erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. április 19.
2012.10.26. péntek 08:49

EMLÉKEZTETŐ

 

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

Az ülés helye: ÉrdligetiÁltalános Iskola (2030 Érd, Túr u. 5-7.)

Időpont: 2012. április 19. 18:00 óra

 

 

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 10 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. április 26-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

4.) Egyebek

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (10 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

1. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Kertész Balázs (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt hónapban a körzetben a vaslopások száma nőtt. A volt mézüzemből alumíniumot vittek el (milliomos a kár). Volt a környéken 1 gépkocsi feltörés, bombariadó volt a Termál Hotel Ligetnél, 4 betörés, 1 aggregátorlopás, a Judit utcában a melléképület égett le, illetve a Budai úton az egyik ékszerüzletet próbálták kirabolni. 2012. április 15-én életbe lépett az új szabálysértési törvény.

 

Lakosok: Az Ondava utcában történtek felől érdeklődnek.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről 

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség vezetője): Elmondja, hogy Érdligeten rendszeresen látogatják az Idősek otthonát. A lakossági fórum óta az illegális beköltözőkről, lakásfoglalókról folyamatosan kapják az észrevételeket. A piacot is fokozottan ellenőrzi a polgárőrség.

 

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. április 26-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

Antunovits Antal: Ismerteti Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

 

Vékony Józsefné (tag): A Duna utca 38. vagy 40. sz. önkormányzati ingatlan – kérdezi, hogy tud-e erről a város, miért nincs rendben tartva.

 

Martin Norbert (tag): Az iskolai tehetséggondozásos pályázattal kapcsolatban elmondja, hogy a benyújtási határidő május 7-re változott, a beadási sorrend szerint nyernek a pályázatok. Kérdezi, hogy az önkormányzat az iskolákat a pályázatokról tájékoztatják-e, illetve a pályázatok elkészítésében a Polgármesteri Hivatal ad-e segítséget.

 

Bércesi Tibor (tag): A Beliczay-szigeten is van egy nagy tölgy, amit talán szintén védetté lehetne nyilvánítani (Csónak utca – Varjú utca között).

 

Csibrák Csaba (tag) Kérdezi, hogy a Beliczay-sziget benne van a Natura 2000-ben.

 

Antunovits Antal: Benne van, tehát védett az egész terület.

 

Kőrösi Jánosné (tag): Javasolja, hogy a Közgyűlés vegye le napirendről a „Javaslat a II. világháborúban elesett érdi katonák emlékére hősi emlékmű állításának támogatására”-t. A hozzátartozók érdekeltjeivel nem egyeztettek.

 

Bércesi Tibor: A napirend előterjesztőjének javasolja az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletet 57. §-t. Tetszenek a tervek, de kérdéses, hogy erre most van-e ennyi pénze a városnak. Ófaluban felújításra vár az Artézi kút, a Gazdatiszti Ház, a kápolna, a támfal stb. Kérdezi, hogy aktuális-e most az emlékmű, nem biztos, hogy ezzel kellene kezdeni.

 

Antunovits Antal: A városnak elmaradása, nagy adóssága van az emlékművel, más településen ezek az emlékművek már régen megvannak.

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

Szabó József (lakossági érdeklődő): Kérdezi, hogy a Duna utca és a Sulák árok közé betervezett-e vízelvezető árkot a vasút.

 

Antunovits Antal: Az ófalusi Szent Mihály templom felújítására 32 millió Ft-ot adott az önkormányzat. Kérdezi, hogy ki felügyelte az önkormányzat részéről a munkát, ki ellenőrizte a számlákat, a közbeszerzésen a legalacsonyabb ajánlat nyert-e.

 

Németh Antal (lakossági érdeklődő): Kérdezi, hogy mennyi volt az artézi kút javára rendezett jótékonysági koncert bevétele.

 

Antunovits Antal: A koncert bevétele 1,2 millió Ft volt. Április 25-én 15 órától a Városi Galériában lesz egy bemutató a tervekről. Április 20-án a Zöld Tagozat szervezésében a főtéren szelektív hulladékgyűjtési road-show lesz. Kérdezi, hogy a Hulladékudvar nyitvatartási rendjét miért azután változtatták meg, hogy a helyi sajtóban megjelent a nyitvatartási idő. (Minden második szombaton van csak nyitva.)

 

Bércesi Tibor: Amikor az önkormányzat Hudák Mihálynak eladott egy pincét, akkor azt szavazta meg a településrészi önkormányzat, hogy az összeget az artézi kút felújításra fordítsák. A minaret környékéről fogy a kerítés.

 

Radeczky Andrásné (tag): Kérdezi, hogy mikor lesz a zöldjárat. Kérdezi, hogy mi lesz az érdi piaccal. Érdeklődik, hogy a Magyarok vására, illetve ahhoz hasonló vásárokon miért olyan magas a helypénz Érden. A környező településeken kb. csak a felébe kerül. (10.000,- Ft helyett 5.000,- Ft).

 

Vékony Józsefné (tag): Kérdezi, hogy az önkormányzati telkek csatornázva lesznek-e. Megköszöni a híd takarítását.

 

Németh Antal: Az Érdligeti Általános Iskola fenntartó váltása felől érdeklődik (baptisták).

 

Csibrák Csaba (tag): Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium iskolaigazgató pályázata felől érdeklődik.

 

Antunovits Antal: A Halla ház belső udvarának tetőjét kikezdte a szél, a volt II.Lajos Általános Iskola tetejének paláit, kúpjait is láthatóan rongálja az idő.

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria