erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. szeptember 13.
2012.02.15. szerda 10:46

EMLÉKEZTETŐ

 

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

Az ülés helye:Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2011. szeptember 13. 17:00 óra

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés nem határozatképes 4 fővel, de a megjelent lakossági érdeklődőkre való tekintettel a településrészi önkormányzati ülés megtartását javasolja. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2011. szeptember 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (4 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Dorogi Viktor (körzeti megbízott): Elmondja, hogy a megígért 30 főt megkapta a kapitányság, akik az Érdi Kapitányság területén fogják a feladatukat ellátni (Érd, Diósd, Százhalombatta, Tárnok).

 

Fülöp Sándorné: Kéri, hogy a város fertőzöttebb területein többet járőrözzenek.

 

Czégény Mihály (lakossági érdeklődő): A Burkoló utcában van egy sebességkorlátozó tábla 30 km/órás és ezt nem nagyon tartják be.

 

Hajnal Zsoltné (Teleki Sámuel Általános Iskola Szülői Munkaközösség tagja): Kérdezi, hogy kinek kell szólni, ha a közlekedési lámpa nem működik – ami sokszor előfordul a Bem téren. Kérdezi, hogy dél és 15 óra között miért nem lehet egy közlekedési rendőrt kihelyezni, amíg a Teleki Sámuel Általános Iskola diákjai ebédelni járnak át az óvodába. Megköszöni ezzel kapcsolatban az Érdi Polgárőrség munkáját. Kérdezi, hogy kinél kell kezdeményezni a közlekedési lámpa átállítását, hogy tovább legyen zöld jelzés. Az autósok nem tudják, hogy zebra van ott – nem látszik a felfestés már. A szülők és a tanárok féltik a gyerekeket.

 

Dorogi Viktor: Ha nem működik a közlekedési lámpa, akkor a rendőrséget kell hívni. A közútkezelő dolga a lámpa, a jelzések kitevése.

 

Gajárszki Ádám (körzeti megbízott): Ha jól tudja, akkor a lámpaátállítás nem egyszerű dolog, hatástanulmány szükséges és nem lehet úgy állítani, hogy bizonyos időközökben hosszabb ideig legyen zöld, hanem egységesnek kell lennie.

 

Fülöp Sándorné: Az nem jó, hogyha egymásután tízen is bejelentik, hogy nem működik a lámpa, hanem egybe kellene fogni.

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): Már többször is kérték, hogy legalább 10 – 10 méterre tegyék ki, hogy gyerekek járnak arra, zebra van stb. Az ilyen táblát az önkormányzat nem helyezheti ki, a Közútkezelőnél kell kezdeményezni és ő ad rá engedélyt. A lámpák karbantartását pedig különböző cégek végzik.

 

Czégény Mihály: Javasolja, hogy szervezzenek aláírásgyűjtést és alaposan indokolják meg a kérésüket és aztán a Közútkezelőhöz nyújtsák be.

 

Pap Sándorné (Teleki Sámuel Általános Iskola Szülői Munkaközösség vezetője): Megköszöni a rendőrség és a polgárőrség együttműködését, segítségét.

 

Lakossági érdeklődő: Felveti, hogy nem lenne-e jó ötlet egy sebességmérő tábla kihelyezése, mint a Kőrősi Csoma Sándor Általános Iskolánál. 

 

Kétyi László (lakossági érdeklődő): Javasolja a zebra áthelyezését kb. 10 méterrel. A kanyarnál 10 méteres korlátot kellene tenni, hogy a gyerekek ne is mehessenek át.

 

Lakossági érdeklődő: Kérdezi, hogy egy ilyen forgalmú kereszteződésbe miért kell telizöld lámpa.

 

Gajárszki Ádám: Jogos, de ez forgalomtechnikai kérdés.

 

Marczi Nándor (lakossági érdeklődő): Ő azzal ért egyet, hogy 12-től 15-ig közlekedési rendőr irányítsa a forgalmat.

 

Macsotay Tibor: Aki forgalmat irányít, az nem büntethet. Ahol forgalmi rendőr irányít ott általában forgalmi dugó keletkezik – nem azért, mert nem alkalmas rá a rendőr, csak ez a tapasztalat. A végleges megoldás a Bem tér teljes átépítése lenne.

 

Gajárszki Ádám: Alternatív lehetőség az lenne, hogy a gyerekeknek az iskolában biztosítani az ebédelési lehetőséget, hogy ne kelljen átjárniuk az óvodába ebédelni.

 

Fülöp Sándorné: Lehet, hogy elavult, de vannak olyan iskolák, ahol a nyolcadik osztályos tanulók teljesítenek közlekedésfelügyeleti szerepet. Kérdezi, hogy ezt nem lehetne-e itt is bevezetni.

 

Macsotay Tibor: Ezt már felvetette a Teleki Sámuel Általános Iskola igazgatójának, de abbamaradtak a tárgyalások, de akkor most újra fel fogja vetni.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): Elmondja, hogy a hollandiai iskolabútorokból a Teleki Sámuel Általános Iskolába is jutottak és ennek szervezésében, szállításában az Érdi Polgárőrség is tevékenyen részt vett.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. szeptember 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat. A Helyi Építési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása is szerepel a napirendek között. Erre azért kerül sor, mert az őstermelői piac igényére két helyszín is felmerült a városközpontban. (A két vasút közti terület és az Európa sétány.) Kiemeli még, hogy elkészült a Városközpont, erre már nagy szüksége volt a városnak, az emberek már birtokukba is vették a területet.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Fülöp Sándorné: Megemlíti, hogy a Szakorvosi Rendelőintézetben elindult az egynapos sebészet, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

Lakossági érdeklődő: Megjegyzi, hogy a Szakorvosi Rendelőintézetben nagyon könnyen el lehet tévedni. Nincsenek tájékoztató táblák kitéve az épületen belül. A régi rész ugyanolyan maradt, mint volt, sötét van stb.

 

Kiss Zoltán: A Betonozó utca és Fényező utca sarkán volt egy szabad önkormányzati terület, amit augusztus végén átadták a csatornázásra és depóként működik, erről az ottlakók semmilyen értesítést nem kaptak. Megromlottak az életkörülményeik, nincs csend, por van stb. Az ottani ingatlanok értéke is csökken.

 

Fülöp Sándorné: A Közgyűlés valóban megszavazott egy területet irodának. Ha jól tudja, akkor deponálásra külön területet jelöltek ki, nem a Betonozó utcát.

 

Macsotay Tibor (tag): Szerinte se depoként való műkődésre kaptak engedélyt. Az utat, a területet tönkre tették. Kérdezi, hogy az ottlakók milyen kompenzációt kapnak ezért.

 

Fülöp Sándorné: Szeptember 20-án (kedden) 18 órától lesz a Teleki Sámuel Általános Iskolában csatornázási fórum, ami a Fenyves – Parkvárosi rész lakóit érinti.

 

Marczi Nándor: A Darukezelő utcában az elmúlt egy évben sok pénzt költöttek fakivágásra járdaépítés ürügyén, de az mindennek nevezhető, csak járdának nem. Tele van a terület parlagfűvel.

 

Szabóné Vass Lenke (tag): A szemétgyűjtés után a Visegrádi út folytatása után az erdő rész le van zárva, a Visegrádi utcáról viszont nincs és az erdő tele van szeméttel. Az utca másik vége le van zárva, de be lehet jutni oda – talán azt is le kellene zárni. Szerinte meg kellene beszélni a „Te szedd” mozgalom idején történteket.

 

Fülöp Sándorné: Javasolja, hogy a következő Településrészi önkormányzati ülésre hívják meg a Cigány Tanácsot, hogy megbeszéljék a „Te szedd” mozgalom idején történteket.

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria