erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv - 2009. április 06.
2011.02.17. csütörtök 13:50

Készült: Az Érdi Horvát Önkormányzat 2009. április 06-án (19:00 órától) megtartott üléséről.

 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Alsó u. 1.) II. emeleti tárgyaló

 

Jelen vannak: Kubatov Dubravka elnök, Antunovits Antal, Weszelovits István, Kubatov István képviselők, Tokits István, Gombos Katalin, Közgazdasági Iroda vezető, Borbély Milán, a Polgármesteri Hivatal munkatársa

 

NAPIREND ELŐTT:

 

 

Dubravka Kubatov, elnök: Köszönti a megjelent képviselőket, megállapítja, hogy az ülés határozatképes. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

Az Érdi Horvát Önkormányzat a módosított napirendet egyhangú szavazással (4 igen) elfogadta:

 

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT

 

 

 

 

1.      Beszámoló az Érdi Horvát Önkormányzat 2008. évi gazdálkodásáról

 

2.      Javaslat 2 db lélegeztető gép vásárlására (előterjesztő: Antunovits Antal) 

 

3.      Az Érdi Horvát Önkormányzat 2009. évi pénzügyi tervének elfogadása

 

4.      Beszámoló az érdi horvát önkormányzat elmúlt időszakban részt vett rendezvényekről (Elhurcoltak napja városi ünnepség, rác bál, Március 15-ei városi ünnepség, Kricskovics Antal Kossuth díjas táncos 80. születésnapi ünnepség)

 

5.      A Lehetőség a Felzárkózáshoz Alapítvány támogatása (munkaterv szerint)

 

      6.   Egyebek

 

 

 

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Beszámoló az Érdi Horvát Önkormányzat 2008. évi gazdálkodásáról

 

 

Antunovits Antal: A 2008-as évben minden a tudtuk nélkül került megrendezésre, ezért nem fogadja el a beszámolót. Nem hajlandó utólagos jóváhagyásra. A számítógép vásárlás előtt se látta az árajánlatokat. A felvetett hiányosságok jogosak-e, vagy sem – jó lenne, ha erre válaszolna valaki. Önkritikát kellene gyakorolni.

 

 

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Javaslat 2 db lélegeztető gép vásárlására (előterjesztő: Antunovits Antal)

 

 

Gombos Katalin (Közgazdasági Iroda vezető): A kisebbségek működési támogatásából, amit kapnak, abból nem lehet másokat támogatni.

 

Weszelovits István: Kérdezi, hogy akkor ebből a működési támogatásból csak alapítványokat lehet támogatni.

 

Gombos Katalin: Nem, őket se lehet támogatni ebből a pénzből. Tehát működésből támogatni nem lehet!

 

Antunovits Antal: Évek óta támogatnak egy alapítványt.

 

Kubatov István: Nem támogattak az alapítványt. Mert ha támogatnak valakit, az az jelenti, hogy arra költi a pénzt, amire akarja. Amikor a Szent-Mihály Alapítványnak éveken át utaltak pénzt az egyetlen meghatározott programra volt, mégpedig az Adventi rendezvényre. El is számoltatták őket. Konkrét rendezvényre, ami társrendezvény volt arra kapták a pénzt.

 

Gombos Katalin: Ez akkor is támogatás. Ha valakit valamilyen módon támogatnak akkor ő nem ad számlát, hanem elszámol.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Az Érdi Horvát Önkormányzat 2009. évi pénzügyi tervének elfogadása

 

 

Antunovits Antal: Nem tudja elfogadni a 2009. évi költségvetés módosítását.

 

 

 

Az Érdi Horvát Önkormányzat 2 igen szavazattal, 2 ellenszavazat mellett nem fogadta el a 2009. évi pénzügyi terv módosítását.

 

 

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Beszámoló az érdi horvát önkormányzat elmúlt időszakban részt vett rendezvényekről (Elhurcoltak napja városi ünnepség, rác bál, Március 15-ei városi ünnepség, Kricskovics Antal Kossuth díjas táncos 80. születésnapi ünnepség)

 

 

Kubatov Dubravka: Felsorolja, hogy az elmúlt hónapban milyen rendezvényeken vett részt azt érdi horvát önkormányzat. 2009. január 11-én volt a koszorúzás az Elhurcoltak napja városi ünnepségen, 2009. január 27-én a Festal étteremben volt az ebéd próba, 2009. február 14-én Duna Palota Kricskovics Antal Kossuth díjas táncos 80. születésnapi ünnepség, 2009. február 21-én Festal étteremben Horvát bál volt kicsi volt, de nagyon hangulatos volt. 2009. március 15-ei városi ünnepségen is részt vettek.

 

Antunovits Antal: Nagyon szépek ezek az események, de ezen események egyikéről se tudott. Kérdezi, hogy az elnök asszony ezek közül értesítette-e valamelyikről.

 

Kubatov István: Elmondja, hogy a meghívók nagy száma csak egy személyre szól. Olyan protokoll van, hogy egyetlen főre szól a meghívás. Szinte sehol nem volt jelen a teljes horvát kisebbségi önkormányzat, mert el se férnének a rendezvényeken. A rendezvényekre külön szokott meghívót kapni, mert ezt kiérdemelte a munkájával.

 

Weszelovits István: Amikor megalakult ez az önkormányzat akkor az elején még szólt neki és Weszelovits Istvánnénak az elnök asszony, hogy mikor hol van valamilyen program (Pl.: Tököl, Százhalombatta), ami azonban az utóbbi időben elmaradt.

 

Antunovits Antal: Az elnök asszonyhoz van egy kérdése: tagja lehet-e az érdi horvát önkormányzatnak úgy, hogy nem tudja a horvát nyelvet. Erre hivatalos írásbeli állásfoglalást kér.

 

 

 

5. NAPIRENDI PONT

 

 

 

Tárgy: A Lehetőség a Felzárkózáshoz Alapítvány támogatása (munkaterv szerint)

 

 

 

 

Kubatov Dubravka: Hátrányos helyzetű gyerekek támogatásáról lenne szó.

 

Gombos Katalin: A támogatás úgy lenne megoldható, hogy meg kellene tudni az alapítványtól, hogy konkrétan mire lenne szükségük, megvenni nekik azt és átadás – átvétellel odaadni az alapítványnak.

 

 

 

6. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Egyebek

 

 

 

Weszelovits István: Kérdezi, hogy miért maradt el – a megszavazott – az idei rác disznótoros.

 

Kubatov István: Elkezdte a szervezést, de nehézségekbe ütközött. Az állandó segítői közül se ért rá mindenki. Az iskolán belüli anyagmozgást se engedélyezte az intézményvezető és a kb. 180 – 200 adagnak így nehézkes lett volna az elkészítése.

 

Weszelovits István: Kérdezi, hogy miért nem kért segítséget, ha nehézségekbe ütközött.

 

Kubatov István: Nem is merte gondolni, hogy lenne, aki segítene neki a szervezésben és ezért nem kérte a segítséget. Ezért maradt el az idei rác disznótoros. Reméli, hogy jövőre újra meg tudják majd rendezni, a tavalyi disznótoros megszervezése is nagy munka volt és mellette még a szájíze is rossz volt, hiszen annak a mai napig nem lett elfogadva az elszámolása. Nemcsak, hogy érdektelenség, hanem még hálátlanság is és támadás is érte a sok munkáért, amit elvégzett.

 

Kubatov István: 2009. április 25-én 18:00 órakor kezdődő Balkán Est lesz az érdi Művelődési Házban. Szeretné, ha ezen az eseményen részt venne az érdi horvát önkormányzat is és kb. 100.000 Ft-ig támogatnák, hogy megszervezze a részvételüket.

 

Weszelovits István: Kérdezi, hogy ez egy közös program lesz-e?

 

Kubatov István: Igen ez egy közös program lenne a szerbekkel és a bolgárokkal, ugyanúgy ahogy tavaly is volt. Vállalja a részvételük megszervezését.

 

Weszelovits István: A tavalyi évben ebből valahogy kimaradtak a horvátok.

 

Kubatov Dubravka: Tavaly egyáltalán nem volt Balkán Est, tehát nem maradtak ki.

 

Weszelovits István: A görögök, a bolgárok és a szerbek tartottak tavaly Balkán Estet.

 

 

Az Érdi Horvát Önkormányzat 4 igen szavazattal az alábbi határozatot hozta:  

 

 

 

3/2009. (IV.02.) HÖK.

h a t á r o z a t

   

Az érdi horvát önkormányzat megbízza Kubatov Istvánt, hogy a 2009. április 25-ei az érdi Művelődési Központban megrendezésre kerülő Balkán Est-re 100.000,- Ft összegig megszervezze a részvételüket.

 

 

Felelős: Kubatov István

Határidő: 2009. április 25.

 

 

 

Antunovits Antal: Se a videokamerát, se a számítógépet nem látták, amit a horvát önkormányzat vett. Kérdezi, hogy hol vannak ezek a készülékek.

 

Kubatov Dubravka: Az Idegen Nyelvek Iskolájában van a számítógép.

 

Kubatov István: Mivel az érdi horvát önkormányzatnak nincs külön irodája, ezért került a számítógép az Idegen Nyelvek Iskolájába. Nem szeretné olyan helyen elhelyezni a számítógépet, amelyet több szervezet is használ, hanem biztonságos helyen kell lennie. Az érdi horvát önkormányzatnak azért van múltja felvéve és fotózva, mert ezt megtette.

 

Kubatov Dubravka: A Földrajzi Múzeum várja a régi rác ruhákat és egyéb tárgyakat egy esetleges kiállításra. Az elkövetkező időszak feladatai közé tartozik a horvát mise tartásának megszervezése.

 

Weszelovits István: Kérdezi, hogy vannak-e nyárra programok.

 

Kubatov Dubravka: Vannak, de azokról majd a legközelebbi ülésen fognak beszélni. Megköszöni a részvételt, és bezárja az ülést.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria