09. szerda 15:22

Pumukli Német Nemzetiségi Óvoda

2030 Érd, Riminyáki út 17.

Intézményvezető: Vargáné Magyar Erika

email: pumukliovoda@gmail.com

Tel: 23/386-413

Az érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjének, Eszes Máriának évek óta dédelgetett álma volt, egy német nemzetiségi óvoda létrehozása, melyet a város vezetői is támogattak, így 2015-ben a régi Riminyáki úti óvodát teljesen felújították, és korszerű, minden mai igényt kielégítő óvodát hoztak létre. Az intézmény Postástelepen található, családi házas övezetben.

Az óvoda kétszintes, teraszos. Udvarunk: tágas, gyönyörű árnyas, mert hatalmas fák, bokrok szegélyezik, s ölelik körül az épületet, mely a felújítás során eredeti arculatát megőrizve, mint egy elvarázsolt kastély, különleges miliőt áraszt. A földszinten és az emeleten is egy-egy csoportszoba található, mely összesen 46 gyermek befogadására alkalmas. Mindkét szinten gyermekmosdók, öltözők találhatók, valamint az emeleten logopédiai/orvosi szoba. A padláson alakították ki az irodát és a felnőtt öltözőt.

Óvodánknak, mint a köznevelési rendszer intézményének, elsődleges célja, az óvodások sokoldalú, harmonikus fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakoztatását elősegítse, az életkori és egyéni sajátosságok és az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével, megfelelő, tudatos fejlesztés révén.

Kiemelt célunk a nevelés eszközeivel a társadalmi leszakadás megakadályozása és a tehetséggondozás.

Célunk olyan inkluzív, bátorító pedagógiai környezet kialakítása, ahol a gyermekek önmagukhoz képest, saját haladási tempójukban, optimálisan fejlődhetnek, személyiségük kibontakozhat. Elsődleges szempontunk a gyermekek jogainak és igényeinek szem előtt tartása.

Adottságainkat felismerve Pedagógiai Programunk kiemelt feladatának a környezet megismertetését, megszerettetését és a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás kialakítását választottuk.

Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a testi és lelki egészség megőrzésére, az egészséges életvitel alakítására, a rendszeres testmozgásra.

Kiemelt feladatunk a német kisebbség még élő szokásainak, kultúrájának megismertetése valamint nyelvének ápolása. Célunk olyan kétnyelvű környezet kialakítása, mely a gyermekek megfelelő érzelmi biztonságban történő, kiegyensúlyozott kétnyelvű nyelvi készségének kialakulását biztosítja a gyermek életkori sajátosságainak és egyéni fejlettségének megfelelően. A helyi hagyományokat beépítjük óvodai életünkbe, családok bevonásával igyekszünk ápolni.

Óvodapedagógusaink tudatos, tervszerű nevelőmunkával biztosítják az ehhez szükséges feltételeket, környezetet, hogy óvodásaink minél több élményt, tapasztalatot és ismeretet szerezhessenek, személyiségüket kibontakoztathassák az egyenlő hozzáférés biztosításával. Személyiségüket gondoskodás és különleges védelem illeti meg. Igyekszünk olyan nevelési gyakorlatot kialakítani, mely biztosítja számukra a boldog gyermekkort.

 Feladatainkat játékos keretek között a tevékenységközpontú nevelés alapelvei szerint komplex tevékenységek formájában valósítjuk meg. A gyermekek nevelése és fejlesztése az óvodai élet tevékenységei révén valósul meg az óvodapedagógusok direkt és indirekt irányítása mellett.

Az óvoda és a család együttműködése céljaink megvalósításához elengedhetetlen. Fontos, hogy megismerjük a családok szokásait, sajátosságait, igényeit, elvárásait, így együttműködve, közösen nevelhetjük gyermekeiket, bármikor bizalommal fordulhatnak hozzánk kérdéseikkel, problémáikkal.

Célunk, hogy a nálunk töltött évek alatt a gyermekek tarisznyáját olyan értékes útravalóval töltsük meg, melyből későbbi életük során elővehetnek egy-egy kincset, ami örökérvényű értékkel bír.

 

„Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített.”  Francois-René de Chateaubriand

 


Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria