erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. január 18.
2012.06.20. szerda 08:52

EMLÉKEZTETŐ

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

Az ülés helye: ÉrdligetiÁltalános Iskola (2030 Érd, Túr u. 5-7.)

Időpont: 2012. január 18. 18:00 óra

 

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. január 26-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Andorkó Tibor Gyula (körzeti megbízott): Az ünnepek alatt rendkívüli esemény nem történt. Szezonális bűncselekmények történtek: falopás, hétvégi telkek feltörése. Várják ezzel kapcsolatban a lakossági bejelentéseket. A falopások a Pilisi Parkerdőnek évek óta nagy károkat okoznak.

 

Antunovits Antal: Kérdezi, hogy a lakótelepen, a nagy játszótéren lévő kamera üzemel-e.

 

Andorkó Tibor Gyula: Igen, üzemel.

 

Antunovits Antal: Akkor, hogy lehetséges az, hogy ott 2 játékot is majdnem tönkre tettek.

 

Kőrösi Jánosné (tag): A gáton is határozott autónyomok mutatnak a 6-os fele. Összehangolt akció, figyelőszolgálatra lenne szükség.

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről 

 

Pálházy Imre (Érdi Polgárőrség Ófalusi vezetője): Elmondja, hogy a Polgárőrség az ünnepek előtt nagy létszámban vett részt a járőrözésben – különös esemény nem történt. Az ünnepekre különösön rákészültek, többen felügyelték a rendet. Az új év rosszul kezdődött, egyre több a vagyon elleni bűncselekmény. Az ófalusi temetőnél még mindig sok bűncselekmény történik, vizsgálják térfigyelő kamera felszerelésének lehetőségét. Elmondja, hogy új személygépkocsikhoz jutott a polgárőrség, 2 db Suzuki Ignist, amiket megköszöni a segítséget Antunovits Antalnak és T. Mészáros András polgármesternek. Elmondja, hogy észre lehet venni, hogy a vasnak jó ára van. A hegyoldalban vágják a fákat és senki nem foglalkozik vele, ha bejelentés jön, akkor mennek. A rendőrséggel nagyon jó a kapcsolatuk.

 

Kőrösi Jánosné: Elmondja, hogy a Szapáry pince egyik ajtaját teljesen kibontották.

 

Vékony Józsefné (tag): Kérdezi, hogy az utcatábla rongálókat sikerült elfogniuk.

 

Pálházy Imre: Sajnos nem. A város szélére kikerült rovásírásos táblát is egy hét alatt lefújták.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. január 26-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

Antunovits Antal: Ismerteti Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

 

Kőrösi Jánosné: A SPAR körforgalom előterjesztéssel kapcsolatban kérdezi, hogy a Tervtanács az ilyen fajta szabályozásokat meg szokta tárgyalni.

 

Csibrák Csaba: Kérdezi, hogy mit jelent az, hogy TAK-os terület.

 

Kőrösi Jánosné: Az iskolaigazgatói pályázatokat szerinte 1 évre kellene intézményvezetőt kinevezni az oktatási rendszer átalakítása miatt. Kérdezi, hogy hány évre választják az igazgatót.

 

Csibrák Csaba: Érti a logikát, de nem biztos, hogy a város átadja az oktatási intézményeit az állam kezelésébe. Kérdezi, hogy az egészségügyi intézményeket is elviszi az állam.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Szűcs Gábor (lakossági érdeklődő): A Pedagógiai Szakszolgálat épületének jövőbeli sorsa felől érdeklődik. A lakótelep és környékénél mi a kettős mérce a városban, miért nem takarítja az ÉKF, ahogy például az érdligeti játszótéren.

 

Antunovits Antal: Nem tud még semmit mondani. A lakóteleppel kapcsolatban rosszak az információi, nem az ÉKF, hanem a lakók vágják a füvet, szedik a szemetet. Az érdligeti játszótéren térfigyelő kamera működik. Az ÉKF sokat dolgozik a közterületeken. Az ifjúság megnevelése a szülők feladata kellene, hogy legyen. A lakótelepen a hó eltakarítás az ÉKF feladata.

 

Szűcs Gábor: Ha lombgyűjtési akciót hirdet, akkor ahhoz szívesen csatlakozna. Az elnök úr személyes véleményére kíváncsi a Pedagógiai Szakszolgálattal kapcsolatban.

 

Antunovits Antal: Ha nem lenne rá szükség, akkor nem lenne. Szedd magad mozgalmat már hirdettek a lakótelepen, arra kb. 5 ember jelent meg és abból is 2-en az Ágnes utcából. Az Ifjúsági Klub is szervezett szemétgyűjtési akciót a lakótelepen, ami sikeresnek bizonyult.

 

Csibrák Csaba: Megyei jogú városnak kötelező feladata.

 

Érdi István (lakossági érdeklődő): A lakótelep vannak, akik összeszedik a szemetet, a gallyakat, csak nem tudják hova tenni. A bölcsődénél hiányzik a korlát teteje. A postával szembeni járda állapota kritikán aluli. Tettek javaslatot arra, hogy a lakótelepen is legyen körzeti megbízott, így napi kapcsolatban lehetnének a lakosokkal.

 

Antunovits Antal: Látja, hogy a Stop-Shop-nál vattacukrot és gesztenyét árulnak. Érdeklődik, hogy engedéllyel árulja-e. A piacról eltűntek a faárusok.   

 

Kőrösi Jánosné: Elmondja, hogy egyik érdi lakos mesélte, hogy fizeti a biztosítást, és amikor a nagy esőzés volt és a pincékben hónapokig állt a víz, akkor a biztosító azt mondta, hogy nem fizet, mert az óvárosi rész egészen az óvodáig a biztosító nyilvántartásában ártérként szerepel. Szerinte, ha ez így van, akkor ez tisztességtelen. Kérdezi, hogy akkor miért kötnek rá biztosítást. Kérdezi, hogy ami nem ártér az a biztosítónál miért ártér. Az óvárosi sportpályára építendő öltöző felől érdeklődik. A sportpályához nincs út. Ha utat ki akarnak alakítani, akkor osztatlan közös tulajdonon keresztül kell vinni. Fákat engedély nélkül vágtak ki. Kérdezi, hogy a terveket miért nem viszik a Tervtanács elé. Kérdezi, hogy a költségvetésben szerepelni fog-e az óvárosi műemlékvédelemre szánt pénz. Sajnos a Bástya fal is reped. Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium a szalagavatóra budaörsi sportcsarnokot bérelte ki – egy megyei jogú város gimnáziuma.

 

Antunovits Antal: A Közgyűlésen a polgármester befogadta a módosító javaslatát. Tornaterme nincs a gimnáziumnak, ugyanaz a tornaterem, ami 1962-ben.

 

Ba Ferenc (tag): Javasolja, hogy a lakótelepen működő Ifjúsági Klub ne szűnjön meg.  

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt.

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.10. hétfő 10:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.10. hétfő 17:30
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.11. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria