erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. október 18.
2012.02.15. szerda 10:50

EMLÉKEZTETŐ

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

Az ülés helye:Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2011. október 18. 17:00 óra

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 6 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (6 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Gajárszki Ádám (körzeti megbízott): Elmondja, hogy a körzetben 6 db betöréses lopás történt és ebből 3 egyetlen éjszak alatt, 2 alkalmi lopás, 1 gépkocsi feltörés, 1 rongálás és 1 öngyilkosság is történt. Az időskorúak védelmében többször szerveznek akciókat. A Családsegítő Szolgálat segítségével összeállítottak egy listát a veszélyeztetett helyzetben lévő egyedül élőkről. A múlt héten történt rendőrtámadásról mond pár szót.

 

Szabóné Vass Lenke (tag): Kérdezi, hogy akiket megállítottak azok valami bűncselekményt követtek el és azért került sor a megállításukra.

 

Gajárszki Ádám: Általános rutin ellenőrzés lett volna. A múltkori ülésen említett Visegrádi utca és a Szovátai utca sarkán lévő erdőt megnézték és tényleg tele van szeméttel (nagyrészt kommunális hulladék), azonosító jeleket nem találtak, hogy ki hagyhatta ott. Megemlíti, hogy a Teleki Sámuel Általános Iskolába járó diákokat idősebb gyerekek zaklatják és közülük van, aki már a látókörükbe is került. A Bem téri útszakasszal kapcsolatban megjegyzi, hogy mindent szépen felfestettek, csak a zebra hiányzik.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): Néhány szót ő is megemlít a múlt héten történt rendőrtámadásról. Elmondja, hogy folyamatos segítséget nyújt a polgárőrség a népszámlálásban a Cigány Tanáccsal egyetemben. A problémás gyerekeket folyamatosan próbálják ellenőrizni. A Bem téri postán már állandóan van egy biztonsági őr. A Kőszegi utcába a mai nap folyamán vittek egy konténert, hogy az ott élők kitakarítsák a háztájukat – szerinte több konténerre lenne szükség. A kitakarítás után pedig a Cigány Tanács fogja figyelni, hogy utána is rend legyen ott.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat. Kiemeli a közbeszerzési eljárás indítására az ingatlanok és közterületek tisztán tartására, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás ellátására-t.

 

Szabóné Vass Lenke: Amikor valaki szelektíven gyűjti a szemetet, akkor az költségtakarékos. Kérdezi, hogy megoldható-e az, hogy aki szelektíven gyűjti, az kedvezményt kapjon. Minden új dolog kidolgozása és megvalósítása az elején többe kerül, de hosszútávon költséghatékony.

 

Fülöp Sándorné: Ebben ez most nem szerepel, de új törvény lesz a hulladékgazdálkodásról. Megemlíti, hogy elkészült a Környezetvédelmi Program, ami az előző felülvizsgálata, ezt kötelező volt a városnak elkészíttetnie.

A közterületek használatáról szóló 43/2004. (XII.23.) önkormányzati rendelet hatályon kívül szeretnék helyezni és helyette egy új rendeletet alkotnának. Az új elemek közül az alábbiak jelentenek lényeges változást: A tervezet szabályozza a parkosított és zöldfelületeken gépjárművel történő közlekedés szabályait. Tilalmazza a közterületen történő gépjárműmosást és bontást, valamint a szökőkutakban és tavakban történő fürdést. Engedélyhez köti a közterületen történő szórólapterjesztést, utcazenélést egyéb művészeti tevékenység végzését, valamint tilalmazza az adománygyűjtést. A közterület-használatra vonatkozó kérelmet a jövőben egységes, a rendelet részét képező formanyomtatványon lehet majd benyújtani. Részletesebb szabályozást nyernek az engedély visszavonásának és a jogosultság megszűnésének esetei. A tervezet újként rögzíti, hogy a helyi építési szabályzatban meghatározott célok teljesülése érdekében az engedély visszavonható lesz. Pontosításra kerültek a közterület használati díjak megfizetésével kapcsolatos szabályok, valamint a díjkedvezmények esetei is. Bevezetésre kerül az ún. kiemelt városi rendezvény kategóriája, ahol tekintettel annak jelentőségére és látogatottságára az alapdíjhoz képest magasabb közterület-használati díjat lehet majd megállapítani. Az Érd város közúti határait jelző táblák mellett a KRESZ-táblákhoz megjelenésükben és felépítésükben is hasonló, fémből készült rovásírásos településnév-táblák felállítása előterjesztéssel kapcsolatban megjegyzi, hogy nem egyedülálló kezdeményezés ez az országban, több városban, illetve budapesti kerületben is. Pulai Edina a Közgyűlés Jobbik-os képviselője – ennyi pénze van egyelőre, hiszen ők vállalták ennek a kihelyezési költségeit, nem a várost terheli. Ha majd lesz pénzük, akkor majd folytatják a többi tábla készítését és kihelyezését.

 

Macsotay Tibor (tag): Javasolja, hogy ne fémtáblák, hanem inkább fatáblák legyenek kihelyezve.

 

Fülöp Sándorné: Ezt a javaslatot majd el fogja mondani a Közgyűlésen.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Fülöp Sándorné: Megjegyzi, hogy a kiserdő, amit a Föld Napja alkalmából kitakarítottak sajnos megint tele van szeméttel.

 

Simó Károly: Elmondja, hogy a csatornázási munkákkal eddig komolyabb probléma nem volt. Javasolja, hogy a csatornázás honlapját, illetve az újságokat (Érdi Lap és Érdi Újság) mindenki olvassa a friss hírek miatt. A nulladik ütemhez tartozik a Kalotaszegi utca, Borszéki utca és a Bihari utca, amiket még idén szeretnének befejezni. Javasolja, hogy a lakosság várja meg, hogy a csonk a kerytésén belülre kerüljön és csak azután kezdjen el tárgyalni a vállalkozókkal – ne csak egy árajánlatot kérjenek, versenyeztessék meg a vállalkozókat. A terveztetést ellenben már el lehet kezdeni.

 

Fülöp Sándor: Arról volt szó, hogy a Kolozsvári utcai deponáló örzőtt lesz, ez eddig ne mvalósult meg – fél, hogy mire végeznek még több szemét lesz ott. Legyenek őrzöttek ezek a deponálók.

 

Simó Károly: Ezeknek őrzöttnek kell lenniük, úgy kötötték a szerződést.

 

Érczhegyi Lajosné (tag): A Betonozó utca és a Féynező utcai deponálónál arról volt szó, hogy nem tárolhatnak szóródó anyagokat. Ehhez képest sóder, cement, homok, földkupacok vannak ott.

 

Simó Károly: Tárolhatnak, hiszen erre bérelték ki.

 

Érczhegyi Lajosné: Kérdezi, hogyha így van, akkor azt nem fogják elkeríteni valamilyen kerítéssel, hiszen az ott lakók nyelik a port. Elviselhetetlen a por.

 

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria