erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2013
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2013. január 23.
2013.07.24. szerda 15:54

EMLÉKEZTETŐ

 

Érdligeti - Kutyavári Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye: Érdligeti Általános Iskola (2030 Érd, Diósdi út 101.)

Időpont: 2013. január 23. 18:00 óra

Kopor Tihamér (Érdligeti – Kutyavári Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 6 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2013. január 31-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (6 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Sipos Zsolt (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az idősek elleni trükkös betörések száma növekedett. A besurranásokra jobban kellene figyelni. Az Érdligeti vasúti állomást folyamatosan rongálják, napról napra rosszabb állapotban van, 3 fő graffitist sikerült előállítaniuk.

 

Vulevity Mihályné (lakos): Az egyetlen járható útra Behajtani tilos táblát helyeztek ki. A Lótusz utcán lehet két irányba közlekedni, de nem fér el egymás mellett két autó sem. A keskeny utcának kellene egyirányúnak lennie.

 

Lakos: Kérdezi, hogy hogyan tud közlekedni a rendőrség az érdi utakon. A Szép Ilonka utca és az Alsóvölgyi út járhatatlanok. Ezek az utak baleset- és életveszélyesek.

 

Sipos Zsolt: Nagyon rosszul. Ideiglenes állapot.

 

Lakos: Nem látta, hogy a rendőrség ellenőrizne súlykorlátozás alatt álló utcában.

 

Lakos: Volt, hogy felhívta rendőrséget, hogy megvertek valakit baseballütővel előttük és azt mondták neki – biztosan hallották, hogy nő és éjjel tizenegy volt – hogy nézze már meg, hogy tényleg megverték-e és hogy mi van vele és ha történt vele valami, akkor hívja a mentőket.

 

Lakos: A nyár folyamán be akartak törni hozzá, a ház körüli hátsó lámpákat letépték, felhívta a rendőrséget éjjel tizenegykor és azt mondták neki, hogy szereltessen fel kamerát, mert az elhajtó erő.

 

Lakos: Az elmúlt 4 hónapban a Kaktusz utcában 4 db személygépkocsit tulajdonítottak el. Kérdezi, hogy hogyan tudják igazolni, ha kátyúba hajtottak, hogy tényleg ott történt.

 

Sipos Zsolt: Ha mellékúton kátyúba hajtanak, akkor meg kell állni, meg kell nézni, hogy milyen anyagi kár keletkezett. Hívják a rendőrséget, kimegy a közlekedési járőr. Fényképet kell készíteni a kárról, rendőri jelentést írnak róla. A kártérítési igényt, ha az útszakasz az önkormányzat felügyelete alatt áll, akkor az önkormányzathoz kell benyújtani. Az önkormányzat dönti el, hogy kinek a hibájából keletkezett és továbbítja felé. 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2013. január 31-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

4. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Kopor Tihamér: A településrész egyes részein rendesen végezték el a tömörítési munkálatokat. A Szép Ilonka utca felső részében tényleg nem jól végezték el. A csatornázás az Európai Unió által finanszírozott projekt és az önkormányzatnak létre kellett hoznia egy csatornatársulási gazdasági vállalkozást.

 

Lakos: Az Alsóvölgyi út majd minden héten 1 – 2 napra le van zárva. Ha pedig az út nincsen rendesen tömörítve, akkor miért nem teszneki ki rá súlykorlátozást. A csatornázási pénzek nagy részté a főválalkozók viszik el, mire az utolsó alvállalkozóhoz ér, aki elvégzi a munkát annak jut a legkevesebb. Az Alsóvölgyi út a környék vízgíűjtő területe. Leszivattyúzták a tavat, károkat okoztak a környezetben. Kérdezi, hogy miért nem készült hatástanulmány, miért nem ment ki egy vízügyi szakember megnézni az Alsóvölgyi utat. Egész nap mentek a szivattyúk, nagy zajt csapott az egész környéken.

 

Gellén István (lakos): Jogszabály szerint a csatornázás az önkormányzat kezéből nem adható ki. Ha ne madható ki, akkor ellenőrizni kell az ott dolgozókat. Arról volt szó, hogy a Kaktusz utcában a nyomott vezeték miatt az önkormányzat telepíti az átemelő szivattyúkat, de aztán kiszállt ebből az önkormányzat és fenyegető leveleket küld neki (amennyiben nem köt rá, amennyiben nem….). Amikor elkezdték építeni, akkor kiderült, hogy nem telepítik a szivattyút, hanem neki kell. A TESCO-ban lévő csatornázási kirendeltségben a szivattyú átemelőre 680.000,- Ft-os árajánlatot kapott, ami még nem is a legdrágább. A tervrajzokon nem szerepel sem a tervező, sem a kivitelező neve, sem telefonszám. Az a felelős, aki felvállalta ezt az egészet.

 

Lakos: Kérdezi, hogy mikor csinálnak végre valamit az Alsóvölgyi úttal. Azzal nem értek el sokat, hogy murvát szórtak le, gyalultak. Ha átmennek 50 mérterrel odébb és az már Diósd, ahol ugyanaz a terület, ugyanaz a talaj, ugyanaz az utca, ugyanaz a munka és mégis minden más. Meg kell kérdezni Diósdon, hogy ők hogyan csinálják, a kis utcák is rendben vanank. Több vállakozó ott hagyta már a csatornaépítést, mert nem fizették ki őket, lehet hogy azért mert nem végeztek jó munkát, de kérdezi, hogy ki bízta meg az embereket, mi alapján bízta meg őket.

 

Lakos: A Polgármesteri Hivatal Adó csoportjától levelet kaptak – fenyegető levelet, hogy nem fizetnek hozzájárulást, amire bevitte bemutatni a csekkeket, rossz helyrajzi számon volt nyilvántartva stb. A kiküldött levelet se a csatornatársulatnál, se az önkormányzatnál nem ismerték. Nem arról van szó, hogy rosszak az utak, hanem arról, hogy járhatatlanok az utak!

 

Lakos: Fontolgatják, hogy esetleg az ombudsmanhoz fordulnak, hogy vizsgálja felül az érdi  csatornázásást. A Kaktusz utcában műszaki melléfogások vannak, hogyha beüzemelik, akkor ott katasztrófa lesz. 2 millió Ft-os kárt okozott nála a csatornázás.

 

Kopor Tihamér: A csatornaépítő cégnek kötelező felősségbiztosítása van.

 

Lakos: A fő felelős az önkormányzat, mert nem ellenőrizte a munakvégzést, kiemelten kellett volna ellenőrizni. Az al-al-alvállakozók nem a műszaki előírást követtték, ahogyan ezeket a csatornákal le kell fektetni: homokágyban, tömöríteni, több helyen gumigyűrűt sem raktak. Kivették a földet, bele tették a csatornát, majd visszadobták a földet és sok helyen a gumigyűrűt is elfelejtették belerakni. Koordinálatlan a munkavégzés.

 

Vulevity Mihályné: Az önkrományzatnál féynképen bebizonyították neki, hogy az utcájukban domba felfelé folyik a víz.

 

Kopor Tihamér: Senkie nem kötelezhető arra, hogy a csatornatársulás tagaj legyen, hogy  rákössön a csatornára, de a következményeivel szembe kell nézni.

 

Lakos: Kéri, hogy ne csak a vállalkozók ingatlan adóját csökkentsék és módosítsák sávosan, hanem a lakosságét is.

 

 

 

Kopor Tihamér: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria