erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2013
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2013. február 20.
2013.07.24. szerda 15:57

EMLÉKEZTETŐ

 

Érdligeti - Kutyavári Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye: Érdligeti Általános Iskola (2030 Érd, Diósdi út 101.) ebédlő

Időpont: 2013. február 20. 18:00 óra

Kopor Tihamér (Érdligeti – Kutyavári Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2013. február 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

 

A településrészi önkormányzat a napirendi javaslatot (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

 

Sipos Zsolt (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az Érdi Rendőrkapitányságon a vezető beosztásban lévő kollégák leváltásra kerültek, frissítés volt. Több bűnelkövetőt fogtak el az elmúlt időszakban. Több közös akción vettek részt. Felhívja a lakosságot, hogy jobban figyeljenek oda, legyenek elővigyázatosabbak. Kéri, hogyha gyanús személyeket látnak, akkor azt jelezzék feléjük.

 

Balogh Bertalan (lakos): Az Érdligeti vasútállomáson tapasztalható áldatlan állapotokra hívja fel a figyelmet. Kérdezi, hogy térfigyelő kamerát miért nem lehetne ott is létesíteni. Az állomás nem funkciónál arra, amire tervezték, nem alkalmas várakozásra, mert átfúj rajta a szél. Nincs egyetlen egy nyilvános illemhely sem. Az elővárosi közlekedést nem úgy kellene fejleszteni, hogy egy megaállóért 50 km-es jegyet kelljen vásárolnia az utasnak. Mindenre csak ígéretek vannak, nem tesznek semmit.

 

Sipos Zsolt: Felvették már a főnökei a kapcsolatot a MÁV-val a térfigyelő kamera rendszerrel kapcsolatban.

 

Kopor Tihamér: Igaza van abban, hogy az a vasútállomás a város szégyenbe. Igyekeznek a MÁV-val folyamatosan tárgyalni.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2013. február 28-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Kopor Tihamér: Elmondja, hogy a januári ülésen a csatornaépítés, illetve úthelyreállításokkal kapcsolatban kérdések merültek fel, ezért is hívott meg a mai ülésre több szakembert, hogy számoljanak be a jelenlegi helyzetről. Ahol megfelelően tömörítették a földet, ott ez a csapadékos időjárás se okozott kátyusodást. November közepétől nem ildomos utakat felbontani, mert a téli időben ezeket nem lehet jól helyreállítani – ez most Érden is bebizonyosodott.

 

Kovács Péter Barna (projektvezető): Ahol elkészült a csatorna ott 2 okból nem lehetett az utakat helyreállítani: minimum 4 hónapos kötelező konszolidációt meg kell várni, visszatöltésre nem mindig alkalmas a talaj, rosszul tömöríthető, nincs megoldva a csapadékvíz elvezetés. A talajvíz mozgása is nagyon erős a városban – nemcsak a víz, hanem a talaj is vándorol. Van, hogy rosszul tömörítettek, rossz időben dolgoztak, a talaj még rosszabb lett a visszatöltés után, az építési hibák pedig összeadódnak. Az, hogy esetleg átmenetileg vannak hibák, az tényleg rossz a lakosságnak, de a végén minden jó lesz. A kivitelezők minden nap kapják a bejelentéseket, hogy hol kellene helyreállítást végezni. A végső ellenőrzés nagyon alapos. A kivitelezőnek mindig rendszeres tömörség mérésekkel kell bizonyítania a tömörítettséget – e nélkül nem veszik át a csatornát. Az ellenőrzésre külön rendelkezésre áll egy független mérőtársaság, akik ellenőrző méréseket végeznek. Minden csatornát víztartási próba után vesznek csak át. Nagyon jó felbontású kamerákkal készítenek képeket, minden négyzetcentimétert átvizsgálnak, méri a lejtést, nem lehet gödrös a csatorna. Egy lézeres mérővel az átmérőt is nézik. A végleges helyreállítás előtt teherbírási próbát is kell végezni. Az eredeti állapotban kell az utakat átadni. A károkozás szerinte elkerülhetetlen, a kivitelezőknek megfelelő felelősségbiztosítással kell rendelkezniük, állagfelvételeket készítettek. 3,2 km csatornát lehet rákötni. Csak a vizsgálatok befejezése után lehet átadásra felajánlani.

 

Hevér Dolores (lakos): A Kankalin utca ferde részén van 3 csatornaszem, közülük csak egyet sikerült a ferdecsíknak megfelelően beépíteni a talajba, a másik kettő vízszintesen helyezkedik el és ebből nagy baj lehet.

 

Réz Mihály: Az ideiglenes műszaki problémákat helyre fogják állítani. A bejelentéseket ki szokták vizsgálni.

 

Zubán Zoltán: Elmondja, hogy az Ügyfélszolgálat telefonon (06-23-223-061, illetve 06-80-630-036), e-mail-en, személyesen (Alispán utca 4.) is elérhető. Kéri a lakosokat, hogyha hibát észlelnek, akkor azt jelezzék feléjük. Elmondja, hogy az Ügyfélszolgálat indulása óta – 2012. szeptembere óta több mint 1.500 panaszt kaptak. Ezek közül több panasz megalapozott. Az Ügyfélszolgálat nem oldja meg a hibát, jelzi azt a kivitelező, mérnökök felé. Az ingatlanokat geodéták járják, őket is ellenőrizhetik az Ügyfélszolgálaton. Az akkreditált mérnökök felelősséggel tartoznak a munkáért. A város évente 3 millió m3 vizet (ivóvíz) fogyaszt el és ebből csak 300.000 m3 víz jut el a szennyvíztelepre.

 

Tóthné Tas Mária (tag): A Facélia utcát nagyon szépen csinálták meg.

 

Kopor Tihamér: A Talabor utcában szintén szép munkát végeztek.

 

Demjén Attila: A Tárnoki úton az Alsóvölgyi út és Kutyavári utca szakaszán kb. 50 métert visszaaszfaltoztak, a többi részét pedig nem. Kérdezi, hogy volt-e olyan, hogy ki kellett ásni egy-egy szakaszt, amiben hibát találtak.

 

Kovács Péter Barna: Igen. Sajnos volt olyan szakasz, amit

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Kopor Tihamér: A Pipacs utcában már harmadik hete vagy van, vagy nincs közvilágytás. Ígéretet tettek neki, hogy rendbehozzák, kéri, hogyha ez a jövő hétig mégse történne meg, akkor jelezzék neki, hogy tovább tudjank lépni az ügyben.

 

Szénásy Zoltán (tag): A Sárd utcába a patak partjára megint – ipari mennyiségben hordják a törmeléket stb.

 

Rusz Lászlóné (tag): A Jázmin utca nagyon kátyús és a személygépkocsik a járda egy részét használják és ezáltal töredezik a megépített járda.

 

Balogh Bertalan (lakos): Az Alsóvölgyi úti patak a Talabor utca felé – meg lehetne nézni mintavétellel, hogy ki mit enged bele és meg lehetne büntetni ezért.

 

 

Kopor Tihamér: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.21. szerda 16:00
Polgármesteri Hivatal II. emeleti tárgyaló
2018.11.22. csütörtök 09:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria