erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2009. évi jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv - 2009. október 13.
2011.09.28. szerda 14:39

JEGYZŐKÖNYV

Készült: Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat 2009. október 13-ai megtartott üléséről.

 

Jelen vannak:  Szopkóné Papakosztandisz Eleni elnök,

                          André Balázs,

                          André Gáborné,

                          Hercegfalvi Nándorné

  Szopkó Ernő képviselők.

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni elnök: Köszönti a megjelent képviselőket, a meghívóban foglaltak szerint javaslatot tesz az ülés napirendjére.

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat az ülés napirendjét 5 igen szavazattal, egyhangú szavazással elfogadta.

 

NAPIREND:

 

 

1.      Javaslat a Görög Nemzeti Ünnepséggel kapcsolatos kiadásokra, valamint a koszorúzásokkal kapcsolatos kiadásokra

  1. Javaslat a Görög Táncház megrendezésével kapcsolatos kiadásokról

 

 

1.                  NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat a Görög Nemzeti Ünnepséggel-, valamint az ehhez kapcsolódó koszorúzásokkal kapcsolatos kiadásokra

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy a Görög Nemzeti Ünnepségre az idei évben 2009. október 31-én kerül sor. Javasolja, hogy a rendezvényen résztvevők számára biztosítsanak büfé jellegű ellátást maximum 50 ezer forint összegig, javaslatát felteszi szavazásra.

 

A Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

15/2009. (X.13.)

határozat

 

a Görög Nemzeti Ünnepséggel kapcsolatos kiadásról

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy támogatja 2009. október 31-én megrendezésre kerülő Görög Nemzeti Ünnepség megrendezését, valamint a résztvevők megvendégelését maximum 50 ezer forint költségig.

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy mindenki előtt ismeretes, hogy a fentiekben is említett Görög Nemzeti Ünnep keretében több koszorúzáson vesz majd részt az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat az Érden élő görögökkel együtt, például Miskolcon és Budapesten is, valamint részt vesznek az Érdi Városi koszorúzáson is október 23-án. Javasolja, hogy az ehhez szükséges koszorúkra fordítandó kiadásokat támogassa önkormányzatuk 30 ezer forintig.

 

A Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

16/2009. (X.13.)

határozat

 

a Görög Nemzeti Ünnepségen a koszorúk kiadásához

való hozzájárulásról

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy támogatja a 2009. október végén több helyszínen (Miskolc és Budapesten) megrendezésre kerülő Görög Nemzeti Ünnepségen, valamint az október 23-ai Érdi Városi ünnepségen a koszorúzásra kiadott  költségeket 30 ezer forint összegig.

 

 

2.      NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat a Görög Táncház megrendezésével kapcsolatos kiadásokról

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni:

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy az előző évhez hasonlóan idén is szeretnék megrendezni a Görög Nemzetiségi Táncházat, melyre első alkalommal 2009. október 17-én (szombaton) kerülne sor az érdi Szepes Gyula Művelődési Házban. Mivel a Művelődési Ház programjai miatt novemberre nem tudtak helységet biztosítani, ezért a következő táncházat december 11-e, péntekre tervezik. Tehát a 2009. évben összesen két Táncház megrendezésére kerülne sor.

 

André Gáborné Joresz Anikó: Elmondja, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Táncházon élő zenekar játszana, melynek költsége megközelítőleg 100.000 forint lesz alkalmanként.

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Javasolja, hogy a megrendezésre kerülő Görög Nemzetiségi Táncház keretében játszó zenekarok és az esetlegesen felmerülő költségeket támogassa önkormányzatuk 300 ezer forintig, majd a Táncház megrendezése után a felmerült kiadásokról beszámolót tart az önkormányzatnak. Felteszi szavazásra javaslatát.

 

A Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

 

 

 

 

17/2009. (X.13.)

határozat

 

a Görög Táncház megrendezéséről

 és az azzal kapcsolatban felmerült kiadásokról

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezi a Görög Nemzetiségi Táncházat az érdi Szepes Gyula Művelődési Házban 2009. október 17-én és december 11-én, tehát ez évben két alkalommal. A Görög Kisebbségi Önkormányzat a Táncház keretében játszó zenekarok és az esetlegesen felmerülő költségeket támogatja 300 ezer forint összeghatárig.

A Táncház megrendezése után a felmerült kiadásokról beszámolót kér.

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy felvették a kapcsolatot a Tatabányai Görög Kisebbségi Önkormányzattal, akik a Közép-Dunántúli régióban létrejött Közép-Dunántúli Görög Összefogás Szövetség tagjai. Szeretnék őket meghívni Érdre egy baráti találkozó keretében, ahol szeretnék megismerni egymást és egymás életét, múltját, valamint megtárgyalnák az együttműködési lehetőségeket is. Felteszi szavazásra a találkozó megszervezését.

 

A Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

18/2009. (X.13.)

határozat

 

Tatabányai Görög Kisebbségi Önkormányzattal való találkozó megszervezéséről, együttműködési megállapodás előkészítéséről

 

A Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a úgy döntött, hogy felveszi a kapcsolatot a Tatabányai Görög Kisebbségi Önkormányzattal, akik a Közép-Dunántúli régióban létrejött Közép-Dunántúli Görög Összefogás Szövetség tagjai. Meghívják őket Érdre egy baráti találkozó keretében, ahol szeretnék megismerni egymást és egymás életét, múltját, valamint megtárgyalnák az egymással kötendő együttműködési lehetőségeket is.

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy október 15-éig le kell adniuk a koncepcióhoz tett javaslatukat. Felteszi szavazásra, hogy kérik Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy a 2010. évi költségvetésben legalább az állami támogatással, és lehetőség szerint a feladatalapú támogatással  megegyező összeggel támogassa a kisebbségi önkormányzatukat.

 

A Görög Kisebbségi Önkormányzat 5 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

 

 

19/2009. (X. 13.) számú

h a t á r o z a t

 

Érd Megyei Jogú Város 2010. évi költségvetési koncepciójához

 

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat kéri Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy a 2010. évi költségvetésben legalább az állami támogatással, és lehetőség szerint a feladatalapú támogatással megegyező összeggel támogassa a kisebbségi önkormányzatot.

 

 

Szopkóné Papakosztandisz Eleni: Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett bezárja a Görög Kisebbségi Önkormányzat ülését.

 

Több kérdés, észrevétel nem hangzott el, az ülés 17 óra 30 perckor befejeződött.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria