erdmost
erdiradio_online
handball
SzepesBanner
Megyei Jogú Városok Szövetsége
mjvsz
nav
KormanyzatBanner
Érdcenter
agaboga
CsukaBanner
tanuszoda
visegrad
tamop
2012
Betűméret növeléseBetűméret csökkentése
Emlékeztető - 2012. november 22.
2013.01.10. csütörtök 14:06

EMLÉKEZTETŐ

 

 

Az Óváros - Érdligeti Településrészi Önkormányzat üléséről

 

 

Az ülés helye: Bolyai JánosÁltalános Iskola (2030 Érd, Erzsébet u. 24.) ebédlő

Időpont: 2012. november 22. 18:00 óra

 

Antunovits Antal (Óváros – Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke): Köszönti a megjelent tagokat, vendégeket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes 8 fővel. Ismerteti a napirendi javaslatot.

 

 

 

NAPIRENDI JAVASLAT:

 

1.) A Dr. Romics László Egészségügyi Intézménnyel kapcsolatos kérdések

2.) Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről

3.) Tájékoztató az elmúlt hónapokban történt polgárőrségi eseményekről

4.) Tájékoztató a 2012. november 29-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

5.) Egyebek

 

 

A településrészi önkormányzat a módosított napirendi javaslatot (8 igen szavazattal) egyhangúlag elfogadta.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: A Dr. Romics László Egészségügyi Intézménnyel kapcsolatos kérdések

 

Dr. Kőszegi Gábor (Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény igazgatója): Elmondja, hogy mindenki tapasztalhatta már a KMOP pályázat keretében az intézmény felújítása után bekövetkezett pozitív változásokat, megjelent az egynapos sebészet, ami nagy népszerűségnek örvend. Az elmúlt öt évben sikerült a rendelési idő számát növelni, de ezt tovább szeretnék növelni. Új szakmák jelentek meg (pl. traumatológia, aneszteziológus, rehabilitációs szakorvos, gyermek neurológus, kéz- és vállsebészet). Ők az egyetlen intézmény, ahol vállsebészeti artroszkópiás beavatkozások is történnek. Új beteghívó rendszert vezettek be, meghonosították a központi előjegyzési rendszert, ami a reggeli csúcsidőben nehezem elérhető. A várakozási idő a rendelések döntő többségében 3 héten belül tudnak időpontot adni – ez a normál esetekre, nem a sürgős esetekre vonatkozik. A mozgássérülteknek az Alsó utcai bejáratot javasolja, hogy azt használják.

 

Vékony Józsefné (tag): Elmondja, hogy ő mindig előjegyzést kér, de nehezményezi, hogy telefonon nagyon nehezen tudja elérni az intézményt. Régebben volt egy balak, ahol külön lehetet időpontot kérni, amit nagyon jónak tartott. Kérdezi, hogy ez miért szűnt meg.

 

Dr. Kőszegi Gábor: Nem szűnt meg. 4 ablak van és abból 2-ben csak előjegyzési időpontot adnak.

 

Vékony Józsefné: Pedig nem adnak időpontot. Mire végez az orvosnál a 2 ablak már zárva és a másik 2-nél nem adnak. Kérdezi, hogyha a szakrendelésen az orvos azt mondja neki, hogy vissza kell mennie, akkor az asszisztens miért nem tud időpontot adni, miét kell azt másnap telefonon kérni.

 

Dr. Kőszegi Gábor: Utána fog nézni. A kontrollos betegeknek általában az asszisztensek adnak időpontot.

 

Vékony Józsefné: A régi épület felújítása felől érdeklődik.

 

Dr. Kőszegi Gábor: A pályázatban nem lehetett a régit felújítani. Adtak be pályázatot a folyosó légcsere megvalósítására a minisztériumba. Az intézmény finanszírozása nem követi az inflációt, de azért mindig próbálnak felújítani is dolgokat az intézményben.

 

Bércesi Tibor (tag): A vérvétel eredmények interneten való hozzáférése felől érdeklődik, hogy ne kelljen újra visszamenni.

 

Dr. Kőszegi Gábor: Ezt ajánlották a háziorvos kollegáknak – 1 évig az intézmény a háziorvosokkal összeköttetésben álltak, de azóta nem kötöttek új szerződést. Bizalmas adatok. Nyílt vonalon nem lehet küldeni az adatokat.  

 

Antunovits Antal: Az intézmény felszereltsége szerinte nagyon jó, modern. Észre kell venni a pozitívumokat is.

 

 

 

2. NAPIRENDI PONT

 

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt körzeti megbízotti eseményekről 

 

Kertész Balázs (körzeti megbízott): Elmondja, hogy Érdligeten a Nyárád utcai fiú otthonban volt pár csetepaté, az érdligeti vonatállomáson rongálókat értek tetten. Az Erzsébet utcában családi házba törtek be, az Eszter utcában krosszmotort loptak el, a Kerülő utcában 2 családi házba törtek be, Felső utcába családi házba ablakbetöréssel mentek be. Az ünnepek közeledtével növekednek a bűncselekmények száma, nem figyel oda kellőképpen a lakosság. Felhívja a lakosok figyelmét, hogy ha gyanús személyt, személygépkocsit látnak, akkor telefonáljanak. A hideg közeledtével a Krízisközpont újra nyit. A Polgárőrséggel nagyon jó a kapcsolatuk és köszöni nekik, hogy autót biztosítanak számukra. Az ártérből uszadékfát lehet elvinni, Havasi József gátőrnek jelezni kell és 08:00-tól 16:00-ig lehet vinni.

 

Antunovits Antal: A szociálisan rászorulók vihetik az uszadékfát.

 

Csibrák Csaba (tag): Felhívja a figyelmet, hogy a szőlő tulajdonosokat is fosztogatják a hegyen, onnan is viszik a fát, oszlopot, facsemetét, amit találnak.

 

Fejős Sándor (lakos): Dicséri a járőrözést, hogy lehet látni a rendőröket.

 

Martin Norbert (tag): Az Emőke utcai rongálás felől érdeklődik.

 

Bilik Jánosné (lakos): Érd-Alsó vasútállomásnál az aluljáróban szélsőséges jelképet festettek fel. 2 térfigyelő kamera telepítése felől érdeklődik.

 

 

3. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató az elmúlt hónapban történt polgárőrségi eseményekről 

 

Pálházy Imre (Ófalusi Polgárőrség vezetője): Elmondja, hogy továbbra is várják a bejelentéseket és hogy a rendőrséggel nagyon jó a kapcsolatuk Ófaluban.

 

 

 

4. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Tájékoztató a 2012. november 29-ei Közgyűlés ülésének főbb napirendi pontjairól

 

 

1, Javaslat meghívásos tervpályázat kiírására a II. világháborúban elesett érdi katonák emlékét őrző hősi emlékmű megvalósítása céljából

Antunovits Antal: Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése meghívásos pályázatot ír ki a II. világháborúban elesett érdi katonák hősi emlékművének megvalósítása céljából. A Közgyűlés felkéri az Oktatási és Művelődési Bizottság Elnökét, hogy a pályaműveket terjessze a Közgyűlés elé, és tegyen javaslatot az emlékmű egyéb források, adományozók felkutatásával történő támogatásának lehetséges módjára, továbbá gondoskodjon a fenti forrás betervezéséről a 2013. évi költségvetésben. A Magyar Köztársaság Országgyűlése a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a Magyar Hősök Emlékünnepéről szóló 2001. évi LXIII. törvény alapján minden esztendő május hónapjának utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Napjának nyilvánította. A rendszerváltás óta az ország számos településén már létesítettek emlékhelyeket a katonahősöknek, a II. világháború elesettjeinek, mellyel Érd is tartozik egykor hősi halált halt polgárai emlékének. Mindannyiunk erkölcsi és történelmi felelőssége, hogy Érd város polgársága – különösen a felnövekvő nemzedék – megismerje a XX. századi háborúk érdi lakosságának személyi veszteségét, emléküket ápolja és megőrizze. A helyszín Érd Ófalusi és Újfalusi településrészen a tervező által javasolt, meghívásos eljárás és Major György érdi építész, Bártfai-Szabó Gábor budakeszi építész, Zalavári József érdi szobrászt, illetve Városi Ferenc érdi ötvösembert hívnák meg. A pályamunkákról a Képző- és Iparművészeti Lektorátus Szakértői Bizottsága értékelése alapján Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése dönt, az Oktatási és Művelődési Bizottság javaslatának megfelelően. Az Oktatási és Művelődési Bizottság véleményezési eljárásában a Városszépítő és Honismereti Egyesület képviselője, az Óvárosi-Érdligeti Településrészi Önkormányzat elnöke, a Szent Mihály Alapítvány képviselője és Érd Főépítésze tanácskozási joggal vesznek részt.

 

Vékony Józsefné: Nem ért egyet vele, szerinte másra is lehetne fordítani a pénzt, vannak fontosabb dolgok is.

 

 

 

Az Óvárosi – Érdligeti Településrészi Önkormányzat 5 igen szavazattal, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodás mellett támogatja a meghívásos tervpályázat kiírását a II. világháborúban elesett érdi katonák emlékét őrző hősi emlékmű megvalósítása céljából.

 

 

 

5. NAPIRENDI PONT

 

Tárgy: Egyebek

 

 

Fejős Sándor: Kérdezi, hogy a lakótelepről a zöldhulladékot mikor fogják elszállítani.

 

Érdi István (lakos): A lakótelepen a kis játszórérre még mindig nem vittek homokot. A Budai úti járda felől érdeklődik. A piaci parkolás felől érdeklődik. Az Antal utcai Bara patak helyzetére hívja fel a figyelmet. Érdeklődik, hogym ikor fogják a medret megcsinálni. Esőzés után tarthatalan állapotok vanank az utcában.

 

Bilik Jánosné: Az Ágnes utcai közvilágítással kapcsolatban elmondja, hogy befelé fordították a lámpákat, pedig keifelé kellene fordítani. Az artézi kút felől érdeklődik.

 

Antunovits Antal: Azt hallotta a város főépítészétől, hogy a polgármester úrral beszélt a török nagykövet és Termál Hotel Liget igazgatója is és közösen szeretnének részt venni a projektben.

 

Csutora László (lakos): 2011-ben tavasszal beadtak a polgármesternek egy beadványt egy árokkal kapcsolatban és még mindig nem történt semmit. A közvilágítás se lett megoldva a háza előtt, pedig már többször is szólt miatta.

 

 

 

Antunovits Antal: Meg fogja nézni az ülés után, hogy milyen Csutora László utcájában a közvilágítás. Megköszöni a részvételt.

 

 

 

Nyomtatás
Ajánlás a Facebook-on Share
Események
2018. december
HKSzCsPSzV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Felhívások
Meghívó
2018.12.18. kedd 15:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.18. kedd 17:00
Polgárok Háza I. emelet 117. tárgyaló – Érd, Alsó u. 3.
2018.12.20. csütörtök 10:00
Polgárok Háza Díszterme – Érd, Alsó u. 3.
foldrajzi.jpg
katasztrofa
erdi_ujsag_2016.jpg
Érdi Lap
tamop
napraforgp
Érdi galéria