erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. október 11.
2013.01.10. csütörtök 14:05

EMLÉKEZTETŐ

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

Az ülés helye: ÉrdligetiÁltalános Iskola (2030 Érd, Túr u. 5-7.)

Időpont: 2012. október 11. 18:00 óra

 

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről

3.) Tájékoztató a 2012. október 18-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

4.) Egyebek

 

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Kiss Sándor (körzeti megbízott): Elmondja, hogy az elmúlt időszakban kiemelt bűncselekmény a területen nem történt, 4 betörés és 3 alakalmi lopás történt.

 

Kőrösi Jánosné (tag): A Közgyűlés október 18-ai ülésén szerepel napirendként a „Tájékoztató az érdi cigány/roma lakosság helyzetéről” előterjesztés és kérdezi, hogy ennek kapcsán a körzeti megbízottaktól kértek-e valamiféle tájékoztatást – szerinte rájuk is tartozik, akik dolgoznak velük. Kérdezi, hogy ismeri-e a tájékoztatót.

 

Kiss Sándor: Nem ismeri a tájékoztatót és nincs tudomása arról, hogy kértek volna tőlük tájékoztatatást.

 

Bércesi Tibor (tag): A határban tavaly ellopták az barackos kerítés nagy részét, pótolták a fákat, de abból is vagy tízet elloptak már és a telkük mögé dobálják a kibelezett hűtőszekrényeket. A Széles utcai piac felé menet az M6-nál az első körforgalom előtt ki volt téve egy Ipari Park tábla – le is volt zárva, hogy be lehessen menni az Ipari Parkba, de a táblát ellopták és nincs lezárva, pótolni kellene a táblát. Azért zárták le, mert a szemetet arra vitték.

 

Tóth Istvánné (tag): A Sárd utcában – ahogy a mentőállomással szemben felmennek, akkor felfelé van egy nagy terület, mellette a vasúti sín van, ami MÁV terület és ott van egy erdős rész, ami nagyon veszélyeztetett terület, gyerekek is járnak oda.

 

Vékony Józsefné (tag): Kérdezi, hogy van remény arra, hogy a romákkal kapcsolatos helyzetben változás lesz.

 

Martin Norbert (tag): Kérdezi, hogy az ófalusi buszon elkezdődött-e már az, hogy a rendőrök utaznak. Kérdezi, hogy van-e lehetőség arra, hogy megnézzék, hogy a térfigyelő kamerarendszer figyelése hogy működik.

 

Kiss Sándor: Igen, szoktak utazni, de már a Stop Shop-ban is járőröznek. Titokvédelmi szabályzat van a térfigyelő kamerák megnézésre, civilek nem nézhetik meg.

 

Vékony Józsefné: Azt lehet látni az antennáról, hogy működik-e a kamera.

 

Antunovits Antal: Minden kamerára kell átjátszó.

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről 

 

A napirendi pont tárgyalására nem került sor.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. október 18-ai Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

Antunovits Antal: Ismerteti a Közgyűlés főbb napirendi pontjait.

Tájékoztató az érdi cigány/roma lakosság helyzetéről

Kőrösi Jánosné: A tájékoztatóban nem találta, hogy a veszélyeztetett területek feltüntetését – ez 2004 körül elkészült – és ahhoz képest, hogy áll a város most. Csodálja, hogy ilyen formában és tartalommal az előterjesztő ezt fel meri vállalni.

 

Németh Antal (lakos): Ez egy tájékoztató jellegű anyag, szerinte ebben a témában kevés, hogy csak tájékoztató készüljön. A korábbi években készült felmérések felhasználásával szükség lenne egy jelenlegi helyzet feltárásra – számokkal, adatokkal alátámasztva és egy stratégiára. Kiindulási pont lehetne a tájékoztatóban szereplő: szükség van-nal kezdődő gondolatok. Hozzá kellene rendelni, hogy kinek kellene azt tennie. Ha csak megfogalmazzák és lóg a levegőben, akkor nem biztos, hogy történni fog valami is. Ha nem történik semmi, akkor ez a helyzet csak súlyosbodni fog és egy idő után nemcsak Ófalu, hanem az egész város problémája lesz.

 

Antunovits Antal: Örül, hogy elkészült a tájékoztató, csak előrevivő dolgok nincsenek benne, például hogy mit kellene csinálni stb. A cigánygyerekek 12 éves korukban már érettek, felnőttnek tekinthetőek.

 

Kőrösi Jánosné: Kérdezi, hogy akkor vegyék tudomásul, hogy a kisebbségi társadalom így szeretné élni az életét.

 

Javaslat a Törökbálint Város Önkormányzatával a Felsővölgyi úti ingatlanok csatornázására vonatkozó finanszírozási megállapodás módosítására

Vékony Józsefné: Kérdezi, hogy mi a biztosíték arra, hogy nem fog fél Törökbálint rácsatlakozni.

 

Németh Antal: A területrészen az ingatlanok száma tág határokon belül van. Ha lesz ott jó út, lesz csatorna is, el fog készülni az M0 és M7-es lejárati része akkor a területrész M0-ig terjedő része fel fog értékelődni, beruházások, építkezések elindulhatnak, erre nem vonatkozik a megállapodás. Úgy tűnik, hogy Érd a lehetőséget áron alul biztosítja, előnytelen szerződést köt Törökbálinttal. Szerinte végig kellene gondolni. 

 

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Antunovits Antal: Kérdezi, hogy az önkrományzat 5 millió Ft-ért vett házat Ófaluban a cigányoknak.

 

Martin Norbert: Tudomása szerint az érdi piac az ÉKF kezelésében van. Kérdezi, hogy akkor a parkolási díjat is ők szedik be, illetve kié az a pénz – az ÉKF-é, vagy az önkrományzaté. 

 

Bércesi Tibor: Kérdezi, hogy kié a piacon az autósmozi. A minaretnél 4 – 5 db kerítéselem hiányzik (az egyiket vagy 1,5 éve őrzi). A Mecset utca mögött ott a nagy árok, ami a Római útról, az artézi kútnál indul és 2 éve nem takarítják. A Dunai közlekedés (magyar hajókkal megoldani), Duna stratégia felől érdeklődik.

 

Vékony Józsefné: A Duna utcai járda életveszélyes állapota felől érdeklődik. Kérdezi, hogy mikor fogják rendbehozni. Kérdezi, hogy a Tállya utcai óvoda ablakait mikor fogják végre kicserélni. A csatornaépítésnél az átemelőket még nem kezdték el építeni.

 

Kőrösi Jánosné: A Széles utcára, ha jövünk az M6-ról akkor a temetőnek lehet nekimenni és jó lenne ott egy tábla, hogy balra Óvárosba lehet menni, jobbra pedig a Városközpont felé.

 

Antunovits Antal: Nincs rá pénz. Az ófalusi iskolához szeretett volna táblát tenni, hogy „A szemét lerakása szigorúan tilos, büntetéssel jár!” A válasz az volt, hogy nincs pénz a táblára. A Beliczay-szigeten lévő tanösvény létrehozása – ami 16 millió Ft-ba került – egyszeri beruházás volt-e, ki gondozza. A Budai úttól a TESCO-ig húzodó járda ellenőrzése felől érdeklődik (miért használ(hat)ják a kereskedők a járdát és a gyalogosok miért nem férnek el tőlük.)

 

 

 

Antunovits Antal: Megköszöni a részvételt.

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. november
HKSzCsPSzV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Felhívások
Meghívó
2018.11.19. hétfő 18:30
Parkvárosi Közösségi Ház (Gépész u. 14.) fszt. közösségi terem
2018.11.22. csütörtök 18:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
2018.11.29. csütörtök 11:44
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria