erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2009. évi jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv - 2009. május 18.
2011.09.29. csütörtök 10:31

JEGYZŐKÖNYV

Készült: az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. május 18-ai üléséről

 

Jelen vannak: 5 megválasztott képviselőből 4 fő, a mellékelt jelenléti ív szerint.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes. Felteszi szavazásra a napirendi javaslatot.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIREND:

 

 

1.      Javaslat a május 23-ai Ófalusi Pincenapok programjára és költségeire

2.      Javaslat az ÉMNÖSZ éves tagdíjára

3.      Egyebek – Német Nyári Tábor

 

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Felteszi szavazásra jegyzőkönyv-hitelesítőnek Kellner Máriát.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta jegyzőkönyv-hitelesítőnek Kellner Máriát.

 

1.      NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat a május 23-ai Ófalusi Pincenapok programjára és költségeire

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy az Ófalusi Pincenapok keretébe, május 23-án a Szári tánc- és fúvószenekart hívták meg, mely összesen mintegy 24 fő megvendégelését jelenti. 13 órakor indul a felvonulás a Termál Hotel elől, a fúvószenekar kíséretében. Hudák Mihály a Pincegazdák elnöke mondd köszöntőt, majd ezt követi a nemzetiségek műsora. Tehát az érdi bolgár, szerb, horvát, lengyel és a német nemzetiségek képviseltetik magukat, a német nemzetiség részéről a Rozmaring, illetve a Rosenbrücke énekkar lép fel, melyet a Száriak műsora követ majd. A rendezvény 20 óráig tart, úgy gondolja, hogy a Száriakat a műsor előtt egy ebéddel vendégelnék meg kempingükben. Mindenkit kér, hogy járuljon hozzá a rendezvényhez valamilyen sütemény készítésével, hozzáteszi, hogy a Diósdi Német Nemzetiségi Önkormányzatot is meghívták . A Szári fúvószenekar 50 ezer forintot kért, továbbá úgy gondolja, hogy a buszköltségre, az ellátásukra és a rendezvényt látogatók megvendégelésére különítsenek el 100 ezer forintot. Tehát felteszi szavazásra az elhangzott 150 ezer forint elkülönítését az Ófalusi Pincenapokra.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

11/2009. (V.18.)

határozat

 

Érdi Ófalusi Pincenapok

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy az Ófalusi Pincenapok keretében tartandó rendezvényre (05.23-ára) elkülönít 150 ezer forintot, mely tartalmazza a Szári Fúvószenekar fellépését, valamint a Szári tánckar ellátását és utazási költségeit, és a rendezvényre látogatók számára kóstoló nyújtását.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat az ÉMNÖSZ éves tagdíjára

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Az előző évekhez hasonlóan idén is sort kell keríteni az ÉMNÖSZ számára történő éves tagdíj befizetésére, mely 15 ezer forint, felteszi szavazásra.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

 

12/2009. (V.18.)

határozat

 

ÉMNÖSZ számára az éves tagdíj befizetéséről

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül felhatalmazza Falusiné Matics Zsuzsannát az ÉMNÖSZ számára a 2009. évi tagdíj (15. ezer forint) átutalására.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a megrendezendő Német Nyelvi Táborról

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Német Nyelvi Tábor megrendezésére kerül sor június 22-étől július végig kempingükben, melyet a Batthyány Általános Iskola tanárai szerveznek. Ez az előző években Sporttáborként vált ismertté, de idén kiegészült nyelvi táborral is. Ezzel kapcsolatban megkereste a nyelvtanár, hogy a gyerekek kirándulását előre láthatólag a Törökbálinti Német Nemzetiségi Tájház meglátogatását tudná-e támogatni a Német Nemzetiségi Önkormányzat. Várja a megkereső levél megérkezését ezzel kapcsolatban, hogy a következő ülésen dönthessenek a támogatás mértékéről.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat 386 ezer forint feladatalapú támogatást kapott, mellyel országosan az első 10 között szerepelnek. Az önkormányzattól kérték az ennek megfelelő összegű támogatást, várnak a döntésre. A Német Nemzetiségi Óvoda kialakításával kapcsolatos helységigényre nem kaptak külön választ.

 

Karsch Manfred: Elmondja, hogy április 16-án Német Nemzetiségi Programon vett részt, VUDAK elnevezéssel, a képzőművészeti szekció keretében, melyre a XI. kerületi Budapesti Művelődési Központban került sor az Újbudai és a Fővárosi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna:  Gratulálnak a szerepléshez, ha előbb tudnak a kiállításról részt vettek volna.

 

Kellner Mária: Ötletként javasolja, hogy ősszel rendezzenek kukorica fesztivált, melyen minden kukoricával kapcsolatos ételt, italt szolgálnának fel, illetve játékos vetélkedőket szervezhetnének. Lehetne kukorica evőversenyt rendezni, kukorica királyt- és királynőt választani, kukoricán térdelő vagy kukorica morzsoló versenyt hirdetni.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Támogatja az ötletet, esetleg a többi nemzetiségi önkormányzatot is meg lehetne hívni. Elmondja, hogy május 31-én, vasárnap 15:30-kor kerül megrendezésre a Hősök napja Ófaluban, melyen tavaly a Szigetújfalusi Loór Miklós zenekara játszott a Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával. Nem tudja megmondani egyenlőre, hogy a települési önkormányzat hozzájárul-e a tavalyi évhez hasonlóan az ünnepség megtartásához, illetve költségeihez.

 

Kellner Mária: Hozzáteszi, hogy május 31-én tartják a gyereknapot is, és kerékpáros ügyességi verseny lebonyolításában fog segédkezni a Polgármesteri Hivatal előtti parkolóban. Ez a gyerekek szabályos közlekedésre való hajlamát segítené.

 

Schneider István: A Hősök napja városi rendezvény.

 

Karsch Manfred: Javasolja a zeneiskolások fellépését.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: A Városvédő- és a Honismereti Kör szervezi a rendezvényt. Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett bezárja a Német Nemzetiségi Önkormányzat ülését.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria