erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012. évi jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv - 2012. március 26.
2012.08.16. csütörtök 15:01

JEGYZŐKÖNYV

Készült: Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 2012. március 26-án megtartott üléséről.

 

Jelen vannak:  a jelenléti ív szerint 4 fő képviselő

 

Papakosztandisz Eleni elnök: Köszönti a megjelent képviselőket, valamint a meghívóban foglaltak szerint javaslatot tesz az ülés napirendjére, jegyzőkönyv-hitelesítőnek pedig Joresz Anikót javasolja.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat az ülés napirendjét valamint a jegyzőkönyv-hitelesítő személyére vonatkozó javaslatot 4 igen szavazattal, egyhangú szavazással elfogadta.

 

NAPIREND:

 

  1. Beszámoló a Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzattal tartott találkozóról

 

  1. Görög emlékmű koszorúzásán való részvételről szóló beszámoló

 

  1. Javaslat a görög sírok és budapesti emlékművek megtekintésével egybekötött kiránduláson való részvételre, valamint társadalmi munka meghirdetésére

 

  1. Javaslat Belloianniszban tartandó koszorúzáson és megemlékezésen való részvételre

 

  1. Javaslat a Szőlővirág ünnepségen való részvételre

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Beszámoló a Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzattal tartott találkozóról

 

Papakosztandisz Elena: Elmondja, hogy a Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzatot március 20-án saját költségükön megvendégelték, majd közösen versszavalás, illetve zenehallgatást követően kölcsönösen megismerhették egymást, valamint közösségeik céljait. Mivel a rendezvény hangulata nagyon sikeresnek volt mondható, ezért megbeszélték, hogy a jövőben szerveznek hasonló baráti találkozókat, a két önkormányzat közötti sikeres együttműködés érdekében. Felteszi szavazásra a beszámoló elfogadását.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

9/2012. (III.26.)

határozat

 

a Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzattal

tartott találkozóról szóló beszámoló

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyetértett a Tatabányai Görög Nemzetiségi Önkormányzattal 2012. március 20-án történt találkozóról szóló beszámolóval, valamint azzal a szándékkal, hogy a jövőben is szervezzenek hasonló baráti találkozókat, a két önkormányzat közötti sikeres együttműködés érdekében.

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Görög emlékmű koszorúzásán való részvételről szóló beszámoló

 

Joresz Anikó: Elmondja, hogy ismételten részt vettek 2012. március 24-én a Vizafogó úti Görög emlékmű koszorúzásán, majd az azt követő hagyományőrző esti programon.

 

Papakosztandisz Elena: Felteszi szavazásra a rendezvényen való részvételről szóló beszámolót.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

10/2012. (III.26.)

határozat

 

Görög emlékmű koszorúzásán való részvételről szóló beszámolóról

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a 2012. március 24-én a Vizafogó úti Görög emlékmű koszorúzásáról, majd az azt követő hagyományőrző esti programon való részvételről szóló beszámolót.

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat a görög sírok és budapesti emlékművek megtekintésével egybekötött kiránduláson való részvételre, valamint társadalmi munka meghirdetésére

 

Papakosztandisz Elena: Elmondja, hogy március 31-én szombaton a régi görög sírok, illetve budapesti emlékművek megtekintésével egybekötött kirándulást szerveznek, melyet meghirdettek az érdeklődők körében, valamint az épülő Görögség háznál is meghirdették a társadalomi munka lehetőségét. Felteszi szavazásra javaslatát.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

11/2012. (III.26.)

határozat

 

a görög sírok és budapesti emlékművek megtekintésével egybekötött kiránduláson való részvételről, valamint társadalmi munka meghirdetéséről

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyetértett azzal, hogy 2012. március 31-én a régi görög sírok, illetve budapesti emlékművek megtekintésével egybekötött kirándulást szervezzenek, melyet meghirdettek az érdeklődők körében, valamint az épülő Görögség háznál is meghirdessék a társadalomi munka lehetőségét.

 

 

 

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat Belloianniszban tartandó koszorúzáson és megemlékezésen való részvételre

 

 

Papakosztandisz Elena: Elmondja, hogy a közeli Belloiannisz településen az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai és az érdeklődő görög nemzetiségiek rész kívánnak venni az április 1-jén tartandó koszorúzáson, megemlékezve a görög szabadságharcról.

 

Joresz Anikó: Javasolja, hogy mérjék fel, hányan kívánnak részt venni a megemlékezéseken és menjenek saját gépjárművel.

 

Papakosztandisz Elena: Rendben, felteszi szavazásra javaslatát.

 

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

12/2012. (III.26.)

Határozat

 

Belloianniszban tartandó koszorúzáson és megemlékezésen való részvételről

 

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyetértett azzal, hogy Belloiannisz településen az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai és az érdeklődő görög nemzetiségiek részt vegyenek az április 1-jén tartandó koszorúzáson, megemlékezve a görög szabadságharcról.

 

 

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat a Szőlővirág ünnepségen való részvételre

 

 

Papakosztandisz Elena: Elmondja, hogy kapott egy levelet a minden évben megrendezésre kerülő Szőlővirág ünnepségre, hogy a  Görög nemzetiség képviseltesse magát, a rendezvény 2012. június 2-án kerülne megrendezésre.

 

Joresz Anikó: Részéről nem látja akadályát, hogy képviseltessék magukat a rendezvényen, azonban mielőtt erről döntenek, várják meg, hogy önkormányzatuk költségvetése miképpen alakul addig.

 

Papakosztandisz Elena: Felteszi szavazásra, hogy a rendezvényen való részvételről a későbbiekben a költségvetésük alakulása függvényében tudnak dönteni.

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

 

 

13/2012. (III.26.)

Határozat

 

a Szőlővirág ünnepségen való részvételről

 

Az Érdi Görög Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül azon az állásponton van, hogy a 2012. június 2-án minden évben megrendezésre kerülő Szőlővirág ünnepségen való részvételről a költségvetésük alakulásának függvényében később kíván dönteni.

 

 

Papakosztandisz Eleni: Mivel több kérdés észrevétel hozzászólás nem érkezett, bezárja az ülést.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria