erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2013
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2013. február 26.
2013.03.29. péntek 09:17

EMLÉKEZTETŐ

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

 

 

Az ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2013. február 26. 17:00 óra

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 4 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2013. február 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (4 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Pintér Imre (alezredes): Bemutatkozik. Elmondja, hogy 11 évet dolgozott az Érdi közrendvédelmi osztályon, majd 4 éve nyugdíjba ment, az akkori jogszabályoknak megfelelően, február 1-től pedig tanácsadóként dolgozik. A város területén a bűnmegelőzést és a drog prevenciót emelné ki, valamint a lakosokkal, a polgári- és civil szervezetekkel való kapcsolattartás fontosságát. Elmondja, hogy az Érdi Rendőrkapitányság ez évtől kiemelt rendőrkapitányságnak számít, így létszámbővítés és belső szervezeti átalakításokra is sor került. Megtörtént a rendőrkapitányság éves munkájának, valamint a Pest Megyei Rendőrkapitányság munkájának az értékelése is. Hozzáteszi, hogy az országos értékelés szerint 3 bűnügyileg legfrekventáltabb terület van, ez pedig Budapest, Pest és Fejér megye. Elmondja, hogy a tavalyi évben 3700 bűncselekmény történt az illetékességi területen, melynek közel 90 %-a volt vagyon elleni bűncselekmény. Szeretnék, ha a körzeti megbízottak rendszeresen jelen lennének az iskolákban, mivel első sorban a gyerekekre szeretnének koncentrálni főleg a drogmegelőzés és a családon belüli erőszakkal kapcsolatban, valamint kiemelten kezelik az időkorúak ellen elkövetett bűncselekményeket. Felhívja a figyelmet a lakossági segítségre, a bejelentéseket nagyon fontosnak tartja.

 

Dorogi Viktor (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt időszakban a körzetben 2 alkalmi lopás és 1 személygépkocsi feltörés történt.

 

Fülöp Sándorné: Felhívja a figyelmet a Körmöci utca, Fátra utca és a Mátra utcában történő rodeózásra.

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Városi Polgárőr Egyesület elnöke): Elmondja, hogy a báli szezon nagyobb gond nélkül lezajlott a városban.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2013. február 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat.

 

1, Javaslat az Érd, volt katonai lőtér területére vonatkozó településrendezési tervek módosításához kapcsolódó Környezeti Vizsgálat lefolytatásáról, és a Környezeti Értékelés javasolt tematikájáról

Ágó Mátyás (Érd Megyei Jogú Város főépítésze): A Közgyűlés az elmúlt évben határozatával döntött a volt lőtér területére vonatkozó településrendezési tanulmányterv elfogadásáról, és településrendezési szerződés megkötéséről. A tervezési szerződés alapját képező tervezési tematika megállapításához az elmúlt évben megkérték az akkor hatályos építési törvény, és OTÉK szerint megállapított államigazgatási szervek előzetes véleményét. A környezet védelméért felelős szervek előzetes nyilatkozatát kérték, hogy a településrendezési tervek módosítása kapcsán szükségesnek tartják-e a környezeti vizsgálat lefolytatását. Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a környezeti vizsgálat lefolytatását szükségesnek tartja. A kormányrendelet szerint a településrendezési terv kidolgozásáért felelős szerv, tehát az önkormányzat a környezet védelméért felelős közigazgatási szervek előzetes véleményének birtokában dönt a környezeti vizsgálat lefolytatásáról. A környezeti értékelést megfelelő jogosultsággal rendelkező szakember készítheti el, melynek költségviselője a területfejlesztő-tulajdonos. A Környezeti Vizsgálat tervi alátámasztó munkarésze a Környezeti Értékelés, melynek tematikájára a Közgyűlés tesz javaslatot

 

Venczel Ilona (lakos): Kérdezi, hogy a városnak nincs szüksége beépítetlen területre, érintetlen természetvédelmi területre. Kérdezi, hogy miért kell beépíteni azt a területet. Kérdezi, hogy hogyan fogják megoldani az autópályára való feljutást. Kérdezi, hogy hogyan fogják megoldani a vízszolgáltatást. Kérdezi, hogy a területet miért kellett eladnia a városnak.

 

Ágó Mátyás: A terület magánkézben van, régebben a honvédségé volt, ők adták el. A régi parcellázási terveken ez a terület lakóterületként volt feltüntetve. A 30-as években több zöldterületet is kiparcelláztak (pl. Tusculanum). A településrendezési szerződésben minden közműre nagyon pontos kikötés van.

 

Csárdi Antal (lakos): Kérdezi, hogy az önkormányzat részére felajánlott puffer terület tényleg karsztos terület-e, elfogja-e bírni a terület a pluszterhelést. Kérdezi, hogy a városrendezési szerződésben az önkormányzat milyen összegű fejlesztést vállalt. Kérdezi, hogy a terület nincs-e benne a 8002/2005-ös Környezetvédelmi Minisztérium tájékoztatójában megjelenő nyilvántartott jegyzékében.

 

Ágó Mátyás: A környezeti vizsgálat pontosan ezt fogja vizsgálni. A terület csatornázott lesz. Pontosan fel kell deríteni a területen lévő értékeket.

 

Szűcs Gábor (lakos): Az agglomerációs törvény szerint 5 km-en belül kötött pályás közlekedésnek kell lennie, ahhoz hogy a terület beépíthető terület legyen. Kérdezi, hogy hol van a kötött pályás közlekedés 5 km-en belül. Kérdezi, hogy a személygépkocsik hol fognak feljutni az autópályára. (Szerinte az Iparos út nem fogja elbírni a terhelést.) Kérdezi, hogy a beruházó ezzel kapcsolatban vállal-e valamit. Kérdezi, hogy ki fogja fejleszteni az (Parkváros tetején Törökbálint felé van egy út) utat. Kérdezi, hogy a beruházó az Esztergályos utca rendbetételén kívül mit vállal (terület átadáson kívül). A parkvárosi szolgáltató egységek iránt érdeklődik (óvoda, iskola), melyeket az új lakosok igénybe vennének (így se jó a parkvárosi helyzet ilyen szempontból). A terület jövőbeni vízellátásával, víztározó bővítésével kapcsolatban érdeklődik. Kérdezi, hogy a beruházó a csatornázáshoz, illetve a nyomóvezeték kicseréléséhez hozzájárul-e. A volt lőtér jelenlegi tulajdonosa offshore cég (Geopid Pld Kft felének a tulajdonosa egy Delaware-ben bejegyzett offshore cég. Kérdezi, hogy erről mit tud az önkormányzat.

 

Ágó Mátyás: Az önkormányzat tulajdonába kerülő terület feltétele (a szerződésben szerepel), hogy a jelenlegi bankkölcsönt le kell vennie arról a területről, külön helyrajzi számot kell kapnia.

 

Katona Lajos (lakos): Kérdezi, hogy honnan van a városnak 3 évente pénze arra, hogy új nyomóvezetéket építsen ki.

 

Dr. Havasi Márta (lakos): Kérdezi, hogy amikor megkötötték a szerződést, akkor az önkormányzat vizsgálta-e a kivitelező kft. vagyoni helyzetét, tulajdonosi körét, struktúráját. Kérdezi, hogy van-e garancia arra, hogy megépítik a lakóparkot. A társaság ellen APEH eljárás van folyamatban. Az ingatlan jelzálogjoggal terhelt, nem is kis összeggel. Kérdezi, hogy a jelzálogjog rendezése hogyan lesz.

 

Ágó Mátyás: Akkor lép életbe a szerződés, ha tehermentesítik az önkormányzat részére átadandó területet. Az önkormányzatnak nem érdeke, hogy tönkremenjen a cég.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt.

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria