erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. április 21.
2011.05.30. hétfő 09:34

EMLÉKEZTETŐ

 

Érdligeti - Kutyavári Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

Az ülés helye: Széchenyi István Általános Iskola (2030 Érd, Diósdi út 95-101.)

Időpont: 2011. április 20. 18:00 óra

 

 

Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint

 

Kopor Tihamér (Érdligeti – Kutyavári Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 7 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Javaslat Érd Megyei Jogú Város gazdasági programjának elfogadására I. forduló

4.) A Föld Napja

5.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Kósa Imre (Körzeti megbízotti alosztály vezetője): Elmondja, hogy a körzeti megbízotti területek is változni fognak a településrészi önkormányzatokhoz alkalmazkodva.

 

Sipos Zsolt (körzeti megbízott): Elmondja, hogy a körzetben a vasútállomás és környéke (rongálás, falfirka, graffiti stb.) az a terület, ahol a közrendvédelemmel nagyobb gondok vannak. A vagyon elleni bűncselekmények az utóbbi időben megszaporodtak a Balatoni út alatti területen. A körzetben majdnem az összes újonnan kihelyezett utcanév táblát megrongálták. Kéri, hogyha valaki valami gyanús dolgot lát, az jelezze az Érdi Rendőrkapitányságon.

 

Rusz Lászlóné (tag): Örül annak, hogy egyre többet látja a rendőrautókat járőrözni. Ez ad egyfajta biztonságérzetet. 

 

Brinning Erik (lakossági érdeklődő): A volt CBA előtt két sávos úton majdnem minden éjszaka gyorsulási versenyek vannak.

 

Kopor Tihamér: Kérdezi, hogy van-e valami mód arra, hogy megakadályozzák például az utcanév táblák rongálását. Fontosnak tartja azt is, hogy minél nagyobb legyen a felderítés, mert az visszatartó lehet.

 

Sipos Zsolt: Az utcanév táblák rongálásának a 80 %-át a hétvégi időszakban a fiatalok követik el. A megelőzés nehéz. Várják a lakosság bejelentéseit.

 

Brinning Erik: Kérdezi, hogy van-e visszajelzés a bejelentőnek, hogy sikeres volt-e.

 

Sipos Zsolt: Általában vissza szoktak menni és elmondják, hogy mi történt az esetben.

 

Kopor Tihamér: Kérdezi, hogy a Tétényi utca – Sárd utca sarkán lévő kamerát állandóan figyelik-e, mert a Tétényi utcai papi földeken rendszeres szemétlerakás van.

 

Kósa Imre: A térfigyelő kamerákat figyelik. A szelektív hulladékgyűjtő szigetekre és környékére különös figyelmet fordítanak.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): Ismerteti a SZEM mozgalmat. Elmondja, hogy az odafigyelésen van a hangsúly és nem a megfigyelésen. Elmondja, hogy megalakult a Cigány Tanács és úgy néz ki, hogy ők érdemben tudják a rendőrség, illetve a polgárőrség munkáját is segíteni.

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Javaslat Érd Megyei Jogú Város gazdasági programjának elfogadására I. forduló

 

Kopor Tihamér: Ismerteti a gazdasági program főbb pontjait. A 2006-ban elindított I. Batthyány Program folytatása lesz ez. Az elkövetkező években a csatornázás lesz a városban a legjelentősebb beruházás. A csatornázás már elindult a városban, a szennyvíztisztító építésével. Fontos a helyi gazdaság fejlesztése. A város által fenntartott intézményrendszer – kormányzati szándékokkal egybehangolt – átalakítása és gazdaságos működtetése. A rendelkezésre álló források függvényében a felsorolt fejlesztési programok előkészítése, elindítása. A programban nagyon sok minden szerepel és ezeket biztosan nem fogják tudni 4 év alatt megvalósítani, de az irányt meghatározza a program és annak irányába fognak haladni.

 

Tóthné Tas Mária (tag): Javasolja, hogy a helyi kis vállalkozások, akik saját lakóingatlanukban végzik a tevékenységüket, azok kapjanak olyan kedvezményt, hogy ne az ipari, hanem a lakóingatlani négyzetméter árat fizessék adóként. Javasolja, hogy az önkormányzati tulajdonú bérleményekben a bérleti díjakat vizsgálják felül és egységesebb rendszert dolgozzanak ki. Javasolja helyi termelők árusítási rendszerének megteremtését és szabályozását.

 

A településrészi önkormányzat (7 igen szavazattal) támogatja a 3 javaslatot belevenni a programba.

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: A Föld Napja

 

Kopor Tihamér: A Föld Napja április 22-én van, de az mivel idén Húsvétra esik az Igazságügyi és Közigazgatási Minisztérium országosan május 21-én tartaná meg és erre a napra meghirdetett egy országos szemétszedő, várostakarító kampányt. Érd Megyei Jogú város is részt vesz ebben az országos takarítási kampányban. Kéri a településrészi önkormányzat tagjait, hogy mindenki legalább 2 személyt szervezzen be maga mellé erre a napra, illetve kérdezi a tagokat, hogy a két választókerületben hol van még problémás hely, amit meg kellene tisztítani. A papi földek területére (Sárd utca bal oldala, annak is a Tétényi úti oldala) sok illegális szemetet hordanak. A papi földek részben önkormányzati tulajdonban van, kb. 16 ha, a többi pedig magántulajdonban van. A vasút mentén pedig PET palackok sorát hordták.

 

Demjén Attila (tag): Kérdezi, hogy most kitakarítanak, de mi lesz később, helyet csinálnak az újabb szemétnek.

 

Leszák Ferenc (Széchenyi István Általános Iskola igazgatója): Elmondja, hogy az iskola tanulói minden évben a Föld Napján 12 frekventált utcán az iskola körül szemetet szoktak gyűjteni.

 

 

5. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Isépy Zoltán (tag): Megpróbál minél több embert mozgósítani a május 21-ei szemétgyűjtésre. Elmondja, hogy az ingatlanadót aránytalannak tartja, hogy egy nagy családos is annyit fizet, mint például egy kétfős gyermektelen család. A SZEM mozgalomba is próbálnak segítséget nyújtani.

 

Tóthné Tas Mária: Az ingatlanadó nagy része a bölcsődék, óvodák és iskolák fenntartására, működtetésére fordítódik és ezeket az intézményeket a nagy családosok és nem az egyedülállók veszik igénybe.

 

Brinning Erik: Az emberek többsége nem tudja, hogy az adót mire fordítja az önkormányzat. A szúnyogirtással kapcsolatosan érdeklődik, hogy tavalyi évben mikor volt és mennyibe került. Erről már többször érdeklődött és nem kapott választ.

 

Kopor Tihamér: Érd MJV Önkormányzata a 2010. évi csípőszúnyog gyérítési munkák elvégzésére a Rovért Rovar és Rágcsálóirtó Kft-vel (földi beavatkozás), valamint Gergely Air Légiszolgáltató és Export-Import Kft-vel (légi beavatkozás) kötött szerződést. A rendelkezésünkre álló számlák és teljesítésigazolások szerint a beavatkozások az alábbi időpontokban történtek:

 

Időpont

Vállalkozó

Leszámlázott összeg

2010.04.30.

Rovért Kft.

771 200

2010.04.30.

Gergely Air Kft.

647 190

2010.05.27.

Rovért Kft.

771 200

2010.06.12.

Gergely Air Kft.

1 721 250

2010.06.29.

Rovért Kft.

997 500

2010.07.10.

Gergely Air Kft.

1 721 250

2010.07.10.

Gergely Air Kft.

344 250

2010.08.13.

Rovért Kft.

834 325

 

 

Leszák Ferenc: Az egyirányusítás miatt a Jázmin utca, illetve Kakukkfű utcák rendbetételét kéri. Az iskolánál omlásveszély van, bedőlt a szomszéd kerítése.

 

Tóthné Tas Mária: Leadtak egy listát az útjavításokról és kérdezi, hogy azokkal az utcákat rendbe fogják-e hozni.

 

Szűcs Lászlóné: A Fürdő utcai patak áldatlan állapotára hívja fel a figyelmet.

 

Kopor Tihamér: Megköszöni a részvételt.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria