erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. szeptember 18.
2012.10.24. szerda 09:31

EMLÉKEZTETŐ

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

 

 

Az ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.) 11-es terem

Időpont: 2012. szeptember 18. 17:00 óra

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 6 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. szeptember 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (6 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Dorogi Viktor (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt hónapokban 23 betörés, 17 alkalmi lopás, 2 személygépkocsi lopás történt a környéken. 2012. szeptember 1-jétől Pest megyének új rendőrfőkapitánya van, dr. Mihály István. Ófalu, illetve a Városközpont fokozottan kiemelt terület lett, 24 órás lett a rendőri szolgálat.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): Elmondja, hogy a várakozásokkal ellentétben a csatornázási területeken nem nőttek a bűncselekmények. A SZEM mozgalommal kapcsolatban elmondja, hogy több lett az időbeni, pontos bejelentés.

 

Landhaller Rita (lakossági érdeklődő): Amióta 5 éve Érdere költözött azt vette észre, hogy a Parkvárosi részen senki nem tesz semmit a közbiztonságért a lakosokon kívül. Felhívja a polgárőrséget, rendőrséget és csak falakba ütköznek. A Favágó utcában vannak problémái.

 

Lakosok: Az életmódjukkal van a gond, gumit égetnek, kutyák közterületen vannak, állataikat nem tartják rendben, személygépkocsikkal száguldoznak (honnan van az autó, van-e jogosítványuk), szemetes a környezetük stb. A parlagfüvet hiába jelentik be például a virágzáskor, csak mostanában kaszálták le. (Pl. Favágó utca – Betonozó utca sarka, Sóskúti út végig, Fuvaros utca – Ács utca sarka) Kérdezi, hogy ezeket a közterület felügyelők nem veszik észre. Nehezményezik, hogy a Bem térről a Favágó utca, Fényező utca stb. felé nincs buszközlekedés. Balesetveszélyes utcák vannak a környéken az elszórt kövek miatt (pl. Bádogos utca 31., 32., 36. illetve 55-59.) A Bádogos utcában több helyen autóbontás folyik, amire szerintük nincs engedélyük. 

 

Szabó Béla (12. választókerület képviselője): Kéri a polgárőrséget, illetve a rendőrséget, hogy a környéken (Fényező utca, Festő utca, Favágó utca és környéke) fokozottan járőrözzenek és a következő ülésen számoljanak be a fejleményekről. A Cigány Tanács próbáljon meg odafigyelni, odahatni, hogy azokban az utcákban rend legyen. A Földmunkás utcában autóbuszjáratot szerettek volna indítani, de úgy néz ki, hogy nem fog működni, de keresik a megoldást és a csatornázási munkálatok befejeztével vissza fognak térni rá.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. szeptember 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat.

 

1, Javaslat a Batthyány Terv aktualizálására

Simó Károly: Elmondja, hogy a Batthyány Tervet minden évben felülvizsgálja a Közgyűlés, idén most jött el ennek az ideje. 2013-ban átalakul az önkormányzati rendszer, a kormányhivatalok, illetve járások feladatokat visznek el az önkormányzattól. 2014-ben új 7 éves Európai Uniós fejlesztési ciklus indul, amire fel kell készülni, hogy a város a pályázatokon minél hatékonyabban tudjon indulni.

 

Macsotay Tibor: A csatornázási munkák, illetve a nagyobb beruházások bizonyos kellemetlenséggel járnak, amiket a helyén kell kezelni.

 

Albert Csaba (lakos): A csatornázási munkák megkezdése után a környéken folyamatosak lettek a betörések. Hiába jelzik a rendőrségnek az eseteket.

 

Simó Károly: Állandó statisztikák készülnek, hogy a csatornázási munkálatok területén menyi és milyen bűncselekmény történik. Kiugróan magas bűncselekmény sorozat még nem történt. A csatornázási munkálatok során eddig 155 km elkészült, jövőre jöhet az utak helyreállítása. Tudja, hogy a csatornaépítés sok kellemetlenséggel jár. Köszöni a lakosság türelmét. A Kalotaszegi utcánál a vízelvezetési kérdés volt a gond. Elmondja, hogy a szennyvíz tisztító elkészült, év végére a teljes teleprész el fog készülni. A köztéri átemelők várhatóan jövőre fognak elkészülni. A csatornára való rákötések 2013. júniusában fognak megtörténni.

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a Drégely utcai intézkedést. Lakosoktól azt hallotta, hogy járják a környéket, ahol csatornáznak és a lakosságot azzal keresik meg, hogy a lakosoknak is hozzá kell járulniuk az út helyreállításához.

 

Simó Károly: Egyes területeken csak a csőfektetési munkákat fejezték be, a csatornázást még nem fejezték be a városban. Ideiglenesen helyreállított utcák vannak a városban. Ha ilyen történik, akkor fel kell hívni, be kell jelenteni az ügyfélszolgálaton – ezt kéri a lakosoktól. Csak akkreditált tervezővel készítsenek terveket, a helyi sajtóban, illetve a honlapon is megtalálható az akkreditált tervezők listája.

 

Macsotay Tibor: A városban működő biztonsági céget meghívták a csatornázási munkálatok kezdete előtt megbeszélésre.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Albert Csaba: A Földmunkás utcával kapcsolatban 2012. májusában petíciót írtak a polgármester úrnak, amire még nem kaptak választ. Szerinte az utca lakóit nem úgy tájékoztatták, ahogy kellett volna. Élhető környezetet szeretnének. Ha valaki segíteni szeretne, azt nem elutasítani kellene, hanem elfogadni, hiszen ők laknak a környéken. A buszjárattal kapcsolatban, amikor felmerült, akkor más volt az élethelyzet, a midibuszokat támogatják. Zárt szikkasztó árkot és 4,7 méter széles utat szeretnének. A lakók rekreációs övezetre vágynak.

 

Simó Károly: A parkolást telken belül kell megoldani. Az út a környéken élők életét fogja megkönnyíteni.

 

Érczhegyi Lajosné (tag): Bejelenti, hogy Budapestre költözik és ezért lemond a településrészi önkormányzati tagságáról, amit majd írásban is meg fog erősíteni.

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.18. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.27. szombat 15:00
Szepes Gyula Művelődési Központ (2030 Érd, Alsó utca 9.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria