erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. január 17.
2012.03.30. péntek 10:24

EMLÉKEZTETŐ

 

Érdligeti - Kutyavári Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye: Érdligeti Általános Iskola (2030 Érd, Diósdi út 101.)

Időpont: 2012. január 17. 18:00 óra

 

Kopor Tihamér (Érdligeti – Kutyavári Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 7 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. január 26-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT:

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására a körzeti megbízott elfoglaltsága miatt nem került sor.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): Elmondja, hogy a Polgárőrség az ünnepek előtt nagy létszámban vett részt a járőrözésben – különös esemény nem történt. Az ünnepekre különösön rákészültek, többen felügyelték a rendet. A városközpontban lévő MÁV aluljáróval kapcsolatban elmondja, hogy kidolgoztak 5 kamerás rendszer kiépítésének a lehetőségét és elkezdték a tárgyalásokat a MÁV-val. A körzetben lévő általános iskola mind a Diósdi úti, mind a Túr utcai épületénél szokták ellenőrizni. A Jázmin utcában lévő iskolai területről vasakat loptak el.

 

Rusz Lászlóné (tag): Kérdezi, hogy sikerült elfogni a Jázmin utcai elkövetőt.

 

Macsotay Tibor: Többen voltak, de még nem sikerült elfogni az elkövetőket.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. január 26-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Kopor Tihamér: Felsorolja a Közgyűlés főbb napirendi pontjait. Elmondja, hogy Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése határozatban döntött a hatályos HÉSZ szöveges módosításáról. A határozat szerint a rendeletmódosítás célja az, hogy elsősorban a helyi kistermelők háztáji termékeinek közterületi értékesítése lehetővé váljon a városközpont két, jelentős gyalogos forgalmú helyén, az Európa sétányon és a Diósdi úti aluljáró feletti területen. A HÉSZ tervezett módosítása összhangban van az elfogadott Településfejlesztési Koncepcióval, mely a közúti forgalomtól elválasztott, városközponti gyalogos tengelyek erősítését tűzte ki célul. Igaz a város több területén is lehetne és szükség lenne őstermelői piacra, de ez most csak kísérleti jellegű lesz.

 

Metzger Béláné: A Bem tér is jó helyszín lenne és persze Érdligeten is kellene.

 

Kopor Tihamér: A napirendek között szerepelnek még az önkormányzati tulajdonú kft-k üzleti tervei. Nincsenek könnyű helyzetben, mert nagyon kevés a pénz. Az adórendelet módosítása is szerepel a jelenleg szabályozott telekadó mentességen felül, mentesítésre kerülne az adó megfizetése alól a magánszemély tulajdonában lévő, a Helyi Építési Szabályozási Terv szerinti TAK – telekcsoport újraelosztási kötelezettséggel érintett telek, a telek teljes területével.

 

Tóthné Tas Mária (tag): A Közép-Magyarországi Operatív Program keretében „Nevelési intézmények fejlesztése” című KMOP-4.6.1 kódszámú pályázati felhívásra a Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodája (Gyula utca) és a Kincses Óvoda Kutyavári Tagóvodája (Kutyavári utca) esetében pályázatot kíván benyújtani, melynek érdekében a pályázat előkészítési költségét a 2012. évi költségvetés terhére biztosítja. A főtéren lévő zöldterület locsolása sok pénzbe kerül – ívó vízzel locsolják a füvet, pedig ott az esővizet is össze lehetne gyűjteni.

 

Kopor Tihamér: A Bogó-ház sarkán ráadásul van is egy kút. Szerinte egy esővíz tározó medence megépítése megoldható lehetne.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Kopor Tihamér: A csatornázással kapcsolatban elmondja, hogy a belső bekötésre a szerződés megkötését ne kapkodják el. A meglévő emésztőgödröket is hasznosítani kellene valahogy, esővíztározóként jól lehetne használni őket.

 

Metzger Béláné: Kérdezi, hogy a városnak lett-e vaalmi haszna abból, hogy az iskolákat az állam finanszírozza.

 

Kopor Tihamér: Nem az állam fogja finanszírozni őket, állami kezelésbe állítólag 2013. szeptember 1-től fog kerülni, de még mindig sok a kérdőjel.

 

Rusz Lászlóné: A Diósdi úti Lépcsős ABC előtt parkoló autók részére kialakított leállónál a vízeleveztőn a kapcsok felszakadoztak. Kérdezi, hogy a rendbe tétele kinek a dolga, mert nagyon balesetveszélyes lett így.

 

Szénásy Zoltán (tag): A csatornázás utáni úthelyreállítás felől érdeklődik.

 

Kopor Tihamér:Ideiglenesen állítják helyre az utakat, 3 – 4 hónapos konszolidációs időszak van és utána lesz a végleges helyreállítás. Az utakat úgy állítják helyre, hogy amilyen út volt a csatornázási munkálatok megkezdése előtt, legalább olyan minőségű lesz.

 

Metzger Béláné: Nagyon jól megcsinálták az utat előttük is, de kimaradt az utca elején 8 – 10 méteres szakasz, amit a mai napig nem csinálták meg.

 

 

Kopor Tihamér: Megköszöni a részvételt.

 

 

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria