erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2010. évi jegyzőkönyvek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Jegyzőkönyv - 2010. április 19.
2011.09.29. csütörtök 10:43

JEGYZŐKÖNYV

Készült: az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. április 19-ei üléséről

 

Jelen vannak: 5 megválasztott képviselőből 3 fő, a mellékelt jelenléti ív szerint.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes. Felteszi szavazásra a napirendi javaslatot.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a napirendi javaslatot.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy Kellner Mária külföldön tartózkodik, Eszes Mária pedig a munkahelyéről nem tudott eljönni. Felteszi szavazásra jegyzőkönyv-hitelesítőnek Schneider Istvánt.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta jegyzőkönyv-hitelesítőnek Schneider Istvánt.

 

 

NAPIREND:

 

  1. Tájékoztató a feladatalapú támogatásról

 

  1. Javaslat a Rozmaring énekkar támogatására

 

  1. A Hősök Könyvének bemutatása

 

  1. Tájékoztató a Hősök napjáról, valamint a Trianoni megemlékezésről

 

  1. Egyebek

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a feladatalapú támogatásról

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy önkormányzatuk idén 267.477.- feladatalapú támogatásban részesült, ez ugyan kevesebb, mint az utóbbi években kapott támogatás, ennek okát még nem tudják, de utána fognak nézni.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat a Rozmaring énekkar támogatására

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy a Német Nemzetiségi hagyományőrző Rozmaring Kórus a 2009. évre vonatkozó beszámolót és elszámolást megfelelően benyújtotta, melynek elfogadását felteszi szavazásra.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül következő határozatot hozta:

 

11/2010. (IV.19.) számú

h a t á r o z a t

 

A Rozmaring Kórus beszámolójának

és elszámolásának elfogadásáról

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a német nemzetiségi hagyományőrző Rozmaring Kórus 2009. évre vonatkozó beszámolóját és elszámolását.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy a Rosenbrücke énekkar is benyújtotta a 2009. évre vonatkozó beszámolót és elszámolást, melynek elfogadását felteszi szavazásra.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül következő határozatot hozta:

 

12/2010. (IV.19.) számú

h a t á r o z a t

 

A Rosenbrücke énekkar beszámolójának

és elszámolásának elfogadásáról

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Rosenbrücke énekkar 2009. évre vonatkozó beszámolóját és elszámolását.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: A Rozmaring Kórus benyújtotta kérelmét a 2010. évi működésükhöz kért támogatásra, melyet ismertet. Felteszi szavazásra a tavalyi évnek megfelelő mértékű, azaz 120 ezer forintos támogatást, melyről Támogatási szerződést is kell kötni.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

13/2010. (IV.19.) számú

h a t á r o z a t

 

A Rozmaring Kórus 2010. évi működésének támogatásáról

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül 120.000 forinttal támogatja a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Rozmaring Kórus 2010. évi működését.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: A Hősök Könyvének bemutatása

 

Falusi Ferenc: Bemutatja a Hősök könyvét, melyet mindenki megtekinthetett az ülésen. Elmondja, hogy az Érdi Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta a Hősök Könyvének kiadását, melynek egy példánya a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban lesz megtekinthető, egy példánya pedig a Polgármesteri Hivatalban lesz. A Hősök Könyvének átadása előreláthatólag a május 20-ai Közgyűlés ülésén történik meg.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a Hősök napjáról, valamint a Trianoni megemlékezésről

 

Falusi Ferenc: Elmondja, hogy a Hősök napja május utolsó vasárnapján, vagyis május 30-án délután 3 órakor kerül megrendezésre, mivel városi rendezvény a költségeket a város viseli, azonban felajánlotta, hogy amennyiben igényli a város, a német nemzetiségi zenekar és az énekkar is felléphetne a rendezvényen. A Tiranoni megemlékezésről jelenleg még egyeztetések folynak, így azt a következő ülésen tudja majd pontosítani.

 

  1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy a Rosenbrücke Énekkar is küldött egy kérelmet arra vonatkozólag, hogy támogassa őket a Német Nemzetiségi Önkormányzat, ismerteti a levelet, valamint a mellékleteként csatolt oklevelet, mely alapján az Énekkar a Kistérségi Népdalköri Találkozó és Verseny fődíjában részesült. A levélben szerepel tehát, hogy június 5-ére jelentkeztek a Német Énekkarok minősítő versenyére, ahol azonban egységes öltözetben kellene megjelenniük, ehhez kérik az önkormányzat segítségét.

 

Schneider István: Hozzáteszi, hogy most nem fogja megszavazni a kért támogatást, jó lenne, ha az énekkar képviseletében valaki eljönne az ülésre.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 2 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elutasította a Rosenbrücke Énekkar kérelmét. A kérelmet következő ülésükön ismét tárgyalják, melyre meghívást fog kapni a Rosenbrücke Énekkar vezetője Somlai György.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Ismerteti a Schneider István által írt részvétnyilvánító levelet Lech Kaczynski államfő és kíséretének tragikus halála miatt, melyet aláírás után az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzatnak kérnek továbbítani. Felteszi szavazásra.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

14/2010. (IV.19.) számú

h a t á r o z a t

 

részvétnyilvánításról

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyetért a részvétel nyilvánításáról szóló levél haladéktalan továbbításával az Érdi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat számára.

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Elmondja, hogy ismételten megrendezésre kerül május 29-én az Ófalusi Pincenapok az Érdi Pincetulajdonosok és az Érdi Nemzetiségek közös rendezésében. Javasolja, hogy a rendezvény költségeire biztosítsanak 150 ezer forintot, mely tartalmazza a Harta községből érkezők fellépését, a tánckar, és az őket kísérő együttes ellátását és utazási költségeit, és a rendezvényre látogatók számára kóstoló nyújtását.

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

 

15/2010. (IV.19.) számú

h a t á r o z a t

 

Ófalusi pincenapokról

 

A Német Nemzetiség Önkormányzat 3 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy a május 29-én az Érdi Nemzetiségek és az Érdi Pincetulajdonosok közös rendezésében tartandó Ófalusi Pincenapok költségeire 150 ezer forintot különít el, mely tartalmazza a Harta községből érkezők fellépését, a tánckar, és az őket kísérő együttes ellátását és utazási költségeit, és a rendezvényre látogatók számára kóstoló nyújtását.

 

 

Falusi Ferenc: Elmondja, hogy a Kulturális Egyesület Közgyűlését össze kell hívni, mivel összeférhetetlenség alakult ki, tehát tisztújító Közgyűlést kell tartani. Javasolni fogják Falusiné Matics Zsuzsanna elnök helyett Karsch Manfred kinevezését. Az ülést a jövő hét hétfőn meg lehetne tartani 16:30 órakor a 117. teremben. A meghívókat továbbítani fogják a tagok számára.

 

 

Falusiné Matics Zsuzsanna: Mivel több kérdés, észrevétel, hozzászólás nem érkezett bezárja az ülést.

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria