erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. december 13.
2012.02.15. szerda 10:53

 

EMLÉKEZTETŐ

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

Az ülés helye:Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2011. december 13. 17:00 óra

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 6 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2011. december 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (6 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Gajárszki Ádám (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt hetekben a körzetben 5 db betörés, 2 db közlekedési baleset, 1 személygépkocsi feltörés, ami nem is volt az, mert nyitva volt a személygépkocsi, 1 db rongálás és 2 db alkalmi lopás (pénztárca, mobiltelefon) történt. Kéri a lakosokat, hogy figyeljenek oda arra, hogy a kertjükbe a kutyának nem-e dobnak be valamiféle „csalit”. A Polgárőrséggel közösen folytatják az Időskorúak védelméről szóló akciót. Elmondja, hogy az ünnepek közeledtével megnőnek a zsebtolvajlások a nagyobb áruházakban, mint például CBA, Penny Market. Felhívja a figyelmet, hogy mindenki vigyázzon az értékeire. Kiemelten ellenőrzik a bevásárlóközpontok parkolóit. Felhívja a figyelmet, hogy a Duna parton a vízállás nagyon alacsony és különböző tüzérségi eszközök, gránátok kerülnek elő.

 

Fülöp Sándorné: Kérdezi, hogy mi a tapasztalat az öregek körében az akciójukról. A Tárnoki út – Szent István közti sarkon lévő szelektív hulladékgyűjtő szigeten talált gránát felől érdeklődik.

 

Gajárszki Ádám: Meglepődnek és nem nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel. A gránáttal kapcsolatban nem nyilatkozhat. 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. december 15-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat, kiemeli a talajterhelési díjjal kapcsolatos rendeletet, amely önbevallásos lesz, a bejövő vízmennyiség után kell annak fizetnie, aki az elkészült csatornára nem köt rá 90 napon belül.

 

Szabóné Vass Lenke (tag): Kérdezi, hogy a locsolás hogy lesz elszámolva.

 

Fülöp Sándorné: A vízművektől lehet kérni egy külön órát a locsolásra.

 

Németh Antal (lakossági érdeklődő): A helyi rendeletben az szerepel, hogy májustól szeptemberig 10 % locsolási kedvezményt lehet kapni, ha nincs külön mérőóra.

 

Érczhegyi Lajos (lakossági érdeklődő): Szerinte csak 5 % locsolási kedvezményt lehet kapni.

 

Fülöp Sándorné: A folyékony hulladékkezelési díj emelkedni fog, az üzemanyag árak emelkedése miatt kerül erre sor. A lakosságnak az ürítési díjat nem kell fizetnie, azt az önkormányzat átvállalta, ami 406 Ft/m3. A szemétszállítási díjjal kapcsolatban elmondja, hogy a novemberi közgyűlésen is szerepelt az előterjesztés, de az akkori díjemelési javaslatot nem fogadták el, ezért új árkalkulációt készítettek. A zöldhulladék szállítással kapcsolatban az Érd-Kom Kft. képviselője a tegnapi Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság ülésén elmondta, hogy a tervek szerint halad, de nagyon sok a zöldhulladék, nem számítottak ennyire.

 

Németh Antal: Szerinte azért van olyan sok zöldhulladék, mert az emberek nem nagyon égettek, hiszen hallották a híreket a médiában a rossz levegőről.

 

Szabóné Vass Lenke: Kérdezi, hogy miért nem komposztálnak az emberek.

 

Fülöp Sándorné: Nem nagyon értenek hozzá az emberek. A vízdíjemelés is szerepel a Közgyűlés napirendi pontjai között. Elmondja, hogy a Szakorvosi Rendelőintézet a jövőben „Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény néven működne a továbbiakban.

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Lukics István (lakosségi érdeklődő): Elmondja, hogy a novemberi gyűlés óta semmi előreleépés ne mtörtént a deponálóval kapcsolatban. Külterületet kellett volna deponálónak választani. Nem elégedett a kialakult helyzettel. Azt senki nem gonodlhatja, hogy még 2 évig tavasztól őszig azt a port fogják nyelni. Nem hiszi el, hogy az önkormányzatnak nincs olyan területe, ahova a depót lehetett volna elhelyezni és ne ma lakóövezet kellős közepére. Nem tudja, hogy ki engedélyezte ezt, hogy ki támogatta. Az ott lakókat meg se kérdezték erről. A tisztesség azt kívánta volna, hogy tájékoztassák az ott lakókat.

 

Eőry Róbert (lakossági érdeklődő): A poros utat naponta locsolnia kellene. A forgalomnak nem egy utcán kellene zajlani, hanem váltott forgalomba kellene járniuk, a helyszín több útvonalon is megközelíthető. De igazából ez csak áthidaló megoldás lenne. Javasolja, hogy a régi radar állomás herlyén van sok üres telek. Igaz azt nem tudja, hogy azok önkormányzati területek-e. Ott végig aszfaltos út van. Ófaluban a Duna közelében is sok üres telek van.

 

Németh Antal: Az Iparos utca vége az már nem Érd területe.

 

Lukics István: Az ófalusi telkek valószínűleg nem lakókörzetben vannak és az emberek mindennapi életét nem befolyásolná. Aki közfeladot lát el, annak a köz érdek védelme a feladata. Azt kellene képviselni, hgoy ilyen ne történhessen meg. Az legyen az érdek, hogy akik itt élnek és itt szeretnének élni, akik azért költöztek ide, hogy itt éljenek azoknak az életét ne rontsák el.

 

Németh Antal: Szerinte egy lakóházas területen átmenetileg is funkció váltást létrehozásához a hivatal hozzájárulása kell és a az ott lakókat értesíteni kell erről. Érdeksérelem érte őket és ezen segíteni kell.

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt és mindenkinek kellemes ünnepeket kíván.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria