erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. május 17.
2013.01.10. csütörtök 13:59

EMLÉKEZTETŐ

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

Az ülés helye: Nevelési Tanácsadó (voltII. Lajos Általános Iskola) (2030 Érd, Fő u. 42.)

Időpont: 2012. május 17. 18:00 óra

 

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. május 24-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

4.) Egyebek

 

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Kertész Balázs (körzeti megbízott): Bemutatja kollegáját, Bódi Gergőt, aki az új járőrtársa lesz, a körzeti megbízotti irodájuk fejlesztés alatt van és nemsokára működni fog, így többet lesznek Ófaluban. Elmondja, hogy az elmúlt időszakban 3 betörés, Járom utcában személygépkocsi feltörés, Duna parton ellopott személygépkocsit találtak, Érdligeten 1 lopás, Kerülő utcában vízórát loptak. A Szent Mihály templomból a kereszt tartó vasat elloptak. A TESCO parkolóban figyelni, felhívja a figyelmet, hogy aki a Duna parton sétál, az figyeljen az értékeire. Az alábbi telefonszámokon lehet elérni a rendőrséget, illetve a körzeti megbízottakat: 06-20-911-2896, 06-23-365-007, 107, 112.

 

Lakosok: A temető környékén majdnem minden házba betörtek. A Fő utca, Duna utca, Külső-Római úti gyorshajtásokra hívják fel a figyelmet.

 

Bércesi Tibor (tag): Szerinte városszerte fekvő rendőröket kellene létesíteni. A Templom téren az egyik ház kiskapuját kiemelték a helyéről.

 

Kőrösi Jánosné: Kérdezi, hogy a Kastély utca végén és a II. Lajos szobor környékén működik-e, van-e kamera. Az autósiskolák, illetve jogosítvány megszerzése felől érdeklődik.

 

Kertész Balázs: Van és működik is a kamera.

 

Martin Norbert (tag): A TESCO parkolóban tartott driftezés felől érdeklődik.

 

Kertész Balázs: Beszéltek velük, sportolók, akik találtak maguknak gyakorlásra alkalmas terepet. Megkérték őket, hogy próbálják kicsit halkabban gyakorolni.

 

Lakosok: A piac területén a murván is rallyznak. Az M6-os felé a szántóföldön pedig krosszoznak.

 

Csengeri Attila (lakos): A kerékpáros rendőrségi járőrözés felől érdeklődik. Kérdezi, hogy Érden milyen önkormányzati intézménynek, alapítványnak lehetne felajánlani a rendőrség részére kerékpárokat járőrözésre (Ófalu, sétálóutca, lakótelep, Érdliget). 2 cég is ajánlana fel járműveket (cég, civil szervezet nem ajánlhat fel a rendőrségnek).

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről 

 

Macsotay Tibor (Érdi Polgárőrség elnöke): A fekvőrendőr elavult, inkább virágokkal, virágládákkal kellene lassítani a forgalmat, mint például Törökbálinton. Akkor van eredményes munka, ha kevés a papírmunka. A polgárőrség hamarosan 2 robogót és egy terepjárót fog vásárolni, amiket Ófaluban is fognak használni. Felhívja a figyelmet, hogy a nem lakott ingatlanokra figyeljenek oda, nehogy illegálisan beköltözzenek oda.

 

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. május 24-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Antunovits Antal: Ismerteti Közgyűlés főbb napirendi pontjait. Megköszöni Pócsiné Sivák Erzsébetnek, hogy megtisztelte jelenlétével az ülést és elmondja, hogy Wallenberg díjat kapott. Megköszöni Martin Norbertnek, hogy felhívta az óvodafejlesztési pályázatra a figyelmet. Ezt az önkormányzat Pályázati Csoportja is észrevette és készül is az előterjesztés a Közgyűlésre.

 

 

Az Óvárosi-Érdligeti Településrészi Önkormányzat 8 igen szavazattal egyhangúlag javasolja az óvodai pályázatra a Kincses Óvoda Ófalusi Tagóvoda, Tündérkert Óvoda és a Tállya utcai Tagóvoda is pályázzon

 

 

 

Pócsiné Sivák Erzsébet (Kincses Óvoda, Ófalusi Tagóvodájának vezetője): Elmondja, hogy az óvodába jelenleg 80 gyerek jár, akik közül 11-en cigányok. A 80 gyerekből 26 2h-s gyerek, 8 – 10 3h-s gyerek. Fogadják az egy helyi értelmes fogyatékos és az autisztikus tünetekkel küzdő gyerekeket. A következő évre 26-an jelentkeztek, de csak a felét tudták felvenni, pedig most csak Ófaluból jelentkeztek. Sokfelé pályáznak és elég sikeresek ezeken a kisebb pályázatokon. A városi rendezvényeken próbálnak részt venni. A csoport szobák felújítása lassan befejeződik, de a folyosó állapota sajnos még mindig kritikán aluli. Az ablakokat, ajtókat cserélni kellene, hogy kevesebb legyen a gázszámla. A

 

Bércesi Tibor: Az elektroszmog felől érdeklődik.

 

 

 

Javaslat a II. világháborúban elesett érdi katonák emlékére hősi emlékmű állításának támogatására

Antunovits Antal: Felolvassa a május 14-ei a II. világháborúban elhunyt honvéd hősök emlékművének előkészítő társadalmi egyeztetéséről készült emlékeztetőt.

 

Karsai Jánosné (lakos): Drágának tartja a terveket és a kijelölt helyszínt se tartja jónak.

 

Vékony Józsefné (tag): Szerinte nem aktuális, szintén drágának tartja. Ami megvan, azt kell felújítani.

 

Bércesi Tibor: Az ötletet jónak tartja, szerinte se aktuális ez most, vannak ennél kardinálisabb problémák is például Óvárosban (artézi kút, fogadalmi kápolna, Gazdatiszti ház stb.).

 

Kőrösi Jánosné: Szerinte alacsony költségvetésből és társadalmi munkával kellene megoldani. Érden van az Elhurcoltak emlékhelye és a templomkertben az Áldozatok emlékkertje. Magyarországon kevés hely van, ahol nincs emlékműve a II. világháborús halottaknak emlékműve.

 

 

 

Az Óvárosi-Érdligeti Településrészi Önkormányzat nem tartja tárgyalásra alkalmasnak az előterjesztést.

 

 

Beszámoló a gyermekvédelem 2011. évi munkájáról

Csibrák Csaba (tag): A beszámoló az előírt szempontoknak megfelel, precíz munka, tele van adatokkal. Nem a beszámoló hibája, de életstílus alakult ki, hogy a családok egyik településről a másikra vándorolnak és kihasználják a lehetőséget.

 

 

Javaslat a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározása érdekében egyes önkormányzati rendeletek módosítására

Kőrösi Jánosné: Szerinte, ha a tízparancsolatot nem tudnak betartani néhány emberrel, akkor ilyen részletekbe menő szabályozásnak nincs értelme.

 

Vékony Józsefné: Kérdezi, hogy a MÁV miért nem tart rendet a területén – például a töltésen, miért nem kaszálják le a füvet, parlagfüvet. Eddig se történt semmi a városban, ha emelni fogják a büntetési tételeket, akkor se fog változni.

 

Javaslat közterületek elnevezésére

Kőrösi Jánosné: Kéri javítani és Batthyány Fülöp főherceg sétányra átnevezni az előterjesztésben szereplő elnevezést. Kéri a szoborra is kiírni a

 

 

Az Óvárosi-Érdligeti Településrészi Önkormányzat egyhangúlag 7 igen szavazattal a Batthyány Fülöp főherceg sétány elnevezést támogatja.

 

 

Javaslat a helyi közösségi közlekedés normatív támogatásának igénybevételéhez szükséges nyilatkozat megtételére

Berecki Ferencné (lakos): Az Ófalusi buszmenetrend egyáltalán nem alkalmazkodik a MÁV menetrendhez. Aki vonattal jár dolgozni, az nem tud hazajutni Ófaluba, mert amint megérkezik a vonat Érd-Felsőre, vagy Érd-Alsóra, már indul is a busz Ófaluba és nem lehet elérni, a következő pedig 1 óra múlva indul. Kérdezi, hogy reggel 6-ig, illetve este 6-tól a menetidő miért nem maradhatott 7 perc Úgy legalább el lehetne érni a vonatot.

 

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Szőllősi Lászlóné (lakos):  A házuk mellet (Külső Római út 40.) valaki nyitott valakinek a telkén (talán Simon Zsuzsa) szolgalmi jogot, mintha az övé lenne és a vízművekhez, sportpályához azon közlekednek. Kérdezi, hoghy ki nyitotta a szolgalmi utat. Kérdezi, hogy a tulajdonos hozzájárulásával történt-e.

 

Antunovits Antal: Az nem utca, kéri, hogy ne közlekedjenek rajta.

 

Lakosok: Kérdezik, hogy a piac területén miért nem tartanak rendet, miért nem kaszálják le a füvet legalább évente kétszer.

 

Antunovits Antal: Kérdezi, hogy Ófaluban a Kerék utcába, Kengyel közbe stb. miért nem jár be a szemétszállító autó – ők is fizetik a díjat, miért kell nekik levinni az utca elejére, illetve az ilyen kis utcákba miért nem kisebb autóval járnak – pedig ezt megígérték.

 

Lakosok: Aránytalannak tartják a szemétszállítási díjakat.

 

Duna utcai lakosok: A Duna utca csatornázása felől érdeklődik, mert senkitől nem kapnak választ.

 

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt.

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.14. péntek 18:00
volt II. Lajos Általános Iskola (2030 Érd, Fő u. 42.)
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria