erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012. évi jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv - 2012. október 24.
2013.01.10. csütörtök 11:15

JEGYZŐKÖNYV

Készült: Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 2012. október 24-én megtartott üléséről.

 

Jelen vannak:  a jelenléti ív szerint 3 fő képviselő

 

Papakosztandisz Eleni elnök: Köszönti a megjelent képviselőket, valamint a meghívóban foglaltak szerint javaslatot tesz az ülés napirendjére, jegyzőkönyv-hitelesítőnek pedig Joresz Anikót javasolja.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat az ülés napirendjét valamint a jegyzőkönyv-hitelesítő személyére vonatkozó javaslatot 3 igen szavazattal, egyhangú szavazással elfogadta.

 

 

NAPIREND:

 

  1. Javaslat Érd MJV  2013. évi költségvetési koncepciójához javaslat
  2. Javaslat OXI nemzeti ünnepen való részvétel költségeire
  3. Javaslat Beloianniszban és Tatabányán ünnepségen való részvételről
  4. Egyebek

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Javaslat a Görög Nemzetiségi Önkormányzat 2012. évi  költségvetés módosításának elfogadásáról

 

Papakosztandisz Elena: Elmondja, hogy kaptak egy levelet a Közgazdasági Irodától, hogy az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23.§ - 27.§ alapján kérik a Nemzetiségi Önkormányzatot, hogy a nemzetiségi önkormányzat feladatkörére vonatkozóan, 2013. évi költségvetési koncepció előterjesztés elkészítéséhez összeállított javaslatot 2012. október 31-ig juttassuk el. Várja a javaslatokat.

 

Joresz Anikó: Véleménye szerint idén is próbálják meg kérni, hogy az önkormányzat a 2013. évi költségvetésben legalább az állami támogatással, és lehetőség szerint a feladatalapú támogatással megegyező összeggel támogassa a kisebbségi önkormányzatot.

 

Papakosztandisz Elena: Egyetért, valamint a tavalyi évhez hasonlóan idén is kérjék a koncepció tervezése során, hogy a görög hagyományőrző rendezvények, utazások, illetve görög nyelvtanfolyam szervezéséhez az önkormányzat nyújtson segítséget. Felteszi szavazásra javaslatukat.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

 

 

 

 

21/2012. (X.24.) számú

h a t á r o z a t

 

Érd MJV  2013. évi költségvetési koncepciójához javaslat

 

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat kéri Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy a 2013. évi költségvetésben legalább az állami támogatással, és lehetőség szerint a feladatalapú támogatással megegyező összeggel támogassa a kisebbségi önkormányzatot.

 

Az Érdi Görög Kisebbségi Önkormányzat a jövőben is szeretné a görög táncházat megrendezni, illetve görög hagyományőrző rendezvényeket tartani, utazásokat szervezni, valamint görög nyelvtanfolyamot indítani. A görögséggel kapcsolatos kultúrát és hagyományokat minél szélesebb körben szeretnénk megismertetni az érdeklődőkkel, melyhez kéri az önkormányzat további együttműködését és segítségét.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat OXI nemzeti ünnepen való részvétel költségeire

 

 

Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy önkormányzatuk idén is képviseltetni kívánja magát az október 27-én, a XIII. kerület József Attila Művelődési Központban megrendezésre kerülő OXI Görög nemzeti ellenállás ünnepségen és az azt megelőző koszorúzáson. Hozzáteszi, hogy az Oxi (ohi) Görögország, a görögség egyik legfontosabb nemzeti ünnepe. Egy évforduló, jelképe a görög nemzeti öntudatnak, a bátorságnak, a kitartásnak. Javasolja, hogy a koszorúzás költségeihez 5 ezer forinttal, az esti gála ünnepséghez pedig 10 ezer forinttal járuljanak hozzá. Mivel kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett, felteszi szavazásra a javaslatot.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

22/2012. (X.24.) számú

h a t á r o z a t

 

OXI nemzeti ünnepen való részvételről

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy idén is képviselteti magát a XIII. kerület József Attila Művelődési Központban az október 27-én megrendezésre kerülő OXI Görög nemzeti ellenállás ünnepségen és az azt megelőző koszorúzáson. A koszorúzás költségeihez 5 ezer forinttal, az esti gála ünnepséghez pedig 10 ezer forinttal járul  hozzá.

 

 

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat Beloianniszban és Tatabányán OXI ünnepségen való részvételről

 

Papakosztandisz Eleni: Elmondja, hogy önkormányzatuk szeretné képviseltetni magát a hagyományoknak megfelelően a Beloianniszban és a Tatabányán tartandó, OXI görög nemzeti ellenállás ünnepségen és koszorúzáson 2012. november 3-án, illetve november 10-én, melynek célja, hogy a helyiekkel kellemes hangulatú estén együtt emlékezzen meg a görög közösség. A két helyszínen lévő koszorúzás, megemlékezés, valamint útiköltségre javasolja, hogy különítsenek el 20 ezer forintot, melyet feltesz szavazásra.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

23/2012. (X.24.) számú

h a t á r o z a t

 

Beloianniszban és Tatabányán OXI ünnepségen való részvételről 

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is képviselteti magát a Beloianniszban és a Tatabányán tartandó, OXI görög nemzeti ellenállás ünnepségen és koszorúzáson 2012. november 3-án, illetve november 10-én, melynek célja, hogy a helyiekkel kellemes hangulatú estén együtt emlékezzen meg a görög közösség. A két helyszínen lévő koszorúzás, megemlékezés, valamint útiköltségre 20 ezer forintot különítenek el.

 

Papakosztandisz Eleni: Mivel több kérdés észrevétel hozzászólás nem érkezett, bezárja az ülést.

 

 

Több kérdés, észrevétel nem hangzott el, az ülés 9 óra 25 perckor befejeződött.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria