erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
- Civil szervezetek
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Érdi Civil Fórum
2006.09.14. csütörtök 19:16

Az Érdi Civil Fórumot az Érden muködo, alulról szervezodo civil szervezetek alkotják, függetlenül attól, hogy bejegyzett szervezetként tevékenykednek, vagy sem.

Az ÉCIF a magyar Alkotmány és hatályos törvények szellemében működik, elismerve az EU idevonatkozó állásfoglalásait, irányelveit.

A csatlakozás önkéntes, minden szervezetet egyenlő jog illet meg. Tevékenységünk független a politikai pártoktól. Szerves része vagyunk a helyi köz életének.

Létrehozásának szükségessége:

A lokális érdekek, értékek megjelenítése a helyi és szükség szerint a regionális szinten, mely egyrészt partneri viszonyon nyugvó szakmai képviseletet, másrészt a helyi közösségek tevékenységének elismertetését jelenti.

Ennek érdekében folyamatos párbeszéd, információcsere minden partnerrel.

Feladatunk szerint közvetítjük az egyetemes emberi értékeket, erősítjük a társadalmi, erkölcsi normákat, elősegítjük az emberi kultúra átadását.

Ha kell, a nyilvánosság bevonásával, bemutatjuk az ÉCIF -et alkotó szervezetek eredményeit a lakosságnak, a környező településeken élőknek.

Tevékenységünket a szakterületek szerint kollégiumba tömörülve végezzük. A kollégiumok vezetői alkotják a városi civil tanácsot (Érd Város Civil Tanácsa). A kollégiumvezetők maguk közül, időszakonként soros elnököt választanak.

Céljaink között szerepel:

Hatékony érdekérvényesítést kell elérni mind az önkormányzat, mind az országos vezetés felé.

Kiemelten kezelendő az Érd Városi Önkormányzattal való kapcsolatunk, hiszen itt dőlnek el szűkebb pátriánk legfontosabb ügyei. Ennek alapján el kell érnünk, hogy a mindenkori elnököt az Önkormányzat Képviselő Testület ülésein valamint a kollégiumok vezetőit a bizottsági üléseken tanácskozási jog illesse meg.

Szervezetünk tényleges erejét a benne tevékenykedő civil szervezetek és rajtuk keresztül a állampolgárok információ áramlása, a civil kurázsi adja.

Szervezeti felépítése:

Közgyűlés.

Az ÉCIF alapvető szerve a közgyűlés, melyet rendszeresen évente kétszer tartunk, tavasszal és ősszel. A közgyűlésen a szervezetek tudomásul veszik az új tagok részvételét, megvitatják a civil szférát érinto problémákat, információt cserélnek. A kollégiumvezetők és az éppen soros elnök beszámol a tagságnak az eltelt időszakban végzett operatív munkáról.

Szakkollégiumok.

Az ÉCIF-et alkotó szervezetek szakkollégiumokat alkotnak érdeklődésük, illetve tevékenységük alapján. A kollégiumok munkáját a szervezetek képviselőiből választott kollégiumvezető fogja össze. Képviselik a kollégiumot alkotók véleményét, érdekeit a partnerek és a közvélemény felé.

Jelenleg 6 szakkollégium működik. Ezek:

1. Városi érdekképviselet

Kollégiumvezető Nagy Péter, telefon: 30-857-8486

2. Oktatás kultúra

Kollégiumvezető Erdélyi János, telefon: 23-365-140

3. Sport és szabadido

Kollégiumvezető Langó Zoltán, telefon: 30-560-0835

4. Hitéleti

Kollégiumvezető Kovács Zoltán, telefon:23-520-240

5. Szociális-egészségügyi-karitatív

Kollégiumvezető Kiss Attila, telefon: 20-250-9578

6. Gyermek-Ifjusági

Kollégiumvezető Kappel Zsuzsanna, telefon: 23-366-150

Érd Város Civil Tanácsa

A kollégiumok vezetői, akiket a kollégiumot alkotó szervezetek maguk közül választanak, alkotják Érd Város Civil Tanácsát.

Az ÉCIF közgyűlések között, az operatív munkát a Tanács irányítja, végzi az érdekérvényesítést.

Érdi Civil Fórum Elnöke

A kollégiumvezetők maguk közül választják meg az Érdi Civil Fórum soros elnökét, aki képviseli az ÉCIF-et az együttműködo partnerek és a közvélemény felé.

Civil referens

Az Önkormányzat és az ÉCIF közötti együttműködést, az információáramlást a polgármesteri kabinet civil referense segíti. A kollégiumvezetők és az elnök operatív munkájában segítséget ad.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria