erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2013
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2013. március 26.
2013.04.02. kedd 11:12

EMLÉKEZTETŐ

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

 

Az ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2013. március 26. 17:00 óra

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés nem határozatképes 3 fővel, de a megjelent tagokra, illetve lakosokra tekintettel megtartja az ülést. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Az Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület bemutatkozása

4.) Tájékoztató a 2013. március 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

5.) Egyebek

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Dorogi Viktor (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt időszakban 1 betöréses lopás történt a Bajcsy-Zsilinszky úton (üzlet), 3 alkalmi lopás (Asztalos utca, Kalotaszegi utca, illetve a Bihari utcában) és 1 személygépkocsi feltörés (Bihari utca) történt. A statisztikák alapján 2012-ben Pest megyében Érden volt a legjobb a bűncselekmények felderítési aránya.

 

Fülöp Sándorné: Kérdezi, hogy ez a testület megnövelt létszámának köszönhető.

 

Dorogi Viktor: Egyrészt annak is.

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Az Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület bemutatkozása

 

Szilágyi István (Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület titkára): Néhány szóban ismerteti az egyesületet, ami 2009-ben alakult meg, 2012. november óta vesz részt az egyesület munkájában. Az Érdi Újságban megjelent bemutatkozásuk után egyre többen keresik fel őket. Felhívja a figyelmet a megelőzésre. A legjellemzőbb esetek közé tartozik az internetes csalások – visszafizetésre nem kerül sor, hiába ígérik. A termékbemutatókra szervezett utazásokra a bemutatót tartó emberek a befolyásolásra nagyon értenek, leginkább az üdülési jogokkal különösen vigyázni kell. Az elmúlt időszakban sokan megkeresték az egyesületet a csatorna házi bekötésekkel kapcsolatban, a fogyasztóvédelmi egyesület véleményét kérve. Véleményük szerint az akkreditált mérnökök igénybevétele a jelenlegi jogi, pénzügyi és szakmai körülmények között a leginkább gazdaságos és biztonságos megoldás az ügyfelek számára. Szeretettel meghívja a jelenlévőket március 27-én, szerdán, 18 órától a Polgárok Háza Dísztermében tartandó fórumra, aminek a címe: A devizahitelesek gyakorlati lehetőségei a mai Magyarország jogi körülményei között. Előfordul a következő csalás is, amelyre oda kell figyelni: Nagyszülőket felhívnak, hogy az unokáját baleset érte és pénzre lenne szüksége, amiért egy barátját küldi el – meg kell bizonyosodni róla, hogy tényleg történt-e baleset.

 

Szabóné Vass Lenke (tag): Kérdezi, hogy az Érd-Kom Kft.-re érkezett-e panasz hozzájuk.

 

Szilágyi István: Nem érkezett.

 

Németh Antal (lakos): A Közmeghallgatáson a kéményseprő ipari szolgáltatást végző céggel való megállapodás felől érdeklődött. Eddig csak közleményeket hallott – az önkormányzat, illetve a Magyar Kémény Kft. részéről is. Kérdezi, hogy azóta született-e megállapodás – aminek szerinte nyilvánosak kellene lennie. 

 

Földes Ferencné (tag): Előre fizette ki a kéményseprésre az évi 2 alkalmat.

 

Szilágyi István: A jelenlegi szabályozás (január elseje óta) szerint ezt nem lehet megtenni. A fogyasztóvédelmi felügyelőségek kéményseprő kérdésben nem jogosultak eljárni.

 

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató a 2013. március 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat.

 

1, Javaslat a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátására vonatkozó megállapodás megkötésére – Javaslat az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 23/2005. (VII.1.) önkormányzati rendelet módosítására

Fülöp Sándorné: Érd Város Önkormányzata és az ÉrdKom Kft. között 2012. december 31-ig terjedő határozott időtartamra került megkötésre a települési szilárd hulladék kezelésére vonatkozó közszolgáltatási szerződés. Az új Hulladék törvény előírásait koncepcióváltás történt és figyelemmel a közbeszerzésekről szóló törvény azon rendelkezésére, mely az ún. „házon belüli” beszerzés esetén nem rendeli el közbeszerzési eljárás lefolytatását, megkezdődtek egy saját tulajdonú hulladékszállító cég létrehozásának előkészületei Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának, Diósd Nagyközség Önkormányzatának és Tárnok Nagyközség Önkormányzatának részvételével létrejött az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ÉTH Kft). A társaság cégbírósági bejegyzése 2012. november 13-án megtörtént. Az ügyvezető azonnal megindította a hulladékgazdálkodási engedély beszerzéséhez szükséges eljárásokat, a szükséges jóváhagyások és befogadó nyilatkozatok beszerzését, valamint a dokumentáció összeállítását.  Ennek eredményeként a társaság mára a tevékenység megkezdéséhez szükséges valamennyi engedélyt megszerezte, részére mind telephely, mind eszközpark rendelkezésre áll. Annak érdekében, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátását a Közgyűlés 2013. március 31-ét követően is biztosítsa, az ÉTH Kft-vel hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést kell kötni, valamint módosítani szükséges a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás kötelező igénybevételének tárgyában alkotott önkormányzati rendeletet. A hulladékgazdálkodási ágazatban a központi jogalkotás jelenleg is zajlik. A Htv. megalkotásával ugyan az alapok lefektetésre kerültek, de a részletszabályokat a törvény felhatalmazó rendelkezéseiből is kitűnően végrehajtási rendeletek sora fogja még meghatározni. A teljes joganyag kialakulásáig ezért nem új rendelet alkotására, hanem a meglévő rendelet csak a legszükségesebb mértékben történő módosítására tesz javaslatot, azzal, hogy a központi jogszabályok hatályba lépését követően, mind a közszolgáltatási szerződés áttekintésére, mind új rendelet alkotására is szükség lesz.

 

 

 

5. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Bor Ferenc (lakos): A Murányi utca páratlan oldalon a 120 cm szabvány járda akadálymentesen kiépíthető lenne – tehát a műszaki adottság adottak. Kérdezi, hogy ez mikor fog megvalósulni, hogy legalább a buszmegállóig eljuthassanak. A Cserhalmi utca jelentős részén van járda – a hiányzó részt pedig meg lehetne építeni ott is (kb. 150 méteres szakaszról van szó). A Bikszádi utcától egészen a Cserhalmi utcáig a páratlan oldalon ki lehetne építen ia járdát és így kulturált gyalogos közlekedést lehetne biztosítani (kb. 600 – 800 méter). Polgármester úr nyilatkozta, hogy nem szikkad el az út felületéről a csapadék – az út az nem szikkasztó. Ha rendezik az utcák felületét rendetzik, akkor legaláb a lejtést meg kellene adni, hogy ne pangjon rajta a csapadék, mert különben ez kátyúsodást, felfagyást okoz. A csapadékot ne szikkasszák el az út felületéről, hanem vezessék le.

 

Pap Katalin (lakos): A bizottsági ülések időpontja felől érdeklődik – mindig utólag tudják meg, hogy voltak. Kéri Fülöp Sándornét, hogy számoljon be a lakosoknak, hogy az elmúlt időszakban (például a 2012—es évben) a válsztókért mit tett, hogyan képviselte az érdekeiket.

 

Fülöp Sándorné: A bizottsági ülések nyilvánosak, a város honlapján a Mi újság Érden? Események, meghívók menüpont alatt megtalálhatóak rendszeresen.

 

Németh Antal: Elmondja, hogy ő is az interneten szokta figyelemmel kísérni a bizottsági időpontokat.

 

Szabóné Vass Lenke: Az utak helyreállítása felől érdeklődik.

 

 

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt.

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria