erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
Emlékeztetők
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2011. október 11.
2012.02.15. szerda 11:37

EMLÉKEZTETŐ

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye:ÉrdligetiÁltalános Iskola (2030 Érd, Túr u. 5-7.)

Időpont: 2011. október 11. 18:00 óra

 

Jelen vannak: mellékelt jelenléti ív szerint

 

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) A csatornázással kapcsolatos kérdések az ÉTV Kft.-hez

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

3.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

4.) Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

5.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: A csatornázással kapcsolatos kérdések az ÉTV Kft.-hez

 

Vékony Józsefné (tag): Kérdezi, hogy a Duna utca középső szakaszát miért hagyják ki a csatornázásból.

 

Horváth Attila (ÉTV Kft. beruházási főmérnök): A Duna utcai csatorna a rekonstrukciós keretéből kerül felújításra (kapacitásbővítés, akna felújítás, csőcsere).

 

Wolf István (lakossági érdeklődő): A Városközpontban a szennyvíz és a csapadékvíz elvezetés külön rendszeren van. Kérdezi, hogy tényleg külön vannak-e.

 

Horváth Attila: Igen külön van. Elmondja, hogy a kollegák folyamatosan derítik fel az illegális csapadékvíz bekötéseket. Ófaluban az idei évben az alábbi munkálatokat végezték el: Alsó utca – Karolina utca sarkán acél csőcsere, Felső utcában régi vezeték átkötése újra, Felső utca és széles utca közti csőcsere, Szabadság tér teljes csőcsere. Az Érdligeti részen az alábbi munkákat végezték el az idei évben, csőcsere, régi rossz állapotban lévő azbeszt csövek voltak: Csermely utca, Forrás utca, Néra utca, Nyárád utca, Mura utca, Nyitra utca, Zsil utca, Bodrog utca, Hernád utca, Maros utca.

 

Vékony Józsefné: A Duna utcában 30 éves csövek vannak és az utóbbi hónapokban kétszer is volt csőtörés.

 

Horváth Attila: A csőtörések a száma az utóbbi csökkent, mert egy nagy nyomásszabályzót építettek be. A bekötések voltak rosszak.

 

Antunovits Antal: Az Erzsébet utcai helyreállítási munkálatai felől érdeklődik. Szerinte azt a munkát nem kellett volna átvenni.

 

Wolf István: Az Elvira utcai tűzcsap felől érdeklődik.

 

Ba Ferenc (tag): Kérdezi, hogy miért kerül olyan sokba a vízóra plomba. Elmondja, hogy a 6 évvel ezelőtti vízveszteség olyan 35 – 37 % körüli volt, ami mára lement 15 % körüli értékre, mert most már a mérőt nem lehet a mérőt manipulálni.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Kertész Balázs (körzeti megbízott): Az elmúlt időszakban a Stop Shopban rablás történt, idős hölgytől vették el a táskáját. Az elkövetőt sikerült elkapni. Ófaluban a gépkocsi feltörések száma megnőtt. A csatornázási munkálatok elkezdődtek és mindenkitől türelmet kér, a Budai úton a MOL kútig reggelente a forgalom akadozik. A TESCO parkolójában pedig fa tolvajokat fogtak.

 

Vékony Józsefné: A TESCO parkolójában a szöges módszerre hívja fel a figyelmet, az autók hátsó kereke alá szögeket szórnak.

 

Wolf István: A múlt hónapban említett esti száguldozások továbbra se szűntek meg. A Balatoni utca és a Sárd utca sarkán lévő balesetveszélyes helyzetre hívja fel a figyelmet.

 

Antunovits Antal: A TESCO parkolóban jobban kellene figyelniük.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről 

 

A polgárőrség a népszámlálásban segédkezik, ezért a napirend pont tárgyalására nem került sor.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2011. október 20-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Antunovits Antal: Ismerteti az október 20-ai Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

 

Vígh Szilvia (tag): Kérdezi, hogy miért jó integrálni a gyerekeket, nincs számukra külön óvoda.

 

Csibrák Csaba (tag): Nincs. Nincs számukra külön iskola és óvoda sem.

 

Kőrösi Jánosné (tag): Nem tartja jó ötletnek az integrálást, nincs helyén a gyerek.

 

Vígh Szilvia: Kérdezi, hogy egy zebra létesítése tényleg olyan sokba kerül.

 

Antunovits Antal: Igen, hiszen nemcsak a felfestésről van szó, meg kell világítani, megtervezni, védősáv kialakítása stb.

 

Csibrák Csaba: Szerinte az ingatlanok bérbe adásánál lehetne alkalmazni azt a díjat, ami az adó m2 ára.

 

Ba Ferenc: A szelektív hulladékgyűjtők száját megnagyobbítják, hogy a papír hulladékot kiszedjék.

 

Vígh Szilvia: Azért, mert cserépkályhába lehet préssel papírtéglát csinálni, és a fűtőértéke körülbelül annyi, mint a fa brikettnek.

 

Martin Norbert (tag): Kérdezi, hogy mivel új közterület rendeletet alkotnak, akkor nem kerülhetne-e bele, hogy a játszótereken ne lehessen dohányozni.

 

Wolf István: Úgy tudja, hogy ahol gyerekek tartózkodnak, ott tilos dohányozni és ez országosan szinten van, ezért nem kell belevenni a rendeletbe.

 

Antunovits Antal: Sokkal jobban zavarja a csikkeknél az, hogy a lakótelepiek nem szedik össze maguk után a kutyák által hátrahagyott szemetet.

 

 

5. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Wolf István: Szerinte az elég szomorú bizonyítvány az önkormányzatra nézve, hogy 5 év alatt nem talált megoldást a sportcsarnokról működésére.

 

Antunovits Antal: Nincs, aki az üzemeltetési költségeket vállalná.

 

Vígh Szilvia: Kérdezi, hogy mi van a Hivatalnok utcában lévő bombával.

 

Radeczky Andrásné (tag): Kimentek hozzá (jegyzőkönyvet vettek fel), megmutatta, hogy hol van a bomba és majd telefono fogják keresni, hogy mikor mennek ki a tűzszerészek.

 

Wolf István: Nehezményezi, hogy a Polgármesteri Hivatal környéke tiszta, rendben tartják, de a STOP SHOP-tól a TESCO-ig egyáltalán nem takarítják.

 

Antunovits Antal: Miért is nem. Mert mindenkinek a saját üzlete előtt rendet kellene tartania és azon a szakon egyik üzlet éri a másikat, az ő feladatuk lenne.

 

Wolf István: A Budai úton lévő motorboltosnak többször szólt már, hogy a motorokat ne a járdára tegyék, mert nem tudnak elmenni a gyerekek az iskolába, illetve a kismamák a babakocsikkal és a közterületen tartja a motorokat.

 

Antunovits Antal: A közterület használatért fizetnie kellene.

 

Wolf István: Amikor vállalkozást nyitott, akkor kötelezték arra, hogy parkolót biztosítson. A Budai úton a lambériásnak nincs parkolója, a TEX-Elektro üzleteiben szintén nincs parkoló. Valaki megtervezte, valaki jóváhagyta, valaki pedig átvette. Nincs egyenlő bánásmód. Kérdezi, hogy hogyan kapták meg a működési engedélyt. A bútor boltossal ellenben betartatták a jogszabályokat.

 

Vékony Józsefné: Kérdezi, hogy a szomszédjában működő (Duna utca 36.) autószerelő műhely hogyan kapta meg a működési engedélyt, amikor nem tett eleget minden előírásnak (pl. árkot nem takarította ki, járda). Tavaly adták meg neki a működési engedélyt. Kérdezi, hogy mi határozza meg, hogy az egyiktől mindent megkövetelnek, a másiktól pedig semmit.

 

Antunovits Antal: Javasolja, hogy a következő Településrészi Önkormányzati ülésre hívják meg a Polgármesteri Hivatalból Egri Erikát a Lakosság-szolgálati Iroda, Építéshatósági Csoport vezetőjét, hogy ezeket a kérdéseket feltehessék neki.

 

Wolf István: Kérdezi, hogy mikor nyitják meg a Földrajzi Múzeum felső szintjét. Szerette volna megnézni, de az volt kiírva, hogy műszaki okok miatt zárva.

 

Antunovits Antal: Pedig az működik. A Szakorvosi Rendelőintézet előtt akkor csinálja meg Martonosi János a járdát, hogyha a telkén épülő Egészségház parkolói férőhely számát hárommal csökkentik és így megkapja az építési engedélyt.

 

Wolf István: Kérdezi, hogy a Budai úton lévő CBA áruháznak van-e parkolója.

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. október
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Felhívások
Meghívó
2018.10.24. szerda 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.24. szerda 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.10.25. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria