erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2013
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2013. április 23.
2013.05.02. csütörtök 11:17

EMLÉKEZTETŐ

 

Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzati üléséről

 

 

Az ülés helye: Teleki Sámuel Általános Iskola (2030 Érd, Törökbálinti u. 1.)

Időpont: 2013. április 23. 17:00 óra

 

Fülöp Sándorné (Dombos – Fenyves Parkvárosi Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés nem határozatképes, de a megjelent tagokra, illetve lakosokra tekintettel megtartja az ülést.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2013. április 25-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

 

Fülöp Sándorné: A körzeti megbízott elfoglaltsága miatt nem tud részt venni a mai ülésen, de a következőkről szeretné tájékoztatni a lakosokat. Az elmúlt időszakban a körzetben 5 betörés, 4 alkalmi lopás és 1 rongálás történt.

 

Fülöp Géza (lakos): Nehezményezi, hogy a körzeti megbízottak ügyfélfogadási időben nem tartózkodnak az irodájukban. Amikor valaki bejelentést tesz a rendőrségen és kimennek helyszínelni, akkor ne rögtön azzal kezdjék, hogy elmondják, hogy kinek a hívására mentek ki. Ezért se merik felvállalni a bejelentéseket a lakosok.

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató a 2013. április 25-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Fülöp Sándorné: Ismerteti a napirendi pontokat.

 

1, Javaslat az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 23/2005. (VII.01.) önkormányzati rendelet módosítására

Fülöp Sándorné: Az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló önkormányzati rendelet módosításának szükségességét az alábbiak indokolják. A Rendelet 34. §-a az avar és kerti hulladék égetésének szabályait az alábbiak szerint szabályozza:   

-         Avar és kerti hulladék égetése a város egész területén minden év február 15. és április 30. valamint október 15. és november 30. között engedélyezett. Tilos vasárnap és ünnepnapokon, illetve az azt megelőző napon délután 16 óra után, illetve, ha az illetékes miniszter fenti időszakban tűzgyújtási tilalmat rendel el.

-         Tilos az avar és kerti hulladék égetése az orvosi rendelők, hitéleti középületek, iskolák és óvodák, szociális intézmények 100 m-es körzetében munkanapokon 18,00 óra előtt, valamint hitéleti középületek esetében a szertartások ideje alatt is.

-         Érd Felső-Parkváros M7 autópályán túli területein tilos az avar és kerti hulladék égetése. Az avar és kerti hulladék égetésére csak vírusos, baktériumos, gombás vagy egyéb fertőzéskor kerülhet sor.

Ez utóbbi szabály fenntartása, amely Felső-Parkváros tekintetében általánosan tiltja az avar és kerti hulladék égetését, úgy gondolom mára már indokolatlanná vált. Ennek oka, hogy a tilalom elrendelésére 2005-ben a komposztálóláda telepítési program bevezetése miatt került sor, amely azonban már nem működik. Mivel Felső-Parkváros területén a komposztálóláda az avar és a kerti hulladék égetésének alternatívájaként szolgált, e lehetőség megszűntével semmi sem indokolja a város egyéb területeihez képest szigorúbb szabály alkalmazását, ezért annak hatályon kívül helyezésére tesz javaslatot.

 

Németh Antal (lakos): Nem tartja jó ötletnek az égetést, helyette a komposztálást javasolja. Szerinte Felső-Parkváros tűzveszélyes környék. Az égetéssel szennyező anyag jut a levegőbe (kárt okoz), használatlanul szerves anyagot égetünk el, amire a természetnek szüksége van. Az égetéssel önmagunknak is kárt okozunk. 100 kg kerti hulladékból 10 – 30 kg humuszt lehet létrehozni. 1 gramm humusz 50 gramm vizet tud megkötni. Tűzvédelmi, természetvédelmi, illetve egészségvédelmi szempontból is a komposztálást javasolja.

 

2, Javaslat Érd Megyei Jogú Város 2013. évi lomtalanítási ütemtervére

Fülöp Sándorné: Az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról, és a szervezett hulladékkezelési közszolgáltatást kötelező igénybevételéről szóló önkormányzati rendelet értelmében a közszolgáltató Éth Kft. évente egy alkalommal külön díj felszámítása nélkül köteles lomtalanítást végezni. A társaság elkészítette javaslatát a 2013. évi lomtalanítás ütemtervére vonatkozóan. Ennek keretében a város területét hat részre osztották fel. Az egyes területeket további két-két részre bontva (hétfő-kedd, illetve szerda-csütörtök) végeznék a lomtalanítást, a június 3. és július 10. közötti időszakban. A pénteki napokon az esetleges elmaradásokat pótolnák az adott területen.  A feladat elvégzésére a szükséges gépjármű kapacitást biztosítják, kizárólag a lomtalanításra. A lomtalanítás módszere nem változott: az ingatlan tulajdonosa a lomot kihelyezi az ingatlana elé, amelyet a szolgáltató innen gyűjt be. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az idén sem szállítják el az építési törmeléket és sittet, valamint a többlet kommunális, és a veszélyes hulladékot. A lakosságnál keletkezett személyautó gumi hulladékot viszont idén elszállítják, mert sikerült ez évre a költséghatékony kezelést megoldani. Nagyobb méretű gumihulladék (teherautó), valamint a veszélyes és egyéb hulladék leadására a hulladékudvarban lesz lehetőség, a szükséges engedélyek beérkezését követően. Erről a lakosságot tájékoztatni fogja az Éth Kft. A szolgáltató javasolja, hogy a Közgyűlés a kirakható hulladék mennyiségét ingatlanonként 2 m3-ben maximálja.

 

Burom Gabriella (lakos): Nehezményezi, hogy a 60 l, illetve 120 l kuka díja között alig van különbség (negyedévente még 1.000,- Ft se a különbség).

 

Fülöp Géza: Jónak tartaná, ha a szemétszállításnál bevezetnék a chipes rendszert.

 

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Fülöp Géza: Az M7-en túli területet (Aszfaltozó utca, stb.) a közterületfelügyelők többször is ellenőrizhtnék. Az árkokat is figyeljék. Kérdezi, hogy miért szüntették meg a szombati autóbusz járatot. Kéri, hogy állítsák vissza, vagy legalább az ófalusi buszjárat gyakrabban közlekedjen piaci napokon.

 

Burom Gabriella: Javasolja a közterületfelügyelőknek, hogy a tavaszi időszakban az illegális égetések miatt gyakrabban járőrözzenek. Kérdezi, hogy a Szendrői utcából lesz feljáró az M7-re, illetve buszjárat lesz az utcában. Az agyak kővel vegyítve az nem murva – nagyon sok helyen a környéken azzal murváztak. A Sóskúti út – Szendrői utca sarkán van egy 600 négszögöles terület, ahol játszóteret fognak építeni. Kérdezi, hogy ez igaz-e. Kérdezi, hogy az aszfaltos út építésébe a lakosoknka is be kell-e szállniuk anyagilag. Ősszel a Szendrői utcában az útépítés miatt 2 hársfa gyökerét elvágták – ezt már meg is vizsgálták, a múlt héten pedig a szemben lévő diófákat csonkították meg.

 

Fülöp Sándorné: A csatornázási projektekben szerepel a Szendrői utca aszfaltozása. Arról volt szó, hgoy a Kaltoszegi utcán lesz buszközlekedés addig, amíg a Lőcsei utat és a Szovátai utcát csinálják, de megoldottáék, hogy csak az út fél sávját kellett lezárni.  A Sóskúti út – Szendrői utca sarkán lévő területet rendbe tették és a lakosok megígérték, hogy a területet rendben fogják tartani, játszótér nem szerepel az elképzelésekben. Az aszfaltozás a csatornázási projekt keretében valósul meg, nem kell fizetniük a lakosoknak.

 

Burom Gabriella: Javasolja, hogy a Sóskúti út – Szovátai utca sarkára zebrát fessenek fel, nagyon veszélyes a közlekedés, az autósok a STOP táblát figyelmen kívül hagyják.

 

Fülöp Géza: Javasolja, hogy körforgalom legyen azon a helyen – hely van elég a megvalósíátásra, biztonságosabbá válna a közlekedés.

 

Földes Ferencné (tag): Kérdezi, hogy a Lőcsei út – Szovátai utca körforgalomnál lesz-e gyalogátkelőhely kialakítva, életveszélyes átmenni – 6 utca van. 

 

Németh Antal: A Törökbálinti utat a csatornázás miatt szakaszosan le fogják zárni és az autóbusz közlekedést a tervek szerint az Alsóerdősor utcára fogják terelni. Az Alsóerdősor utcára a Bajcsy-Zsilinszky útról autóbusszal befordulni nem könnyű, az utca alsó része nagyon keskeny – két személygékocsi is alig fér el egymás melett. Az utca szélén, a földes részén nagy gödrök vannak.

 

Földes Ferencné: Akkor egyirányúsítani kellene az Alsóerdősor utáct arra az időre.

 

 

 

Fülöp Sándorné: Megköszöni a részvételt.

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria