erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. október 13.
2012.02.15. szerda 11:02

EMLÉKEZTETŐ

 

Érdligeti - Kutyavári Településrészi Önkormányzat üléséről

Az ülés helye: Érdligeti Általános Iskola (2030 Érd, Diósdi út 101.)

Időpont: 2011. október 13. 18:00 óra

 

 

Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint

 

Kopor Tihamér (Érdligeti – Kutyavári Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 7 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot. Sajnálja, hogy a lakosság részéről nem nagyon járnak az ülésre – jó lenne jobban propagálni ezeket az üléseket.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

A körzeti megbízott egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni az ülésen, ezért a napirendi pont tárgyalására nem kerül sor.

 

2. NAPIRENDI PONT

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

A polgárőrség a népszámlálásban segédkezik, ezért a napirend pont tárgyalására nem került sor.

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Kopor Tihamér: Felsorolja a Közgyűlés főbb napirendi pontjait – a napirendi pontokhoz 1 – 2 mondatot fűz. A közterület rendelettel kapcsolatban a konténer kihelyezéssel kapcsolatban felmerült, hogy kinek kell bejelentenie – a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság ülésén se volt ebben egyetértés.

 

Tóthné Tas Mária (tag): Az új rendelet szerint, ha valaki konténert rendel, akkor előtte területfoglalási engedélyt kell kérni, és ha azt megkapja, akkor utána lehet rendelni és igazolni kell, hogy hány napra kérte. Szerinte a konténeres cégeknek kellene leadniuk – akár hetente is, hogy ő mikor és hova visz konténert, megkéri az engedélyt és a területfoglalási engedélyt beszámítja a konténer árába. Szerinte ez túl van bonyolítva és nem fogják betartani, be nem tartható szabályokat pedig felesleges hozni.

 

Császár Jánosné (lakossági érdeklődő): Amennyiben a konténeres cégnek kellene megkérnie a területfoglalási engedélyeket úgy ellenőrizhető, hogy hány helyre vitt konténert.

 

Demjén Attila (tag): Szerinte, ha a konténer rendelés ilyen herce-hurcával fog járni, akkor félő, hogy a szemét oda fog kerülni, ahonnan a Föld Napja alkalmával összeszedték a szemetet. Rákényszerítik az embereket arra, hogy ezt oldják meg máshogy.

 

Kopor Tihamér: Ha valaki a postaládáját közterületen helyezi el, akkor azért is közterület használati engedélyt kell kérnie.

 

Császár Jánosné: Kérdezi, hogy ki fogja ezt ellenőrizni.

 

Kopor Tihamér: Következetesen be kellene tartatni és ellenőrizni, akkor van értelme.

 

Percz Antal (tag): Szerinte közterületen senki ne helyezzen el semmit.

 

Császár Jánosné: Az Érdligeti Általános Iskola igazgatói pályázata felől érdeklődik.

 

Kopor Tihamér: 4 pályázó adta be a jelentkezését, akik közül 1 visszalépett, így jelenleg 3 pályázó van és az Oktatási és Művelődési Bizottság a két régi iskolaigazgató ellenében egy új, külsős pályázót támogatott 3:2 arányban, de erről majd a Közgyűlés fog dönteni. Több érv is szól amellett, hogy külsős kapja meg a megbízatást, például a kialakult ellentétek a két iskola között, ellenben a belső viszonyokat egy itteni ember ismeri jobban, szóval nehéz döntés lesz.

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Kopor Tihamér: Megdöbbenti a népszámláláshoz való hozzáállás, ami leginkább a tájékozatlanságból adódik. Több népszámláló is megbánta már, hogy elvállalta ezt a feladatot. Megemlíti, hogy elkezdődtek a csatornázási munkálatok a városban. A Zuhatag utcában már be is fejeződtek a munkálatok mindenki megelégedésére, az utca helyreállítása pedig szinte jobb állapotba került, mint ahogy volt. Az utcát egy napra se kellett lezárni. Úgy dolgoznak, hogy először a beállásokat csinálják meg a telkekre – addig az utca folyamatosan használható, miután ezek készen vannak az utca közepén 20 – 30 méteres szakaszokat kiásnak, lefektetik a csöveket, betemetik és mennek tovább.

 

Rusz Lászlóné (tag): Kérdezi, hogy vannak-e konkrét cégek, akik vállalják a bekötési munkákat. Az árajánlatok között nagy eltérések vannak.

 

Kopor Tihamér: Kéri az embereket, hogy ne kapkodjanak, kérjenek be több árajánlatot. Arra is figyelni kell majd, hogy sokan fognak próbálkozni.

 

Rusz Lászlóné: A Jácint utca 8. szám alatt és a Jázmin utca – Hérics utca sarkán lévő telkekre jobban oda kellene figyelni, rendbe kellene hozni, tartani őket – nagyon elhanyagolt állapotban vannak és ha minden igaz, akkor ezek önkormányzati tulajdonban vannak. 

 

Kopor Tihamér: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria