erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. május 15.
2012.08.16. csütörtök 15:57

EMLÉKEZTETŐ

 

Érdligeti - Kutyavári Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye: Érdligeti Általános Iskola (2030 Érd, Diósdi út 101.)

Időpont: 2012. május 15. 18:00 óra

Kopor Tihamér (Érdligeti – Kutyavári Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 7 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. május 24-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (7 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. május 24-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Kopor Tihamér: Ismerteti a májusi Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

1, Javaslat a helyi közösségi közlekedés normatív támogatásának igénybevételéhez szükséges nyilatkozat megtételére

Kopor Tihamér: Tájékoztató jellegű, a 2012. évi helyi közösségi közlekedés folyamatos biztosításához a fedezet rendelkezésre áll az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló rendelete alapján. Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a VOLÁNBUSZ Zrt. részére üzemeltetési-hozzájárulás címen a Magyar Államkincstártól kapott közlekedési támogatáson felül saját forrásból a 2011. évben nettó 25.671.032,- Ft+áfa összeget biztosított a helyi közlekedés folyamatos működtetéséhez.

2, Javaslat a Manófalva Gyermekház Nonprofit Kft.-vel megkötött szolgáltatási szerződés megszüntetésére

Kopor Tihamér: A felvételt kérők részére a napközbeni ellátást az önkormányzati bölcsődék biztosítani tudják, elutasításra az idei évben nem került sor. Fentiek miatt a következő nevelési évre nem indokolt a szolgáltatási szerződés fenntartása a Manófalva Kft-vel.

 

3, Javaslat közterületek elnevezésére

Kopor Tihamér: Rendelet szerint új utca nevét közterületként való lejegyzését követően egy éven belül meg kell állapítani, ezért időszerű, hogy a városközpont közösségi tere jelentőségéhez méltó elnevezést kapjon. Két név merült fel: Múzeum sétány, illetve Batthyány Fülöp sétány.

 

Császár Jánosné (lakossági érdeklődő): A Batthyány Fülöp sétány neki jobban tetszik, mivel a szobra is megtalálható a főtéren.

 

Kopor Tihamér: A tér is nevet fog kapni, de most nem arról kell dönteni.

 

Császár Jánosné: Esetleg lehetne Gesztelyi sétány.

 

Percz Antal (tag): Európa szerte egyedülálló múzeum működik ott, a Magyar Földrajzi Múzeum, ezért szerinte Múzeum sétánynak kellene elnevezni.

 

Demjén Attila (tag): Szintén a Múzeum sétányt tartaná jó ötletnek.

 

Kopor Tihamér: Szintén a múzeum sétány elnevezést tartaná a megfelelőnek.

 

Tóthné Tas Mária (tag): A Balázs Dénes sétányt javasolta a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottságon, de leszavazta a bizottság. 

 

4, Javaslat a Szivárvány Óvoda Alapító okiratának módosítására

Kopor Tihamér: A szabványelőírás a csoportszoba alapterületét 3,0 m2/főben, legalább 50,0 m2-ben, de legfeljebb 75,0 m2-ben határozza meg. Intézményeink közül a Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvoda csoportszobáinak nagysága nem felel meg a szabványban meghatározott alapterületi előírásnak, ugyanis a tagóvodában jelenleg négy csoportszoba található, melyek 21 m2, 34,2 m2, 30,5 m2, illetve 41,3 m2 nagyságúak. A szabványnak való megfeleltetés érdekében az alábbi megoldási lehetőség kínálkozik: 21 m2-es és a 34,2 m2-es csoportszoba egy szinten található, és mivel a két helyiséget csak egy gipszkarton fal választja el, azok összenyithatóak. E helyiségek egy csoportszobává alakításával az előírásoknak megfelelő nagyságú helyiséget nyerne a tagóvoda, amivel viszont a csoportszobák száma háromra csökkenne, és két óvodapedagógus és egy dajka csoport nélkül maradna.

 

5, Javaslat a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározása érdekében egyes önkormányzati rendeletek módosítására

Kopor Tihamér: Ismerteti az előterjesztés lényegét. A büntetést valamiféle alternatívával közösen tudja elképzelni. Szerinte alacsonyabbnak kellene lennie a büntetésnek és el kellene kapni valakit, nyilvánosságra is kellene hozni, ennek sokkal nagyobb hatása lenne, mint a fenyegetettségnek, amit nem szabnak ki. Szerinte a kéményseprő szolgáltatást a helyén kellene kezelni.

 

6, Javaslat Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 40/2011. (VI.29.) önkormányzati rendelet módosítására

Kopor Tihamér: Az Érdi Építészeti Nívódíj pályázati eljárás útján adományozható. A díj elnyerésére benyújtott pályázatokat Bíráló Bizottság értékeli. Az elismerés adományozásáról a Bíráló Bizottság dönt. Az elmúlt év során, sajnálatos módon, egyetlen, míg 2010-ben is csupán két pályamű érkezett. A Bíráló Bizottság döntése nyomán 2010-ben mindkét pályamű elnyerte a nívódíjat, 2011-ben azonban a nívódíj nem került kiadásra, a Bíráló Bizottság csupán dicsérő oklevél adományozását javasolta a korrekt mérnöki munkával, a gondos kivitelezéssel létrehozott alkotás számára. A Bíráló Bizottság több megállapítást is tett az elismerés adományozásának rendszerével kapcsolatosan: „Az érdeklődés hiánya a pályázatra benyújtott tervek számában nyilvánul meg, melynek egyfelől az építkezések számának visszaesése, a biztonsági kérdések, és a nyári „uborkaszezon”-ra eső pályázati határidő adhat magyarázatot.„ Az építkezések visszaesését, illetve a biztonsági kérdéseket nem tudjuk befolyásolni, de a pályázati határidő módosítása indokolt lehet. Az elismerés átadására ne a szeptemberi Érdi Napok rendezvénye adjon alkalmat, hanem a Bíráló Bizottság javaslatának megfelelő november elejei benyújtási határidőt követően a novemberi közgyűlés.

 

7, Javaslat a Nyári Napközis Tábor 2012. évi megrendezésére

Kopor Tihamér: Városunk 2003. óta minden évben megszervezi a Nyári Napközis Tábort az önkormányzat tulajdonát képező Favágó u. 93-105. szám alatti ingatlan területén. A szülők részéről a tábor működtetésére évről évre egyre nagyobb az igény, hiszen a szervező pedagógusok nemcsak napközbeni felügyeletet biztosítanak a gyerekek számára, hanem változatos programokkal teszik emlékezetessé a táborozást. A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2012. június 18. – 2012. augusztus 10. közötti időszakban szervezi meg és bonyolítja le a Nyári Napközis Tábort. A tábor díja: 4.570,- Ft/hét. A szabad férőhelyekre a nem érdi lakóhellyel rendelkező vagy nem érdi iskolában tanuló gyermekek esetében a fizetendő térítési díj önköltségi áron számolva 8.125,- Ft/hét.

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Kopor Tihamér: Felhívja a figyelmet, hogy 2012. június 2-án Ófaluban Szőlővirág ünnep lesz, amit a pincetulajdonosok szervezik és a nemzetiségek is részt vesznek rajta. Évről évre egyre színvonalasabb a rendezvény. Felelős tervezőt kell választani a csatorna bekötésre.

 

Jánosné (lakossági érdeklődő): A csatornázással kapcsolatban az átemelő szivattyúk felől érdeklődik (Ki fogja fizetni). A volt CBA területe felől érdeklődik, hiányolja, hogy Érdligeten nincs egy normális üzlet. Kérdezi, hogy mi lesz a telek sorsa. A Tárnoki úton busz fog járni – ezt már több éve mondják, de még mindig nem valósult meg.

 

Császár Jánosné: Kérdezi, hogy ki ellenőrzi a házi orvosokat, hogy rendelnek-e, tényleg ők rendelnek-e a rendelési idejükben. Mindenkit szeretettel meghív Pünkösd vasárnap a Városközpontban az Összefogás Egyesület székháza előtt tartandó gyereknapra. Megjegyzi, hogy a Duna utcánál lévő csapadékvízgyűjtőben szépen nő a fű.

 

Rusz Lászlóné (tag): Az Iszalag utca – Hóvirág utca sarkán lévő KRESZ tábla felől érdeklődik.

 

Szűcs Lászlóné (tag): Elmondja, hogy vasárnap délután az ófalusi Szent Mihály templomban szentmise volt a boldoggá avatásra váró (jövőre lesz) Bogner Mária Margitért.

 

 

Kopor Tihamér: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria